Студентска бригада -Европа(Англия и околията)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Студентска бригада -Европа(Англия и околията)
Принципно от работа не се плаша.4 години общ работник в зеленчукова борса и година и половина в фирма за компютри съм работил и държа на тормоз и ранно ставане.Не ми е толкова проблема работата,колкото проблемите работодатели.Благодаря ви за помоща все пак 

- Nenchef
- Автомобил:
- Двигател:
Съединението Прави Силата!
За нищо
За нищо

- Bat_Van4o
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте..
Интересни неща прочетох тук, които надявам се някога да ми бъдат полезни.И аз бих искал да замина да работя в Англия, не знам защо но на друго място не ми се ходи на тоя етап, може би защото имам познати които ходят там от време на време и ако съдя по тях има голям смисъл да работиш там.И те са ми казвали, че е много важно да попаднеш на толерантен и точен работодарел.Тук си работя и искарвам прилични пари за човек на моята възраст, но все не ми стигат за нещо.За това искам да замина, да взема на куп пари и да видя тогава как е, дали ще се оправя
Интересни неща прочетох тук, които надявам се някога да ми бъдат полезни.И аз бих искал да замина да работя в Англия, не знам защо но на друго място не ми се ходи на тоя етап, може би защото имам познати които ходят там от време на време и ако съдя по тях има голям смисъл да работиш там.И те са ми казвали, че е много важно да попаднеш на толерантен и точен работодарел.Тук си работя и искарвам прилични пари за човек на моята възраст, но все не ми стигат за нещо.За това искам да замина, да взема на куп пари и да видя тогава как е, дали ще се оправя

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mupk0 написа:Принципно от работа не се плаша.4 години общ работник в зеленчукова борса и година и половина в фирма за компютри съм работил и държа на тормоз и ранно ставане.Не ми е толкова проблема работата,колкото проблемите работодатели.Благодаря ви за помоща все пак
Аз съм работил няколко години в строителството тук и няколко години в същата сфера в Англия... и аз не се плашех от работа... сега съм на 27 години и имам проблеми с колената кръста и лактите

Изкарват се пари но ти спират тока за тях...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Относно Румънците съм съгласен . Правят такива номера и за това ако ходиш е хубаво всичко да си пишеш и да гледаш внимателно , че сякви ги има. Аз несъм ходил , но двама познати ми казваха как точно стоят нещата . И да знаеш , че ще ги има и такива който се подмятат , а после вървят наравно с тебе .
Все пак там човек отива за да изкара пари , а не да се оглежда като шугава овца . При пътуването до фермата имаш възможност да гледаш забележителности и да снимаш за спомен . Лошото е ако си мислиш . че ще си в някои голям град , а после да се окаже , че си в село и да се отчайваш . Работиш в село и главната дейност която извършваш е селскостопанска !
Слушал съм за фирмата Конкордия , че била добра и надеждна . Може с нея да се свържеш и да отидеш . Като цена , минималното заработване на един час е около 5.85 паунда а има вероятност да надхвърлиш тази сума , обаче ще хвърлиш повечко под . Както казах , всичко зависи само и единствено от тебе , важното е да се докажеш !
Ако се решиш да отидеш , ти пожелавам успех !
Все пак там човек отива за да изкара пари , а не да се оглежда като шугава овца . При пътуването до фермата имаш възможност да гледаш забележителности и да снимаш за спомен . Лошото е ако си мислиш . че ще си в някои голям град , а после да се окаже , че си в село и да се отчайваш . Работиш в село и главната дейност която извършваш е селскостопанска !
Слушал съм за фирмата Конкордия , че била добра и надеждна . Може с нея да се свържеш и да отидеш . Като цена , минималното заработване на един час е около 5.85 паунда а има вероятност да надхвърлиш тази сума , обаче ще хвърлиш повечко под . Както казах , всичко зависи само и единствено от тебе , важното е да се докажеш !
Ако се решиш да отидеш , ти пожелавам успех !
Преди два месеца се върнах от щатите. За 4ри месеца ядене на пиле с ориз/картофи и работа по 12/24 и пръскане на не повече от 400 долара за глупости се прибрах с точно 3000 долара, които като обмених станаха 4270 лв. За да замина се гръмнах 3700 лв. Е да .. ще имам да взимам около март и данъците които ми отдържаха там, които са в размер на 600 долара, та в крайна сметка кяра ми е това че видях капитолията, air & space музея, сцепих се от път и работа и изкарах с 500 лв по-малко ако си бях в България.
Стреса и липсата на близките не влиза никъде в "амортизацията"
Съученици на съквартиранта ми в щатите, бяха заминали за Англия. Каза ли им 300 пауна да си приготвят за покриване на разходи до първи чек, взели ги от летището, шофьора на буса ги рекетирал на глава по 50 паунда. Настанили ги в туристически фургони насред къра с по 6 легла вътре и им казали че като вали не се работи и нашите с тея 250 паунда дето им останали карали не 1, а 3 седмици и избягали ...
Стреса и липсата на близките не влиза никъде в "амортизацията"

