Изнудвачи по телефона! Какво да правя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Изнудвачи по телефона! Какво да правя?

Мнениеот joromnt » Съб 30 яну 2010 12:59

На мен преди месец така ми звъняха една вечер на домашния.
"Добър вечер, старшина Петков се обажда. Кой от вашето семейство шофира автомобил?" :screwy
Позачудих се аз кво да кажа, и какъв е тоя дето ми звъни/сетих се че ще ме бъзикат нещо/ и се прая на разсеан:
"Вкъщи всички са шофьори"
"Всички ли са вкъщи? Обаждам се от КАТ-Монтана"
"Ами не, някой са на работа, други навън"
"Станала е катастрофа с участието на ваш близък!"
"Айде бе :063: "
И след още малко такъв разговор, човека разбра че не трогвам и тъкмо се канех да го почвам на мамица и ми затвори. Само че беше скрит номера, и не можаш да му звънна да го опсувам едно хубаво. И набързо звъннах на семейството да разясня какво е станало, и да не се панират ако им се обаждат такива убавци.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 30 яну 2010 14:40

Такива номера стават възможни в България, защото всеки е свикнал "по другия начин". Представям си как звънят на някоя немска пенсионерка със същия сценарии.

А относно полицията - първо, че измамниците ползват предплатени карти и второ, че вече се изтарикатиха и пращат някакъв таксиджия да прибере парите и като го хванат куките оня вика "ми аз нищо не знам, пратиха ме на адрес да прибера един пакет".

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Чет 25 фев 2010 0:27

Баба ми така я метнаха .. казали че съм в Плевенско направил ПТП и съм убил някаква ученичка.. и сега ме чакат 10 години затвор .. ала бала .. да прати по таксиджия 1000 лева за подкуп там на комисар ли .. даже изнаглели.. да купи 2-3 валчера по 15 лева и да ги сложи увити в някаква дреха моя с парите в чантичка и по таксито да го прати натам .. Тя се беше вързала и тръгна да ги праща. Аз отивам да я видя .. тя отваря вратата и ме гледа и реве.. и аз се чудя кво става.. Разказа ми - аз хоп на майка ми ( тя данъчна ) а тя има познати доста в полицията.. пратиха патрулки по пътя веднага намериха кой е таксиждйията ( тя баба ми беше запомнила частично номера на таксито което помогна ) и го пресрешнали на Борован .. и до Берковица ескорт с 2 патрулки ..
Общо взето се разминахме само с 28 лева за горивото на таксиджията , но беше на косъм да изгориме с 1000 лева. Благодарности все пак на берковската полиция.. но от такивя измикяри няма да се отървем ... Добре поне че въведоха тая регистрация на предплатените карти.. може малко да утихнат нещата.. но тия гадове пак ще си намерят начин, това е ясно.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 31 мар 2010 16:16

Всички потребители на Вивател да внимават, защото се обаждат измамници, които лъжат, че сте спечелили награда като редовен в плащането на сметките :wink:

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Сря 31 мар 2010 16:22

от тези, които искат по 200 - 500 лева, за да си получиш наградата, която е на стойност 1000 примерно??

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 21 яну 2011 19:15

Днес 21.01. ми звъни непознат номер, вдигам си аз, обаче отсрещната страна се чудят какво да кажат, и по едно време, се обажда глас, ей аз съм Сашо твой съученик, искам да говорим за една работа! Аз съм очуден от тоя разговор, шот с него не сме се виждали 4 години!
Та уреждаме си среща, и ония идва, и направо ме пита "Работиш ли някъде"
Аз съответно му казах че не работя, и почва да ми разправя, да ме вкарал в някъкъв бизнес, да съм си дал Шофьорската книжка, викам му за кво ти е моята книжка!
Той ми отговаря, че трябвало да ходи до Гърция, и след като му отказах, почна да мъти работата, че могло аз да го закарам с неговата кола и да ми платил!
Леко се учудих :shock Шот каза че са му писали АКТ в Гърция, и да не му писали 2-ри!
Само че на неговата кола номерата си бяха на мясотот! (Той с колата дойде да се видим)
После се разбрахме да му се обадя, шот разбрах че ме шета и че иска да бе забърка в някой мръсотия извън граница! :dummy:

Та мисълта ми е, колеги не се лЪжете да правите услуги на който и да е, че не се знае къде ще ви заБутат, всеки гледа да прецака някой на тая криза!

Потребителски аватар
Arr0w
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Arr0w » Пет 21 яну 2011 21:28

Не знам по какъв начин избират жертвите си, но ако не е на случаен принцип мен ме имат за голяма балама. :screwy
Първият път ми се обадиха от КАТ. Попитахаме за моето име и фамилия.Замислих се и отговорих, че щом са от КАТ трябва да ми знаят името и фамиията :deal Затворих телефона и да си кажа честно повече не са ме търсили от КАТ. :mrgreen:

apa6o написа:Всички потребители на Вивател да внимават, защото се обаждат измамници, които лъжат, че сте спечелили награда като редовен в плащането на сметките :wink:
:lol:
Колега тези и на мен ми звъняха. Обадиха се с думите " честито ... вие печелите два GSM-а, телевизор ...." и една камара неща. :Mr Green Fun Замислих се и попитах къде да отида да си получа наградите. Отговорът беше, че те са в София и щяли да ми ги пратят по куриер, трябвало само да купя ваучери на стойност 60лв. и да им пратя кода. Те веднага щели да ми пратят наградите. :063:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re:

Мнениеот velinsl » Съб 22 яну 2011 1:43

karakonjul написа:Иди на срещата с още двама трима приятели и се забавлявайте :)

и правете любов, а не война.

За роднините в Пловдив са налучкали, просто късмет.
ПС: Аз лично бих разигравал ела тук, ела там. Въпреки, че по принцип не вдигам на скрити номера. Обади се в полицията - "Родната полиция ни пази". Това е редно да се направи. Такива агенти, пенсионирина чичковци, хакери и т.н ми се вижда малко фантастика.

И мен се опитаха да ме работят, но по друг сценарии. Ама "нейсе". Голяма циция съм. Удариха на камък просто.

От начало търсиха човек с друго име изобщо и като народност - някакъв Лютли, после разбра, че изобщо не съм Лютли, си имам чисто българско име(!). Почна да ми се прави на забравен приятел, от град в който никога не съм ходил, просто го чух от новините месец преди събититето някъде, просто името на града ми се наби в главата, закъсал финасово приятел. Каза, че сме се запознали на центъра на Горна Оряховица. Ами то в такъв град на друг място не може да се седне на кафе. За негов късмет два месеца преди това бях в този град за първи и единствен път в живота си за сега. Нямал пари да се обади в "примата", а ми наблъска 20 СМС-а за една вечер и ми вкарва филми как сме се запознали там на центъра. Просто налучкват и като се хванеш... Гориш.
Жалко е, че има хора да им се хващат. Дано са все по-малко.

Мисля, че и при теб е така налучкват заплашват и всичко е въздух под налягане. Нормално е обаче да си наплашен, може би и за ще съм на твое място.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”