Странен казус с неправоспособен водач

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен казус с неправоспособен водач

Мнениеот Layer » Нед 31 окт 2010 10:23

lavidaloca написа:По начало знам, че ако имаш над 3 акта за шофиране без книжка губиш правото да имаш такава за срок 3г. За повече актове не знам, но предполагам, че той вече доживот е изгубил това право.

е че пука му, той никога не е имал и пак си кара.

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Нед 31 окт 2010 17:36

lion_heart002 написа:Абе какво се учудвате,нямаме закони!Много хора знам като тоя дето го описваш,спират го,ми не си нося документите,забравил съм ги и му пишат акт за 10лв и дотам-свидетел съм бил...

Полицайте да не са толкова п^ости, проверяват го дали въобще има книжка По имена ЕГН и т.н, то ако беше така всеки 2-ри щеше да кара без книжка, защо да дава 5 или 10 лв за Такси като може да даде 10 лв за фиш/акт, то бтв мисля, че даже е 20лв не 10 ;]

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 31 окт 2010 18:19

Така има подобна случка с мой познат! Не отива да си плати глобите щот ще му вземат Книжката. Има за всичко глоби от "Не спиране на знам Стоп, та до минаване на червено" За момента има 3 хиляди лева актове! Кола няма, защото е блокира! В момента не кара кола и той също се надява на "Давноста на тези глоби" Но ще дойде "ВИДОВ" ден и много такива ще я опатят! "ЗА кокошка няма прошка"
Дано не направи някой беля да загази някой невинен! Че нямаме Полицай нямаме, те са заплатаджии, но държавата ще си събере данъците!
Ония ден пак говорих с това момче, казали са му от КАТ, че докато не си плати глобите от 3 бона няма отървяне, при такива натрупвания няма давност! Или по-точно казано безсрочна. Докато не си платиш!
Не разчитайте на тея неща, а гледайте да не нарушавате закона, и да нямате да давате!
И по внимателно по пътищата че белята става за стотни! :banghead:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 31 окт 2010 18:25

да, ама мен затова ме е яд. Ще земе да утрепе някой невинен човек, а държавата нищо не прави. И то за рецидивист със сумати присъди и стотици висящи дела. :roll:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 31 окт 2010 19:21

Колегата по-горе е писал - наказателната му отговорност няма нищо общо с административната за каране без книжка. Като въведат наказателна отговорност за системно нарушаване на ЗДвП, тогава може нещо да се върже, ама ... Освен това един акт за каране без книжка е доста солен. Ако се задвижат да му събират глобите, няма да му останат пари, за да има какво да кара.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 31 окт 2010 19:35

има ли имущество твоя приятел-на негово име...кола, апартаменти, законна заплата...ако има ще му се стъжни рано или късно
ако няма, ще продължи да си кара така :x

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 31 окт 2010 19:36

dobrin написа:Колегата по-горе е писал - наказателната му отговорност няма нищо общо с административната за каране без книжка. Като въведат наказателна отговорност за системно нарушаване на ЗДвП, тогава може нещо да се върже, ама ... Освен това един акт за каране без книжка е доста солен. Ако се задвижат да му събират глобите, няма да му останат пари, за да има какво да кара.

:no-no , човека не е прост, завършил е акадамията(Бургаския окръжен) mhihi , няма нищо на негово име и нищо не могат да му вземат, дори телефоните му не са на негово име.
Ясно е вече как става филма значи :lock:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 31 окт 2010 19:37

Pichaga написа:ако няма, ще продължи да си кара така :x

именно!Бахти държавата :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”