Съученици на съквартиранта ми в щатите, бяха заминали за Англия. Каза ли им 300 пауна да си приготвят за покриване на разходи до първи чек, взели ги от летището, шофьора на буса ги рекетирал на глава по 50 паунда. Настанили ги в туристически фургони насред къра с по 6 легла вътре и им казали че като вали не се работи и нашите с тея 250 паунда дето им останали карали не 1, а 3 седмици и избягали ...
- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
Само този, който не е опитал, не е разбрал!
Късмет ще ти е нужен!
National Insurance Number (осигуряване) на 100 човека 1 взима! От началото на тая година го направиха. Намери си счетоводител и попитай дали е възможно да помогне за взимането на номера.
Ако искаш да работиш в сферата на стройтелството трябва да искараш Construction Skills Certification Scheme (CSCS card)-това е тест за безопасна работа, дали знаеш кой пожарогасител за какво е, как трябва да постъпиш при дадена ситуация, какво не трябва да правиш и разни такива работи (полезно е)
С тамошните турци по-добре не се опитвай да работиш! Ще бъдеш абсолютно винаги прецакан! Не трябва да се доверяваш на абсолютно никой (българи включително)!
За ферми и такива съм чувал само лоши мнения..
Късмет ще ти е нужен!
National Insurance Number (осигуряване) на 100 човека 1 взима! От началото на тая година го направиха. Намери си счетоводител и попитай дали е възможно да помогне за взимането на номера.
Ако искаш да работиш в сферата на стройтелството трябва да искараш Construction Skills Certification Scheme (CSCS card)-това е тест за безопасна работа, дали знаеш кой пожарогасител за какво е, как трябва да постъпиш при дадена ситуация, какво не трябва да правиш и разни такива работи (полезно е)
С тамошните турци по-добре не се опитвай да работиш! Ще бъдеш абсолютно винаги прецакан! Не трябва да се доверяваш на абсолютно никой (българи включително)!
За ферми и такива съм чувал само лоши мнения..
Фирмата е добра,познавам доста хора останали доволни от нея,кото част от тях са я ползвали и повече от един път http://orange.bg/
Аз съм ходил три пъти на бригада там и истината е една - въпрос на късмет е къде ще попаднеш, какво ще работиш и дали ще има смисъл от ходенето ти.
Условията зависят от фермера. Хубаво е да имате кола/бус за пазаруване и да сте близо до по-голямо населено място.
Аз съм бил и трите години на по една миля от голям град, което предразполагаше всеки свободен ден да се мятаме на влакчето и да обикаляме като туристи
Първата и втората година бях шофиор на групата, тоя обратен волан по-лесно от нашия се върти. Срещаш други култури, от англичаните много няма да видиш, но поне поляци и румънци ще има.
Бачкането беше в следното темпо - в 5 часа сме на полето и сме започнали работа, работехме докато си изпълним поръчката като това ставаше до около 20-21 часа. Стояли сме и до по-късно. И това цялото нещо само с една обедна почивка по някое време. В един момент започваш да се чудиш дали митът за работоспособноста на българина наистина не е само мит
Доста хора си събраха багажа и се прибраха. Аааа, забравих да кажа, рязахме марули на полето.
Успех в начинанието! Не е толкова зле там /ако беше, нямаше да одя три пъти
/
ПП. Забравих да ти кажа нещо. Пресичай само на пешеходни пътеки или светофар, че иначе ще те сгази някоя кола.
Условията зависят от фермера. Хубаво е да имате кола/бус за пазаруване и да сте близо до по-голямо населено място.
Аз съм бил и трите години на по една миля от голям град, което предразполагаше всеки свободен ден да се мятаме на влакчето и да обикаляме като туристи

