:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колбасите Стара планина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Колбасите Стара планина

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 ное 2010 14:40

One написа:
donMaranzano написа:.....

.....

както знаете,тук всичко е временно mhihi

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 11 ное 2010 16:56

One написа:...
нито храна, напитки, ток, вода горива - всичко що може да се ментероса е злобно менте, всеки размахва тесли отвсякъде -докога бе ......

мачкане и контрол докато не уврат главите на всички, че сме в ЕС и има норми и стандарти, по цените на които и сега плащаме ама за ментета !!!!

... колко си безбожно прав! :bowdown

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Чет 11 ное 2010 19:56

Eй затова ме кефи Бойко, че яко ги ръчка. Днеска чета фирма Сами-М се отказва от Стара Планина стандарта. Ми как няма бе дейба и лайнарите, лъжиха хората, м-р Найденов ги насра и като видяха, че неможе хем да продаваш дабъл, хем старите си гомна и да се измъкваш безнаказано и веднага обявиха: никой не се интересува от Стара Планина. Бой и ебан за смрадливите гадни фирми. По-добре да ги няма и на тяхно място да дойдат други и да се извъртят десетки, докато накрая им узре акъла, че далаверата не води до нищо добро, а до масово обедняване на народа и забогатяване на малцина! 8)

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Чет 11 ное 2010 20:14

donMaranzano написа:Eй затова ме кефи Бойко, че яко ги ръчка. Днеска чета фирма Сами-М се отказва от Стара Планина стандарта. Ми как няма бе дейба и лайнарите, лъжиха хората, м-р Найденов ги насра и като видяха, че неможе хем да продаваш дабъл, хем старите си гомна и да се измъкваш безнаказано и веднага обявиха: никой не се интересува от Стара Планина. Бой и ебан за смрадливите гадни фирми. По-добре да ги няма и на тяхно място да дойдат други и да се извъртят десетки, докато накрая им узре акъла, че далаверата не води до нищо добро, а до масово обедняване на народа и забогатяване на малцина! 8)

И къде го прочете това че САМИ-М се отказва от стара планиня,че ми е интересно???????????

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 11 ное 2010 20:16

boiko1 написа: И къде го прочете това че САМИ-М се отказва от стара планиня,че ми е интересно???????????

http://dnes.dir.bg/news/kolbasi-samnite ... 2805?nt=10

Потребителски аватар
stinka
Автомобил: pasat b5 i pasat b3
Двигател:

Мнениеот stinka » Чет 11 ное 2010 20:36

на Сами са едни от най големите боклуци нещата,в тях има всичко друго но не и месо...най големите на пазара диктуват нещата/в тая криза само в хранителният сектор има ръст/Ако сте забелязали как скочиха млечните продукти ,да сте видели овце и крави някъде...?Убеден съм ,че фирмите си плащат за да не ги закачат...

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Чет 11 ное 2010 20:40

stinka написа:на Сами са едни от най големите боклуци нещата,в тях има всичко друго но не и месо...най големите на пазара диктуват нещата/в тая криза само в хранителният сектор има ръст/Ако сте забелязали как скочиха млечните продукти ,да сте видели овце и крави някъде...?Убеден съм ,че фирмите си плащат за да не ги закачат...

Въпрос на вкус............

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Чет 11 ное 2010 20:48

Аз съм убеден, че самите фирми търсят контакта, за да не ги закачат и съм убеден, че вече е почти невъзможно.

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Чет 11 ное 2010 20:57

Големите вериги Кауфланд, СБА, Била, Метро и т.н. как си избират фирмите доставчици. Кажат му максимална цена за продукта и минимален рекет после чакайте качество. Те убиват конкуренцията и качеството при храните. Иначе всяка фирма си се бори за хляба си ама в нашите условия борбата явно става извращение.........

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 11 ное 2010 21:18

Аз не мога да си изясня защо при цена 8-9лв на кг прясно месо за пържоли (не някакви сланини) ми пробутват шибан салам за 14-15лв/кг? Обработката ли е толкова безценна - да беше поне 50% същото прясно месо вложено, а то нито е 50% нито е такова. Явно надценките и печалбите са в много груби измерения.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 11 ное 2010 21:54

1z написа:
assd написа:започва с Ф и завършва на О , но предполагам, че по всичките си е така, дори и от другите вериги
може би като ги ремонтират или отварят нови магазини е различно, но за старите съм 101% сигурен че е така
плъховте си църкаха вечер без стеснение :Mr Green Fun

Помощнико на ,,месаря''(къквото и да значи това)нарочно не коментирах горните ти постове няма да го правя и за напред.Ще ти задам само един въпрос, след като си бил свидетел в продължение на толкова време на такива нарушения,колко пъти сигнализира органите на ДВСК-а за случващото се? И защо стана съучастник в тези опасни за здравето на хората манипулации? Аз на твое място бих се срамувал, а ти даже се хвалиш с това!

