:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Антирефлексни очила

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 03 ное 2008 15:26

Vladsman1 написа:Той си има убав монитор. Проблема е, че му се изморяват очите. Може и да му помогнат, може и да не му помогнат. Със сигурност няма да е антирефлексното покритие което ще му помогне.
Колега ако можеш намери си очила без диоптър (може и от тея строителните, вярно ще изглеждаш смешно) и ги тествай един два дни, да си направиш съпоставка има ли сми да ги даваш тез пари или не.

Оставете тая работа.
Както и очилата от пазара.
На всеки човек лицето е различно широко и разстоянието между центровете на зениците е различно, затова очилата се правят индивидуални за всеки като специалистите мерят съответното разстояние.
Ползването на очила с неподходящ фокус може да ви увреди зрението.
Очилата са персонална вещ съобразена с вас самите. :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Пон 03 ное 2008 15:57

Той НЯМА да ползва лещи/лупи/стъкла с диоптър. Той НЯМА увредено зрение. Иска очила защото му се изморяват очите. Използва ЛЦД монитор. Четете ве хора! :!:
Аз самият нося очила. :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 03 ное 2008 16:46

Абре човече те стъклата на очилата не са плоски като джама в дома а са си баш лещи ако ще с диоптър ако ще без.

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пон 03 ное 2008 16:54

zaro написа:
Vladsman1 написа:Той си има убав монитор. Проблема е, че му се изморяват очите. Може и да му помогнат, може и да не му помогнат. Със сигурност няма да е антирефлексното покритие което ще му помогне.
Колега ако можеш намери си очила без диоптър (може и от тея строителните, вярно ще изглеждаш смешно) и ги тествай един два дни, да си направиш съпоставка има ли сми да ги даваш тез пари или не.

Оставете тая работа.
Както и очилата от пазара.
На всеки човек лицето е различно широко и разстоянието между центровете на зениците е различно, затова очилата се правят индивидуални за всеки като специалистите мерят съответното разстояние.
Ползването на очила с неподходящ фокус може да ви увреди зрението.
Очилата са персонална вещ съобразена с вас самите. :!: :!: :!: :!:

Оказва се че този тип очила имат някаква минимална корекция +0.5 или нещо от този род (от толкова много информация, от колеги, четене в нета вече може и да пиша глупости), така че явно използването им може да се окаже нож с две остриета. Трябва да се подходи с малко повече внимание а не в първата оптика каквото предложат, понеже на пазара имало голям асортимент от стъкла ментаци.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Пон 03 ное 2008 19:35

АЗ работя от години с компютри немога да кажа ,че съм зле с очите ,но наскоро закупих очила за 300 лв точно със всичките му екстри за шофиране за компютър за всичко затъмнения и т.н с минимална корекция от 0.5 и 0.7 определено е подобре.

Прегледай се и каквото ти изпишат взимай ако са качествени няма да стане позле само по добре.

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Пон 03 ное 2008 20:08

Не са лещи, защото двете повърхности са на еднакво разстояние една от друга и не променят фокуса на образа един и същи ъгъл на пречупване. Същото като слънчеви очила, но без оцветяването.

Колега умората в очите ти не е породена от излъчване на ЛЦД монитора, следователно няма смисъл от антирефлексно покритие. Възможно е да е породена от викок контраст и яркост на монитора, въздушни струи който ти изсушават очите, не достатъчно мигане от твоя страна, прекалена концентрация (просто се преуморяваш от работа, дай-боже всеки му такъв работник :lol: )

Всичко това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него. Възможно е и да бъркам.

BaSsB0y
Автомобил:
Двигател:

Re: Антирефлексни очила

Мнениеот BaSsB0y » Чет 23 юли 2009 1:55

Добър вечер,колеги,
направих си регистрация само заради тази тема. На 17 съм и обожавам да се занимавам с техника и най-вече компютри. Сърфирам в интернет вече втори ден без почивка точно заради тези очила. Ще ви споделя моята информация: от Плевен съм и пазарувам от една оптика, от която съм много доволен там има една жена, която е специалист и днес ми обърна внимание и ми обясни как стоят нещата с тези очила. Антирефлексното покритие е от страната на очите и отразява вредните светлинни лъчи, и до окото допуска минималния сноп светлина, който носи в себе си цялата информация, която ни е нужна така предпазва окото от всички неприятни усещания като сърбеж, болки (в очите и в главата) дискомфорт и т.н. Попитах я и за фотосоларните стъкла за тези, на които не им е ясно какво представлява, защото до днес и аз незнаех, това са онези "умните" стъкла, които при силна светлина потъмняват и са хубави за нощно каране. Аз за сега проблеми с очите нямам, но съм диабетик и понеже 20/24 часа съм пред РС, защото през деня съм в един сервиз на приятел да се уча а нощно време вкъщи реших да се погрижа за забавянето на така или иначе отслабващото ми зрение. Ако някой има някакви въпроси или може да даде някой полезен съвет моля да ме намери в скайп: bama_boy_7 Ще се радвам да помогна и по други въпроси и понеже това е форум за едни от най-добрите коли (лично мнение) мога да помагам и за коли :P

