Need advice (медицинско-правен-(може би)саморазправен пробле

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

не

Мнениеот koko jumbo » Сря 21 юни 2006 8:46

Pichagа написа:Това е измама, престъпна небрежност, некомпетентност
жалба до НЗОК, Съюза на стоматолозите, МЗ....не говорим за съд...щото е по-сложно-нямаш доказателства
малко ще и сгорчивиш живота, но нищо особено няма да и се случи :cry: това да не е САЩ, дето се плащат обезщетения с 6 нули и се отнема правоспособността за н-на брой години

не съм съгласен. ако тази зъболекарка работи с касата (по принцип малко от тях работят с нея тк манипулациите им са "скъпоплатени") може да се подаде оплакване в РЗОК (районната каса) както и на "горещия" телефон за пациенти
А когато касата тръгне да прави проверка ти гарантирам ПРОБЛЕМИ за всеки лекар/зъболекар който го проверяват ...

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koko jumbo » Сря 21 юни 2006 8:48

buFka написа:имам много познати/роднини в тази област, ще питам какво евентуално може да се направи и ще пиша до ден-два...

edit:ето какво ми съобщиха

ако тази жена е здравно осигурена, то тези манипулации които са и правени са описани и ги има в здравна каса, затова трябва да се отиде там да се оплаче. Другото което може да направи - да се обърне към стоматологичния институт и по-точно към "комисия по етика" на института

Дали това ще доведе до нещо обаче не знам. Не поемам отговорност за твърденията по горе :)

комисията по етика на всеки институт е по скоро имагинерно понятие за всяка болница. Ако се подаде жалба там няма да има никакъв ефект - гаранция

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Re: не

Мнениеот leavon » Сря 21 юни 2006 14:33

[quote="koko jumbo"][/quote]

Колеги, не обърквайте човека с неща, за които не сте детайлно запознати!!
Оплакване в здравна каса може да се подаде само във връзка с пломба (както писах по-горе) или проблем с доплащания и пакет дейности. Нищо друго!! Всичко, което се прави под пломбата, вкл. слагането на най-обикновеното лекарство за кариес, не касае касата и тя не би взела никакво отношение!!
Всички стоматолози са частнопрактикуващи (държавно работещи са само във факултетите!) и подлежат на евентуален контрол единствено от Комисията по професионална етика към ССБ! И съда!! Но там нещата стоят по-сериозно и се искат други неща, за които пак писах по-горе...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”