On the other hand, efforts to convene an all-Polish Jewish congress in 1938, while championed by the Zionists of Congress Poland and the kresy, were regarded with suspicion by the Galicians. The congress never took place. The great storm which erupted over Jabotinsky's "evacuation" scheme, though chiefly pitting Zionists against anti-Zionists, also contributed to internal Zionist tensions. In 1936 the Revisionist leader published in the Polish conservative newspaper Czas a plan which called for the "evacuation" to Palestine of 1.5 million Jews from Eastern Europe over the course of ten years, of whom 750,000 would come from Poland. According to the plan the various governments of Eastern Europe, in cooperation with the Zionist movement, would bring pressure to bear upon the British government to open the gates of Palestine to mass Jewish immigration.
Хелп за превод от английски...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хелп за превод от английски...
Някой може ли да ми преведе следното, че яко имам затруднения с този абзац...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
дано да е от полза: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=18878
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Хелп за превод от английски...
On the other hand, efforts to convene an all-Polish Jewish congress in 1938, while championed by the Zionists of Congress Poland and the kresy, were regarded with suspicion by the Galicians. The congress never took place. The great storm which erupted over Jabotinsky's "evacuation" scheme, though chiefly pitting Zionists against anti-Zionists, also contributed to internal Zionist tensions. In 1936 the Revisionist leader published in the Polish conservative newspaper Czas a plan which called for the "evacuation" to Palestine of 1.5 million Jews from Eastern Europe over the course of ten years, of whom 750,000 would come from Poland. According to the plan the various governments of Eastern Europe, in cooperation with the Zionist movement, would bring pressure to bear upon the British government to open the gates of Palestine to mass Jewish immigration.
от друга страна усилията да се свика всеполски еврейски конгрес през 1938, с подкрепата на ционистите в полския конгрес и в kresy (тва не знам кво значи), са посрещнати със съмнения от галицианците. конгреса така и не се състоял. бурята, разразила се около "евакуационната" схема на яботински, макар и предимно противопоставя ционисти срещу антиционисти, също допринася за вътрешноционистки напрежения. през 1936 ревизионисткият лидер публукува в полския консервативен вестник Czas план, който призовава към "евакуация" в палестина на 1.5 млн. евреи от източна европа за период от 10 години от които 750000 да тръгнат от полша. според плана правителствата на източна европа, в съдействие с ционисткото движение да упражнят натиск върху британското правителство да отвори вратите на палестина за масова имиграция на евреи.
дано съм бил точен щото ми липсва контекста и на места е малко трудно да се направи връзката (поне за мене...)
П.С. малка корекцийка нанесох...

Последна промяна от vaskoto1 на Нед 02 юли 2006 14:19, променено общо 3 пъти.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”