Matematiks написа:К.Одаджийски написа:ISRalien написа:......
Ода, 25 кубика по 60 лв са си 1500 лв...Много бе...
Толкова баце, в къщата има постоянно жени /подчертавам жени/и като заладнее на първи октомври палят и понеже не им се занимава повече с тая дейност, гасят огънчето покрай гергьовден
![]()
Дом е вечния огън
А мойта равносметка е такава за местното парно:
Честно да ви кажа УЖАСНО зависи какво ви е котлето и с какво КПД е .Доскоро бях с някво руско и през 4 часа трябваше да се слага на парното.Сега взех италйанско,и като го набумкам с въглища догоре(донбаски,6000 калорий) това са две големи кофи и половина,и го паля с горно горене след 40 мин е супер приятно и това продължава 12 часа без да го пипам,само си регулира зададената температура.Котела отоплява 14 точки(3 етажна къща) на всякъде е супер жега.Дърва взимам само за подпалки иначе няма сметка.Въглищата са ми 800 лева и ми хартисват за цял сезон,за 3 етажа.
За мен освен хамалогията,няма по добро.Да добавя че ако си направя изолация и дограма ще е оооще по добре
П.П.парното ми е без помпа-гравитачно
Ама човека пита за апартамен , къде в апартамена ще монтира котел,къде ще складира въглища , да не говорим за мръсотията и миризмата.За къща може и да е добре ама ако котела и въглищата са в мазето и има кой да хамалува.За котлето си прав колега но това важи и за газта ,защото котле от 1000лв. и такова от 2500лв.не харчат еднакво , това и е лошото на газта ,трябва в началото да се изръсиш за да ти е добре после.