Aз вярвам в Дядо Коледа!
В какво се изразява Брадатия Старец в наши дни?! В това, че твой приятел се е сетил за теб отивайки до магизина и ти е купил подарък за да те зарадва. За това, че мама и тате нямайки пари, все пак са купили желания подарък от детето си. Дядо Коледа, е радостта! Той е Празника! Той е обичта между хората! Колкото и тежко да е положението. Ей дори и една дъвка подарена, по празниците е радост. Това е обичта между хората, било то роднини приятели и т.н. Чувството което те залива когато поднесеш подаръка на някого на когото държиш е вълшебно. Кой те кара да го направиш, именно това, че от малък си закърмен с приказката за Дядо Коледа. Да той съществува! Всеки от нас е Добрия Старец.

Прочети преди да му кажеш,че Добрият Старец не съществува...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прочети преди да му кажеш,че Добрият Старец не съществува...
Bobi_S13 написа:Aз вярвам в Дядо Коледа!
В какво се изразява Брадатия Старец в наши дни?! В това, че твой приятел се е сетил за теб отивайки до магизина и ти е купил подарък за да те зарадва. За това, че мама и тате нямайки пари, все пак са купили желания подарък от детето си. Дядо Коледа, е радостта! Той е Празника! Той е обичта между хората! Колкото и тежко да е положението. Ей дори и една дъвка подарена, по празниците е радост. Това е обичта между хората, било то роднини приятели и т.н. Чувството което те залива когато поднесеш подаръка на някого на когото държиш е вълшебно. Кой те кара да го направиш, именно това, че от малък си закърмен с приказката за Дядо Коледа. Да той съществува! Всеки от нас е Добрия Старец.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
кое е по - важно?
да учиш детето си, че за да получи нещо трябва да се труди или че трябва да е послушен през последната година за да получи подарък?
да учиш детето си, че за да получи нещо трябва да се труди или че трябва да е послушен през последната година за да получи подарък?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
vw_golf_4_tdi написа:кое е по - важно?
Естествено, че трябва да е послушен.
Ти детето си ако мислиш да го натириш на 8 годинки на пълен работен ден, си е изцяло твой проблем.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
нито едното, нито другото
детето е дете и си има детство и не е нужно да е послушно и да работи
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Pichaga написа:нито едното, нито другото
Това да, но също трябва да знае, че когато порасне ще трябва да работи за да получи нещо. Трябва да знае добре, че няма безплатен обяд.
Прост пример - японците също имат приказки за принцове и принцеси, но основно разказват на децата си как мравките или пчелите колко много работят. В резултат - цялата нация работи дисциплинирано и точно. Всички знаем къде е Япония днес, а къде сме ние?!?!?! Приказките са си приказки, и се разказват по празници и специални поводи, а не всеки ден. А трябва да научим децата си като пораснат да се захващат и да работят, а не да чакат някой друг да им свърши работата, а те да оберат каймака. Този ориенталски манталитет ни пречи за много неща. И затова сме такава криворазбрана цивилизация...
Иначе и аз вярвам в Дядо Коеда. Това е начин да зарадваш децата си и да ги мотивираш здравословно, да слушат, да учат, да се развиват, да станат по-добри.
Последна промяна от KingoftheROAD на Сря 08 дек 2010 17:10, променено общо 1 път.
- Ivailo
- Контакти:
Много тъжно ми стана тия дни, говорих с майка ми, тя е детска учителка, като ми каза, че децата пишат писмо до Дядо Коледа и масово искат телефони, лаптопи и т.н.
В ДЕТСКАТА ГРАДИНА!!!
Едно време исках влакче...
Много е тъпо това, на което родителите учат децата си.
Аз един ден, като си имам дете, бих го държал максимално откъснато от компютрите. Трябва да знае, че компютъра е за работа, а играта е навън, с другите деца, а не на сървъра на cs
Или е по-лесно да му пуснеш cs-а и да му кажеш "те, пуцай", а ти спокойно да си гледаш телевизия...
В ДЕТСКАТА ГРАДИНА!!!
Аз един ден, като си имам дете, бих го държал максимално откъснато от компютрите. Трябва да знае, че компютъра е за работа, а играта е навън, с другите деца, а не на сървъра на cs