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 23 юли 2009 9:46

Определено има полза от тези очила - нося ги вече 3 години и осезаемо по-малко ми се уморяват очите, а съм по 9 часа пред компа. Един съвет и от мене - купи си освен очилата и капки за очи, които са изкуствени сълзи - май така се казваха. Така реших проблема си с постоянното смъдене все едно имаш пясък в очите.Помага на окото да не изсъхва толкова особенно през летните жеги, когато и климатика прави течение и изобщо е горещо. И не си прави сметка за 200 лева защото зрението е безценно - майната им на парите.

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Чет 23 юли 2009 18:29

Взех на жената преди 1-2 години(антирефлексни,фотосоларни...и т.н.-фул екстри),без диоптър са щото не и трябва още...Не знам дали помагат или си внушава,ама е много доволна...От по-силна светлина си потъмняват и си ги ползва и за слънчеви(както обясни BaSsB0y) :да:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 23 юли 2009 19:17

Аз имам такива ама рядко ги слагам, иначе взимай, има голям ефект. Моите бяха около 180лв.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 23 юли 2009 20:55

с очила несе решава проблема , очилата задълбочават умората , един ден няма да можеш да ги свалиш , аз също работя на компютър , съвета ми е , докато гледаш компютъра от време на време гледай в отдалечена точка на поне 15 метра , това мн помага , колкото повече окото е на макро режим толкова повече се осветлява ретината

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 23 юли 2009 22:59

От доста време нося очила. В началото без антирефлексно покритие, след това със :)
Не намирам кой знае каква разлика. Не съм по цял ден на компютъра но си стоя доста време.
Когато си купувах очилата със антирефлексно покритие реших да се поинтересувам за какво служи. Това което намерих като информация е че подобряват пропускливостта на светлина, но никъде не прочетох че спират някакви вредни влияния.
Иначе стъкла с антирефлексно покритие струват около 60лв. От вас зависи колко скъпа рамка ще си поръчате :wink:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 24 юли 2009 9:24

Аз смятам, че ако работиш на хубав монитор LCD не ти трябват никакви очила. Единствно земи си го калибрирай да не ти е много ярък или контрастен и няма да ти се натоварват очите.
Аз съм на Eizo S2411W на ден вися пред него повече от 8часа, след това се прехвърлям вкъщи на Samsung 205W пак LCD и нямам никакви оплаквания. Така съм вече доста години.
Отиди на очен, да видят да нямаш лек астегматизъм - от него ти се изморяват очите, след което имаш и главоболие.

geasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geasdi » Сря 24 ное 2010 18:08

Проблема за умората в очите се състои в следното:

Когато гледаме на далеч, очите са в състояние на покой.
Когато гледаме на близко, четем ,компютър и т.н. очите акомодират, т.е. променят фокусното си разтояние, което е вид напрежение.
Когато четете или гледате на компютър повече от три часа, очите ви влизат в състояние на "свръх акомодация". Резултата е описания дискомфорт.
За това има специален тип леща която в долната си половина има малка добавъчна корекционна сила, която подпомага акомодацията на близо и дава търсения покой.
Всичко друго - антирефлекси, цветове и т.н. не помагат при това оплакване.

Последна промяна от IvanMan на Сря 24 ное 2010 19:16, променено общо 2 пъти.
Причина: редактирах ти мнението!

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 24 ное 2010 23:43

антирефлексното покритие намалява отражението на светлината от стъклото ;) има полза само ако носиш очила с диоптър за да няма отблясъци от стъклата и така да се намали натоварването на очите :!: имам фенери с такова покритие на стъклото и като го погледнеш все едно го няма ( ако е чисто mhihi ) даже един колега като го видя за пръв път се опули и ми вика - ха няма ти го стъклото на фенера :shock и посегна да бръкне към рефлектора mhihi mhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”