Бачкането беше в следното темпо - в 5 часа сме на полето и сме започнали работа, работехме докато си изпълним поръчката като това ставаше до около 20-21 часа. Стояли сме и до по-късно. И това цялото нещо само с една обедна почивка по някое време. В един момент започваш да се чудиш дали митът за работоспособноста на българина наистина не е само мит

Успех в начинанието! Не е толкова зле там /ако беше, нямаше да одя три пъти

ПП. Забравих да ти кажа нещо. Пресичай само на пешеходни пътеки или светофар, че иначе ще те сгази някоя кола.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
joromnt написа:Аз съм ходил три пъти на бригада там и истината е една - въпрос на късмет е къде ще попаднеш, какво ще работиш и дали ще има смисъл от ходенето ти.
Аз съм бил и трите години на по една миля от голям град, което предразполагаше всеки свободен ден да се мятаме на влакчето и да обикаляме като туристиПървата и втората година бях шофиор на групата, тоя обратен волан по-лесно от нашия се върти. Срещаш други култури, от англичаните много няма да видиш, но поне поляци и румънци ще има.
Бачкането беше в следното темпо - в 5 часа сме на полето и сме започнали работа, работехме докато си изпълним поръчката като това ставаше до около 20-21 часа. Стояли сме и до по-късно. И това цялото нещо само с една обедна почивка по някое време. В един момент започваш да се чудиш дали митът за работоспособноста на българина наистина не е само митДоста хора си събраха багажа и се прибраха. Аааа, забравих да кажа, рязахме марули на полето.
Успех в начинанието! Не е толкова зле там /ако беше, нямаше да одя три пъти/
Колега къде ги ряза тия марули щото и аз бях на марули. Иба ми се майката еййй

- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
три поредни години ходим с жената англия, шотландия да ти кажа мен като студент (редовно)ме устройва лятото работя зимата уча и така ,брахме малини ,ягоди,имаше и друга работа пак предимно около тия две култури.отиди пробвай пък ще пишеш как е после,така пред клавиатурата е лесно ,фирми в бг много ето тук има инфо за тях: http://brigadiri.com/forum/index.php
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
работата в чужбина няма нищо общо с тази в Бг еле пък емигрант последен 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Matematiks написа:работата в чужбина няма нищо общо с тази в Бг еле пък емигрант последен
Абсолютно!

Тук се пият кафета по цял ден, безкрайно бъбрене, почесване и разбира се оплакване, че парите, които взимаш за шматкането, са малко.
Там ти скъсват г*за от работа

joromnt написа:....В един момент започваш да се чудиш дали митът за работоспособноста на българина наистина не е само митДоста хора си събраха багажа и се прибраха. ...
Както казах, там се работи. За това ни търсят нас, ами не го работят местните люде.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как те да търсят нас ! Ако си ходил един път , и са те харесали как работиш , тогава може би ще ти се обадят и за другата година , иначе те не ни търсят за работа ! Ния сами решаваме и отиваме ...
Познавам доста хора който ходят на бригади , и към никои от тях не е имало покана за работа . След като са работели един път вече , и ако фермата ги е харесала , другата година има вероятност чак тогава да ви се обадят , и това става само ако са харесали как работите .
Все пак отивате там да изкарвате пари , предварително фирмите посредници ви казват какви са условията на работа - земеделски !
Познавам доста хора който ходят на бригади , и към никои от тях не е имало покана за работа . След като са работели един път вече , и ако фермата ги е харесала , другата година има вероятност чак тогава да ви се обадят , и това става само ако са харесали как работите .
Все пак отивате там да изкарвате пари , предварително фирмите посредници ви казват какви са условията на работа - земеделски !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”