Преди всичко искам до подчертая, че съм наясно с точка 7 от правилата за постване и няма да я наруша с настуящото си мнение. Моля и колегите които ще пишат по-долу (ако ще има такива) да не го правят. Тематиката на тази пост бих я оприличил по скоро като юридическа. Та.....
От известно време се чудя ако нашите сестри в Либия бъдат екзекутирани, и при полужение че целият свят е твърдо убеден в невинноста им. Дори САЩ и Франция са на едно мнение по въпроса,че процеса е инсциниран и строго политически, може ли България да се възползва от точко V на НАТО според която "ападение срещу държава и/или нейни граждани се счита за нападение срещу целия пакт"(не претендирам за точна формилировка)?
Не съм компетентен но вярвам че в клуба има достатъчно хора с познония в международното право и могат да осветлат мисълта ми.
ПП нека в тази тема не пишем неща които всички ние мислим, защото това противоречи на горе споменатата точка VІІ
Либииския процес и точка V на НАТО
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
не!
тука действат две неща-наказателен суверенитет и престъпление извършено на територията на чужда държава...
все едно да съдим в Б-я ангилачанин, американец и т.н. за престъпление извършено тук, ще ги съдим и ако са виновни ще ги осъдим-справка опита за убийство от оня фен на ненам си кой ангилийски отбор
въпрос на доказване, адвокати, съд, правна система, демокрация, върховенство на закона и 1001 други неща
тука действат две неща-наказателен суверенитет и престъпление извършено на територията на чужда държава...
все едно да съдим в Б-я ангилачанин, американец и т.н. за престъпление извършено тук, ще ги съдим и ако са виновни ще ги осъдим-справка опита за убийство от оня фен на ненам си кой ангилийски отбор
въпрос на доказване, адвокати, съд, правна система, демокрация, върховенство на закона и 1001 други неща
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
5-6 души не представляват държава, а поданници.
По тази логика, нато требе да бомбардира де се сети, че има някой криво осъден.
при все, че си запознат с т.7 аз ще заключа темата, защото сме пристрастни, и тя придобива чисто политически характер..
да не говорим, че ще има и расови нотки.
едит: още повече, че и 'Двокат се изказа вече.
По тази логика, нато требе да бомбардира де се сети, че има някой криво осъден.
при все, че си запознат с т.7 аз ще заключа темата, защото сме пристрастни, и тя придобива чисто политически характер..
да не говорим, че ще има и расови нотки.

едит: още повече, че и 'Двокат се изказа вече.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”