Борба с мухъла..
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Борба с мухъла..
+ 1 и от мен за Саво,обаче смрадта е неописуема трябва да се внимава!!!!!
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах същия проблем като теб. Мухляса ми само външната стена. Изолацията няма да ти помогне кой знае колко. Външните ми стени са зидани с Итонг + външна изолация фибран и пак мухлясва. Ще ти кажа как се справих аз пък ти ще си прецениш.
1, Купи си препарат против мухъл на хлорна основа. Точно САВО се казва. Продават го навсякъде и си има помпичка. Третирай целите стени. обаче прати жената и децата някъде че смърди на хлорна вар и сълзят очите:)))
2, Купи си латекс на Боро или друг с разни добавки против мухъл. Има го навсякъде.
Вече 1 месец нямам нов мухъл. Дано и занапред да е така.
1, Купи си препарат против мухъл на хлорна основа. Точно САВО се казва. Продават го навсякъде и си има помпичка. Третирай целите стени. обаче прати жената и децата някъде че смърди на хлорна вар и сълзят очите:)))
2, Купи си латекс на Боро или друг с разни добавки против мухъл. Има го навсякъде.
Вече 1 месец нямам нов мухъл. Дано и занапред да е така.
- -BUZZ-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, до каква степен би помогнала външната изолация при апартамент(ЕПК строителство) с наченки на мухъл по външните стени? Ясно е, че ще има третиране с белина или въпросното Саво, но искам да се предпазя от бъдеща поява на мухъл...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз все си мисля, че външна изолация на панел не спасява от мухъл. Докато при тухла е все тая къде ще е. Дали отвън или отвътре.
Просто бетона си кондензира отвътре. Независимо дали има изолация отвън. Той пак си остава по-студен от помещението... Пък арматурата в него го играе като проводник и предава студенината от всякъде. Даже при тухлени блокове кондензират бетонните стени и хващат мухъл.
Май решението е да се запечата стената отвътре и да си мухлясва отдолу?!

Другото по-ефективно е да се отварят вратите към коридора, когато не се отоплява, за да се изравнява температурата и влагата в стаите. И да се проветрява по-често.

Другото по-ефективно е да се отварят вратите към коридора, когато не се отоплява, за да се изравнява температурата и влагата в стаите. И да се проветрява по-често.

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Изолацията няма да те спаси от мухъла!!!
Мажи със САВО и си купи латекс с антибактериални съставки, който не позволява на мухъла да се развива. Фирма БОРО има такъв латекс, но сигурно и други марки ще има. При тези латекси върху тях мухъл не се появява.
Мажи със САВО и си купи латекс с антибактериални съставки, който не позволява на мухъла да се развива. Фирма БОРО има такъв латекс, но сигурно и други марки ще има. При тези латекси върху тях мухъл не се появява.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
embi4a написа:Изолацията няма да те спаси от мухъла!!!
Както прочетох по-нагоре в твоя случай даже ти е навредила.
Фибрана е паронепропусклив.
Сложен отвън не позволява на влагата да отиде в атмосферата и остава вътре.
EPS /стиропор/ е за външна изолация.
Обаче тук идва тънкия момент, че изолация направена само на твойта си панелка не върши никаква работа.
Бетона има висока топлопроводимост и изолацията трябва да обхване поне на 1 метър в повече.
Отделно, че минимума на изолиращия материал трябва да е 60мм. за да има някакъв ефект.
Вътрешна или външна изолацията си има своите + и -.
Стремейки се да запазиме топлото през зимата и хладното през лятото вакумираме жилищата с неправилни изпълнения и после си понасяме последиците.
А всичко е елементарна физика от 8 клас.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Колега ако не е късно ще ти обясня как да си решиш проблема защото и аз съм се сбъсквал с подобно нещо:
1.най-добре външна изолация,не вътрешна
2.самите мебели,диван,легла,гардероби или секций да не са плътно залепени за стените,да може да циркулира вътре въздуха.
3.ако се появи мухъл не го трий и третирай с нищо друго освен със САВО,което го чисти и те предпазва поне за 2-3 месеца.
Надявам се да съм бил полезен
1.най-добре външна изолация,не вътрешна

2.самите мебели,диван,легла,гардероби или секций да не са плътно залепени за стените,да може да циркулира вътре въздуха.
3.ако се появи мухъл не го трий и третирай с нищо друго освен със САВО,което го чисти и те предпазва поне за 2-3 месеца.
Надявам се да съм бил полезен

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Мерси колеги
Тази сутрин вече два дни от както е махнат капака на розетката на комина,забелязах че прозореца е сух.
Явно си дърпа влагата от там.Стените все още са сухи и няма нов мухъл.Не мирише на изба и на застояло.
Изолация ще се направи лятото,обаче външна.Както каза колегата поне 60 мм дебелина
За сега това

Тази сутрин вече два дни от както е махнат капака на розетката на комина,забелязах че прозореца е сух.
Явно си дърпа влагата от там.Стените все още са сухи и няма нов мухъл.Не мирише на изба и на застояло.
Изолация ще се направи лятото,обаче външна.Както каза колегата поне 60 мм дебелина

За сега това

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз реших да взема обезвлажнител и се спрях на този : http://www.midea-bg.com/bg/products/obe ... 1_10_den3/
някои ползвал ли е такъв или друг от тази марка
някои ползвал ли е такъв или друг от тази марка

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Колеги, да попитам, тези обезвлажнители имат ли функция да поддържат оптималния процент влажност на въздуха - мисля че 50% беше? Имам чувството че с настъпването на зимния сезон вкъщи става адски влажно, всяка сутрин търкам голямо количество конденз от стъклата... Та искам хем да я боря влагата, хем да я поддържам в здравословния процент, защото имаме малко бебенце и искам да му е възможно най комфортно.
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.bezvlaga.com/ustroistva/nagnetatelni/
аз имам същия проблем и съм се спрял на това за сега ,говорих с един от работниците и каза , че добре се справяли тези клапи!
аз имам същия проблем и съм се спрял на това за сега ,говорих с един от работниците и каза , че добре се справяли тези клапи!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
kiiko написа:http://www.bezvlaga.com/ustroistva/nagnetatelni/
Колега, имам монтирани оригинални клапи на всеки прозорец. Не помагат особено

П.П За тези не знам, но се съмнявам да има забележим ефект
Върни се в “ОФФ-Топик - други”