Ако знаеш каква мафия е по тия магазини...
Ако недай си Боже сигнализира някой служител... И баш тогава на смяна е някой нов от ДВСК, който дойде и затвори магазина (в най-лошия случай)... Нали се сещаш, че уволнението ще е най-малкото нещо, което ще се случи на този служител? Евентуално пък ако прати запис в господари на ефира и те дойдат... Още по-зле..
Разбира се, този сценарий е твърде малко вероятен и вместо това ако викнеш кучетата и това коства 2000 лв на шефа ти примерно, нали се сещаш от чия заплата ще отидат? Или директно дисциплинарно уволнение и тва е...

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Чет 11 ное 2010 22:57

Не прочетох цялата тема защото е много дълга и ме мързи в момента, но ще ви кажа няколко причини защо никога вече няма да усетим вкуса на някогашните салами:
1. Самото месо няма вкуса на старото месо от комунизма( не защото прасетата са комунисти :D ) просто като се започне от третирането на храната на животните, лекарствата и т.н и се стигне до сегашните месодайни породи които нямат нищо общо с българските породи прасета.
2. Ако пазарувате от големите вериги там водещото е цената и процента на веригата. Отстъпки, промоции, връщане на застояла стока(която се преработва и я връщат отново в магазина). Има условия за влизане в тези хипермаркети примерно производителят депозира някаква сума като най-малката е около 10 000 лв. Друго условие е там да е най-ниската цена на дадения продукт, за да си направят реклама и да привлекат бедният народ.При такива условия не знам какво трябва да направи производителя за да достави качествен продукт.
3. Над 95 % от производителите работят с вносно замразено месо, което не казвам че е лошо, но много рядко ще е на под година.
4. Не обвинявам производителите, че търсят печалба обаче голяма част от тях работят със заместители на месо.Примерно евтините салами по на 3-4 лв обикновенно се правят от птичи прат-това е пилешки или пуешки кости и фенери смлени много финно- сланина или емулсия от сланина плюс овкусители и подобрители, оцветители и т.н е това няма как да е вкусно нали.

Лично за мен по-добрият вариант е да се купува от малки така наречени бутокиви предприятия които се опитват чрез качество да се задържат на пазара, за съжаление май им е доста трудно и стават все по-малко.

А най-добрият случай е да имаш роднини на село които да гледат прасета и ги хранят с чисти храни, няма да ядеш салам, но поне ще ти е вкусно месото, а при желание има достатъчно рецепти и може да се направи какво ли не от него. С две думи ни връщат в ранния социализъм :063: лошото е, че в почти целия свят продукцията е една и съща и ще става все по-зле с тия генно модифицирани продукти.
Последната вкусна скара ядох в еленския балкан преди година.

Дано не съм ви отегчил, това ми е мнението. ( за съжаление нямам роднини на село които да гледат прасета)

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 12 ное 2010 1:53

varna написа:Лично за мен по-добрият вариант е да се купува от малки така наречени бутокиви предприятия които се опитват чрез качество да се задържат на пазара, за съжаление май им е доста трудно и стават все по-малко.

Не съм сигурен съществуват ли реално такива или просто си представяш, че би трябвало да ги има _някъде_? Вариантът е само със селските покупки, но откъм колбаси пак няма как да стане - едва ли някой домашно се изявява в такива насоки, още по-трудно пък да го намериш и ако 1000 човека започнат да искат отиде... Лошото е, че започне ли да се разраства една дейност се налага назначаване на хора на заплата. Оттам следва моментален срив на качеството и хигиената. Освен това като станат по-големи нещата неизбежно се заражда лакомия и самонадеяност в новия предприемач и всичко стига до класическите месарски фирми.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 12 ное 2010 2:02

One написа:
donMaranzano написа:Гърч трябва да има, това е истината. Българина е изрод, свикнал да краде, цепи стотинката на 2 и разбира само от права лопата Бел в главата и по природа си е мошеник. Вижте само във форума, колко са много мошениците, далавераджийте.

така е !!!
разхайтено племе вирее тук ,което само от бой разбира !

щото нищо не ни е у ред
нито храна, напитки, ток, вода горива - всичко що може да се ментероса е злобно менте, всеки размахва тесли отвсякъде -докога бе ......

мачкане и контрол докато не уврат главите на всички, че сме в ЕС и има норми и стандарти, по цените на които и сега плащаме ама за ментета !!!!

То народа не ни е у ред, ти храната гледаш!
Това всичко става, защото обикновенния човек го позволява...
Сега ще кажете управниците, ами те да, ама не ги избира европата, ами ние ...
Бай Ганьо в европа mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”