Или е по-лесно да му пуснеш cs-а и да му кажеш "те, пуцай", а ти спокойно да си гледаш телевизия...
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Дядо Коледа е вярата, радостта, очакването, надеждата, традицията, принадлежността. Той е начина децата да се сдобият с цялото това познание на куп. Кои сме ние, за да ги лишаваме от него?!?
Дали било нужно да го има???Това е въпрос на родител!!!
разбира се,че е нужно,точно толкова колкото са нужни приказките ,колкото е нужен сладоледа за него...Това е детството.
Все си мисля, че е хубаво детето да изживява едно чудесно вълшебство поне веднъж годишно и поне докато е малко. Ясно е, че като поотрасне, ще усети неприятното комерсиализиране. И точно тогава спомените от детството ще го карат да търси духа на празника. А духът на Коледа е радостта и вярата, че доброто ще се роди и ще победи, а не просто пазаруване и подаръци.
Дали било нужно да го има???Това е въпрос на родител!!!
разбира се,че е нужно,точно толкова колкото са нужни приказките ,колкото е нужен сладоледа за него...Това е детството.
Все си мисля, че е хубаво детето да изживява едно чудесно вълшебство поне веднъж годишно и поне докато е малко. Ясно е, че като поотрасне, ще усети неприятното комерсиализиране. И точно тогава спомените от детството ще го карат да търси духа на празника. А духът на Коледа е радостта и вярата, че доброто ще се роди и ще победи, а не просто пазаруване и подаръци.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Много тъжно ми стана тия дни, говорих с майка ми, тя е детска учителка, като ми каза, че децата пишат писмо до Дядо Коледа и масово искат телефони, лаптопи и т.н.
В ДЕТСКАТА ГРАДИНА!!!
Аз един ден, като си имам дете, бих го държал максимално откъснато от компютрите. Трябва да знае, че компютъра е за работа, а играта е навън, с другите деца, а не на сървъра на cs![]()
Ивчо май си личи разликата между провинцията и столицата.Тука масово искат,колички,влакчета,кукли,роботи,но не и лаптопи и телефони.Просто май децата не са разглезени защото виждат и чувстват немотията която е тука.За да не се сметне че се заяждам,ще кажа че детето ми е на 4,5години и тука преди една седмица децата писаха писмото до дядо коледа и желанието на децата беше написано на стената за информация на родителите и в тези списъци не видях да фигурира някакви скъпи неща,а само обикновени подаръци.Отделно мога да кажа че има и заможни хора чиито деца има и в групата не синът ми,но и те искат я количка,робот с верига и някакъв анимационен герой и тука ми идва едно на ум,че не е само до пари,а и до възпитане опират нещата

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Koледата е измислена от търговците. Ако може, да почне Септември и да завърши къде Май...
А знаете ли кой е създал съвременния вид на Дядо Коледа? Червено - бял?
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
muns61 написа:Koледата е измислена от търговците. Ако може, да почне Септември и да завърши къде Май...
ако имах права,бих ти изтрил мнението без апелационно.
- Ivailo
- Контакти:
enigma79 написа:ISRalien написа:Много тъжно ми стана тия дни, говорих с майка ми, тя е детска учителка, като ми каза, че децата пишат писмо до Дядо Коледа и масово искат телефони, лаптопи и т.н.
В ДЕТСКАТА ГРАДИНА!!!
Аз един ден, като си имам дете, бих го държал максимално откъснато от компютрите. Трябва да знае, че компютъра е за работа, а играта е навън, с другите деца, а не на сървъра на cs![]()
Ивчо май си личи разликата между провинцията и столицата.Тука масово искат,колички,влакчета,кукли,роботи,но не и лаптопи и телефони.Просто май децата не са разглезени защото виждат и чувстват немотията която е тука.За да не се сметне че се заяждам,ще кажа че детето ми е на 4,5години и тука преди една седмица децата писаха писмото до дядо коледа и желанието на децата беше написано на стената за информация на родителите и в тези списъци не видях да фигурира някакви скъпи неща,а само обикновени подаръци.Отделно мога да кажа че има и заможни хора чиито деца има и в групата не синът ми,но и те искат я количка,робот с верига и някакъв анимационен герой и тука ми идва едно на ум,че не е само до пари,а и до възпитане опират нещата
Е майка ми е учителка във Видин

muns61 написа:Koледата е измислена от търговците. Ако може, да почне Септември и да завърши къде Май...
В тази тема не обсъждаме световните конспирации, нито се интересуваме от мненията ви за такива.
Дядо Коледа е измислен от Кока-кола, бил им е реклама едно време. И?
Една тема не можете да опазите чиста

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
за пример
мойта щерка е на 5
писа писмо
иска
1- кукла уинкс
2-китара
3- светещо килимче, което свири
4-рокля на принцеса
нито телефон, нито лаптоп, нито нещо кой знае колко скъпо
но пък и аз нямах интернет в къщи допреди 2 месеца
т.е. и сега нямам в София
прекарах си на село, защото имам много работа и работя и от нас, това е...
за мен има време да се играе има време и за работа и проблеми
японците не са ми ГРАМ пример
пример са ми примерно гърците
28 години лъжат ЕС и ядат и пият на гърба на другите
мойта щерка е на 5
писа писмо
иска
1- кукла уинкс
2-китара
3- светещо килимче, което свири
4-рокля на принцеса
нито телефон, нито лаптоп, нито нещо кой знае колко скъпо
но пък и аз нямах интернет в къщи допреди 2 месеца
т.е. и сега нямам в София
прекарах си на село, защото имам много работа и работя и от нас, това е...
за мен има време да се играе има време и за работа и проблеми
японците не са ми ГРАМ пример
пример са ми примерно гърците
28 години лъжат ЕС и ядат и пият на гърба на другите

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
mirkata 4020 написа:...Дядо Коледа е вярата, радостта, очакването, надеждата, традицията, принадлежността. Той е начина децата да се сдобият с цялото това познание на куп...
Колегата го е казал по-добре от мен. Това е лек и приятен начин на децата да им бъдат предадени знания и умения да се справят в живота, когато пораснат...
mirkata 4020 написа: ...Все си мисля, че е хубаво детето да изживява едно чудесно вълшебство поне веднъж годишно и поне докато е малко. Ясно е, че като поотрасне, ще усети неприятното комерсиализиране...
Това за комерсиализирането е неизбежно, но не е смисълът на живота в крайна сметка. Детето трябва добре да знае, че няма безплатен обяд. Това,че не го плащаш ти означава, че някой друг го плаща...
п.п.Гърците само си мислят, че са големи тарикати, да да ама не. В миналото може да са имали философи и учени, а къде са сега? Едва ли в Гърция сега имат някой като Соичиро Хонда например. (примери още много)...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”