Как се прави бартер през Еконт?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се прави бартер през Еконт?
Според мен най-добре ако се прави чист бартер ( тоест без доплащане от страна на някои ) е всеки да си поеме разхода аз пътя . Кофти ще е обаче ако единият праща джанти а другият , фарове и стопове 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Единственият начин е с наложен платеж, като стойсността да е еднаква и по-малка от реалната цена на пратките.
Примерно: бартер фар за 10л ракия. Фара струва 50 лв: слагате му наложен платеж 25 лв. Същото и на ракията: НП 25 лв. Така след като и двамата освободят пратките си вземат обратно парите. При тази ситуация ако човека, изпратил пратка 1 вземе ракията за 25 лв, а другия се откаже от фара вие си имате евтино пийене... и фар. Честито и наздраве! Или ако втория вземе фара за 25 лв, а на вас вече не ви се пие ракия - човека си има фар за без пари и ще го полее като му се върне пратката обратно. По този начин и двамата имат стимул да освободят пратките.
Примерно: бартер фар за 10л ракия. Фара струва 50 лв: слагате му наложен платеж 25 лв. Същото и на ракията: НП 25 лв. Така след като и двамата освободят пратките си вземат обратно парите. При тази ситуация ако човека, изпратил пратка 1 вземе ракията за 25 лв, а другия се откаже от фара вие си имате евтино пийене... и фар. Честито и наздраве! Или ако втория вземе фара за 25 лв, а на вас вече не ви се пие ракия - човека си има фар за без пари и ще го полее като му се върне пратката обратно. По този начин и двамата имат стимул да освободят пратките.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Единственият начин е с наложен платеж, като стойсността да е еднаква и по-малка от реалната цена на пратките.
А ако колегата отсреща вземе че не прати нищо?
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Пращате и двете стоки с наложен платеж с 1 и съща стойност! 

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
aradovanov написа:hooligan_sk написа:Единственият начин е с наложен платеж, като стойсността да е еднаква и по-малка от реалната цена на пратките.
А ако колегата отсреща вземе че не прати нищо?
Точно за това трябва наложения платеж да е по-голям от стойността, а не по-малък. Както се казва проверката е висша форма на доверие.
аз до сега съм направил два бартера чрез еконт .като се разбереш с отсрешната страна пращаш каквото трябва тои си плаща само куриерските разходи.и ти праща каквото сте се разбрали и ти си плащаш само куриера.поне при мене така станаха нещата.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
От такива пишман разбирателства си станал в синъо 

- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
vinixxx написа:От такива пишман разбирателства си станал в синъо
сега трупа мнения в другите раздели като се надява да го пребоядишат пак

не се надявам на нищо колеги карам си голфчето и не се занимавам а относно синия цвят немисля че е от такива разбирателства защото тези бартери които съм направил не са свързани с този форум. от тук само съм купувал части от колеги за моето Г2 .
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
В моя случай се разбрахме с колегата да сложим наложен платеж сума горе-долу отговаряща на цената на пратките и всеки да си поеме транспортните разходи.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”