Внимавайте като описвате завои на еднопосочно движение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Внимавайте като описвате завои на еднопосочно движение

Мнениеот Barboukov » Пон 01 ное 2010 9:52

Колеги,

Умолявам всички да внимавате, когато описвате завой по еднопосочен път с 2 и повече ленти. Когато сте си хванали една лента, движете се само в нея и не се правете на "Шумахеровци", като навлизате в другите с цел вътрешно вземане на завоя, че не се знае на кой ще попаднете.

Аз вчера както си карам в дясна лента и на десен завой един малоумник с мерцедес влиза от лява в дясна и ме засича. Набих спирачки и натиснах клаксона. Направи веднага рязък завой наляво, наби спирачки, изчака ме да го подмина и ме подгони. Спрях да си търся място за паркиране за сбирката и този дойде при мен и посегна да ме удари. Успях да му отклоня удара и тоя почна да ми вика "Слизай от колата бе, твойта мама да еба, слизай бе на къв ми се прайш да ми свириш". Това се разиграва пред 5-6 полицаи (на 20 метра сме от тях) и никаква реакция. Тоя тръгна и аз отидох при ченгетата и ме разкарваха до РПУ да пускам жалби. Отговора беше, че щом не ме е ударил, нямам медицинско нищо немогат да направят и най-много да му пишат акт за дребно хулиганство.

Въпреки, че съм невинен бях потърпевш затова, че един баровец щеше да ме удари.

Като си карате на еднопосочно, преди да тръгнете да сечете завоя поне си погледнете в огледалата да се убедите, че няма никой и тогава го правете. За съжаление много хора карат по този начин и дано не се стига до последствия. Просто ги има всякакви олигофрени, на които не е добре да се попада.

Благодаря

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Внимавайте като описвате завои на еднопосочно движение

Мнениеот batmilko » Пон 01 ное 2010 10:04

по същия начин преди няколко дни ме засече един, пак спирачки, за да не го ударя и се размахах отвъртре.... спира тоя да ме пита къв е проблема.... обясних му културно и след като не зацепи какво е направил, правейки се на мъж, почнах да му обяснявам каква е майка му... :evil:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 01 ное 2010 10:22

На мен ми се е случвало неведнъж да освиря някой, но никога до момента виновния не ми беше налитал. В голяма част от случаите другия е спирал, питал е какъв ми е проблема, обяснявал съм какво е сгрешил, човека се извинява, потупва по рамото и казва, че ще се постарае да не се повтаря. Други не са схващали въобще и си мислят, че щом са първа кола могат да си карат както си искат. Но ето, че има и такива, които не ги интересува нищо и директно налитат. Ако бях виновен, чак не ми се мисли какво щеше да стане. Оня 100 кила, мускулест мутрогъз, аз хилка... :?

Затова и пускам темата всеки да има едно наум.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 01 ное 2010 10:26

Цяла тема за това :?

е за тука е коментара ти
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=37749&start=1965

Потребителски аватар
LILO&STICH