проблем с шевна машина
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
проблем с шевна машина
Баба ми последно слагала на машината някакво китайско масло и доста време не я беше ползвала. Сега машината е блокирала напълно. Няма никакво движение в самата нея. Имам чувството че това масло я е "запекло". Възможно ли е маслото да направи такава мизерия. Смятам да я потопя в подходящ съд пълен с нафта(някакси нафтата да изчисти маслото)
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: проблем с шевна машина
Не , че съм техник по шевни машини , но ако наистина искаш някакъв съвет поне кажи каква е машината - ръчна , крачна , електрическа , предимно пластмасова , предимно метална ..... Ако има доста пластмасови детайли внимавай с разредителите , предполагам с нафта няма да има проблем , но все пак ....
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Сигурно баба ти е ползвала олио след като (преди)е свършило маслото.Имал съм такъв случай.Изхода е разглобяване и киснене на металните части в коресилин.След това сглобяване смазване с тънко машинно масло и става като нова.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Първо - машината е Сингер крачна и е пригаждана на ток. 95% от детайлите по нея са метални.
Второ - баба ми цял живот е била шивачка така че това отрича някои съмнения на колеги че била сипала олио.
Трето - преди малко я накиснах в нафта че друго нямам под ръка в момента и довечера ще видя резултатите
Второ - баба ми цял живот е била шивачка така че това отрича някои съмнения на колеги че била сипала олио.
Трето - преди малко я накиснах в нафта че друго нямам под ръка в момента и довечера ще видя резултатите
Върни се в “ОФФ-Топик - други”