Кран за мивка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Кран за мивка

Мнениеот Един » Сря 12 яну 2011 21:09

Тук се въртят какви ли не теми в рубриката "полезно инфо", та рекох да пусна поредната. Крана в банята е доста остарял и мисля да го сменя. Разбрах че имало "нова" система с керамика вместо гумички за спиране на водата. Уж по-добра. Направи ми впечатление, че има само 90° ход на врътката. Някакви минуси имат ли спрямо варианта с гумички или превъзхождат твърдо? Става дума за вариант с 2 врътки (топла/студена), а не тия със сферичния смесител.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: Кран за мивка

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 12 яну 2011 21:16

Навсякъде в нас ги смених с такива,но безконечни,смисъл неможе да ги презатегнеш въртят се до безкарай назад.Просто проблемите с капането приключиха.Родих се,беше ми писнало от смяна на гумички било силиконови било какви ли не.Вече над година съм с керамика.Слагай смело. :да:

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Сря 12 яну 2011 21:17

използвам го тези кранове и сам много доволен,поради простата причина,че на тези кранове ходът им е много по малъk oт старите кранове,като качество са добри

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 12 яну 2011 21:18

mirkata 4020 написа:Навсякъде в нас ги смених с такива,но безконечни,смисъл неможе да ги презатегнеш въртят се до безкарай назад.Просто проблемите с капането приключиха.Родих се,беше ми писнало от смяна на гумички било силиконови било какви ли не.Вече над година съм с керамика.Слагай смело. :да:

И аз съм с безконечни!Много доволен!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 12 яну 2011 21:21

Persin написа:използвам го тези кранове и сам много доволен,поради простата причина,че на тези кранове ходът им е много по малъk oт старите кранове,като качество са добри

Добри, добри, колко да са добри, още като го монтирах, почна да сълзи, дали аз съм кърък или съм купил някой менте!
Поръчах на чичо ми от Испания, и когато си дойде ми докара от там, чесно да си кажа, няма нищо общо с нашите!
Но новото си е ново, но на какви ще попаднеш не се знае!

п.п На пералнята отзад на маркуча 2 крана сменях, за пускане и спиране на водата, щом го сложа и сълзи от капачето горе което спира и пуска водата, да съм го пренавил, не съм!
Желая късмет на колегата, ма по-добре да си вземе нещо качествено, че разликата от страите до новите е голяма, няма как новите да изкарат колкото тея от едно време!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 12 яну 2011 21:28

mirkata 4020 написа:Навсякъде в нас ги смених с такива,но безконечни,смисъл неможе да ги презатегнеш въртят се до безкарай назад.Просто проблемите с капането приключиха.Родих се,беше ми писнало от смяна на гумички било силиконови било какви ли не.Вече над година съм с керамика.Слагай смело. :да:

Безконечните не са керамични, а пластмасови и въпреки това са за предпочитане пред керамичните, поне аз ги предпочитам. Проблема пред керамичните е че в чистата минала през пречиствателна станция mhihi вода има доста пясък. Като попадне песъчинката между двете керамични плочки на врътката, не затваря хубаво и почва да капе, а може и да се спука керамиката.
IceHeart написа:Добри, добри, колко да са добри, още като го монтирах, почна да сълзи, дали аз съм кърък или съм купил някой менте!
Поръчах на чичо ми от Испания, и когато си дойде ми докара от там, чесно да си кажа, няма нищо общо с нашите!
Но новото си е ново, но на какви ще попаднеш не се знае!

п.п На пералнята отзад на маркуча 2 крана сменях, за пускане и спиране на водата, щом го сложа и сълзи от капачето горе което спира и пуска водата, да съм го пренавил, не съм!
Желая късмет на колегата, ма по-добре да си вземе нещо качествено, че разликата от страите до новите е голяма, няма как новите да изкарат колкото тея от едно време!

Ако говориш за безконечни патрончета, е възможно самите легла на батерията да се нуждаят от райбероване за подравняване на повърхностите.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 12 яну 2011 22:51

К.Одаджийски написа:Безконечните не са керамични, а пластмасови и въпреки това са за предпочитане пред керамичните, поне аз ги предпочитам. Проблема пред керамичните е че в чистата минала през пречиствателна станция mhihi вода има доста пясък. Като попадне песъчинката между двете керамични плочки на врътката, не затваря хубаво и почва да капе, а може и да се спука керамиката.

Прав отвсякъде ...Системата е 15 годишна ..керамиката.Поне аз съм от толкова с такива ама по горе изложените причини ги изхвърлих

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 13 яну 2011 7:20

безконечните са пластмасови ДА но са в пъти по-добро решение от керамичните да не говорим обикновения патрон с гума :)
вървят по 8-9 лв комплекта - търси едни червени
керамични ако решиш да слагаш читавите са по 3 лв парчето

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Чет 13 яну 2011 8:50

Преди да си монтирам смесители, бях сложил на всички батерий като това долното на снимката. Години ползване без проблем, така че сменяй смело струва си.
images.jpg
images.jpg (4.91 KиБ) Видяна 6186 пъти

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Чет 13 яну 2011 14:08

Ако е качествена гумата и старите си вършат работа - аз за 10 години 1 гумичка съм сменил и то говоря за 3 апартамента. А искат да ни карат да купуваме непрестанно нови и нови неща - така им изнася и ни промиват съзнанието да преминем към консуматорско общество :drunk

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 яну 2011 14:33

само да кажа,че керамичните думкат,ако им идва повече налягането :wink:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 13 яну 2011 15:13

LILO&STICH написа:само да кажа,че керамичните думкат,ако им идва повече налягането :wink:

Вярно е :да:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 яну 2011 15:16

Mihailov78 написа:
LILO&STICH написа:само да кажа,че керамичните думкат,ако им идва повече налягането :wink:

Вярно е :да:

и решението е,редуцир вентил :Mr Green Fun
май тка беше :oops:
Други пък си слагат и филтри още на входа на водата.Ставала друга mhihi

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Чет 13 яну 2011 15:50

Кво ще рече това думкат? Аз ползвах такива керамични врътки години и нищо не ми думна. След това смесители пак с керамични глави и пак нямаше думкане. А налягането при нас е добро, като пусна слушалката на душа на макс ти мести ръката. Нещо ментета сте слагали, иначе що.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”