http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=532960.0
...
Просто не допускайте децата си сами в болница! Може би не всички са такива, но ... не рискувайте!

безумно отношение към бебета в 3-та градска
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
безумно отношение към бебета в 3-та градска
Последна промяна от myrshavija на Чет 21 окт 2010 5:38, променено общо 1 път.
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: безумно отношение към бебета в 3-та градска
нямам думи,а и лично на мен много ми тежи такава дискусия.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Дори не успях да го прочета до края, вместо да кибича пред компа отивам да гушна дъщеря си, която е на една година и ще помисля като и умалеят дрешките дали не мога да ги занеса някъде, където наистина ще помогнат на други деца.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Ужас, това дали някога и въобще ще за почне малко от малко да се подобрява? Преди две години сестра ми петърпя лека операция на гърдата. Стоя в болницата в Пловдив само 3 дни, след което отидох при сташата сетра и дежурния лекар да я "изпишат" и си я прибрах в къщи. След това я водих само на смяна на превръзки. Впечатленията са много подобни, на разказаното в бгмамма форума...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Същите са и моите впечатления от болниците. В Пирогов например можеш да умреш в коридора ако не си с близки хора. В съвсем буквалния смисъл го казвам.
европейска работа! добре, че парите на хората от осигуровки отиват по предназначение, не само за тузарски къщи и имения в полите на витоша и скъпи лимузини! браво на правителството, с всеки изминал ден хората живеят все по-добре и по-добре, хората вече могат да не се притесняват за откраднатите си катализатори от колите, подигравката със заплатите и повишаващите се цени, а да погледнат оптимистично и с вяра в светлото бъдеще на прекрасната родина. с усърден труд, добре заплатен от българския бизнес, ще могат за една година да купят 6 апартамента и да не се притесняват от вдигането на пенсионната възраст и липсата на пари за пенсии, ще живеят от наеми и ще ходят на почивки по чисто новата магистрала до морето в незаконните пристанища и хотели на свети влас! хвала!

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко почти, което е написано там като възможности за подобряване на положението, е пълна глупост.
Вариантите това да се промени са два - или някоя "сестра" (слагам кавички, защото това са изроди, не медицински сестри) трябва да влезе в затвора ефективно, ама задълго, или някоя "сестра", трябва да я подържат завързана за едно легло осрана и опикана до ушите в продължение на един месец с включени онлайн камери. Аман от безхаберие!
Вариантите това да се промени са два - или някоя "сестра" (слагам кавички, защото това са изроди, не медицински сестри) трябва да влезе в затвора ефективно, ама задълго, или някоя "сестра", трябва да я подържат завързана за едно легло осрана и опикана до ушите в продължение на един месец с включени онлайн камери. Аман от безхаберие!
а дали и това е решение ...? и дали проблема наистина е само в болницата, за да се търси решението само там ? или не започва още с безхаберното отношение на "родителите" на тези изоставени деца (доколкото разбирам "социално слаби" цигани с по 20 чаавета, една част от които са "дарили" на обществото, в частност на сестрите от тази болница). Вместо тези социални пари да биват изпивани от "родителите" на тези деца, защо да не бъдат инвестирани в качествен персонал и директни грижи към тези деца, тогава вече мисля че този проблем няма да го има, а не ако се уволнят N на брой мед. сестри за наказание на другите. Резултата: едва ли ще постъпят нови ... ще намалее персонала и ептем няма да има кой и прозореца да отвори, като се разсмърди ...
емоцията не е добър съветник
емоцията не е добър съветник
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
"какво може да се направи?
1. да се купят 10 инхалатора за отделението. за всяка стая по един. по 130лв.са.
2. тъй като децата бяха боси на теракота - да се сложи мокет в 3-та и 4-та стая. да, ясно че децата повръщат и т.н. - но към мокета, трябва да има и човек или машина, който\ която да има грижата да почиства редовно.
3. да се плаща денонощно на бавачки, отвън - които не работят в отделението, които да са там само за децата, да ги наблюдават, да ги преобличат, и да са там с тях за да правят престоя им по-приятен. това са минимум 5 дни с бронхиални астми, пневмонии, обриви и кашлици, в които те седят единствено в креватчетата с решетки, в които реват непрестанно, в които никой не ги наблюдава поради липса на време, желание и пари - най-вече. в които пет дни, някой постоянно им крещи или зъзнат, гладни или жадни за вода или просто ласка, получавайки единствено лекарствата си. предполагам, че тези деца, ако оцелеят там - излизат жестоко травмирани от болницата, но понеже са много малки и не могат да разкажат за това на никого.
4.телевизора в стаята да е безплатен и да работи винаги когато има будни деца.
5. старите дрехи да идат на буклука и да се заменят с нови, топли дрехи и чорапи + още завивки + печка или климатик за стаята.
"
Глупости !
Какво може да се направи :
1. Държавата да си свърши работата, ако ли не съд до дупка !
2. няма
1. да се купят 10 инхалатора за отделението. за всяка стая по един. по 130лв.са.
2. тъй като децата бяха боси на теракота - да се сложи мокет в 3-та и 4-та стая. да, ясно че децата повръщат и т.н. - но към мокета, трябва да има и човек или машина, който\ която да има грижата да почиства редовно.
3. да се плаща денонощно на бавачки, отвън - които не работят в отделението, които да са там само за децата, да ги наблюдават, да ги преобличат, и да са там с тях за да правят престоя им по-приятен. това са минимум 5 дни с бронхиални астми, пневмонии, обриви и кашлици, в които те седят единствено в креватчетата с решетки, в които реват непрестанно, в които никой не ги наблюдава поради липса на време, желание и пари - най-вече. в които пет дни, някой постоянно им крещи или зъзнат, гладни или жадни за вода или просто ласка, получавайки единствено лекарствата си. предполагам, че тези деца, ако оцелеят там - излизат жестоко травмирани от болницата, но понеже са много малки и не могат да разкажат за това на никого.
4.телевизора в стаята да е безплатен и да работи винаги когато има будни деца.
5. старите дрехи да идат на буклука и да се заменят с нови, топли дрехи и чорапи + още завивки + печка или климатик за стаята.
"
Глупости !
Какво може да се направи :
1. Държавата да си свърши работата, ако ли не съд до дупка !
2. няма
Болно ми е да чета подобни неща... Преди година подобен "медицински персонал" стана отговорен за смърта на дядо ми заради явното си безхаберие и незнание. Единственото нещо което тогава ме спря, и сега ме спира да ги съдера от съдилища е че само ще тормозя родителите си... Човека няма да се върне... Но има един който гледа, пише и отмята... Всеки боледува, и тия не са вечни.
Които сее ветрове, жъне бури!!! /казал го е народа, и е адски вярно/.
Които сее ветрове, жъне бури!!! /казал го е народа, и е адски вярно/.
KingoftheROAD написа:Ужас, това...
е отвратително дълго за четене.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Жалко за горките деца. И аз имам дете и знам, че някой ако постъпи така с него е пътник. Но какви са тези хора, които оставят беззащитно бебе на подобни мъки. Да ви кажа честно вече нищо не може да ме изненада в тази държава. Но наистина жалко за дечицата, защото те нямат никаква вина, а тези с вината си пекат трътките по карибските острови
Върни се в “ОФФ-Топик - други”