скапана здравна система

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Съб 05 апр 2008 9:11

добре де българина не е тъп......съгласен съм

дайте някакво определение което да използвам за себе си като гражданин на Република България..........как да се чувствам и като какъв да се възприемам когато примерно си пиша в скайп с някой от Америка...

какво да му кажа.....аз съм българче....обичам вашите пари зелени......

незнам много пъти съм се замислял и все не мога да лепна някво определение на българския народ....а ми се иска
искам да кажа че българина е достоен човек,всеотдаен,работлив,коректен,любящ,състрадателен.......ама някак си не ми излиза-или по точно не искам да излъжа някого......
гледам да съм искрен,а когато съм искрен се ми идват някви гадни епитети на езика......
Според мен скоро Бг ще заприлича на лудница....хората имат ужасно много проблеми.....те стават все повече и повече вместо да намаляват и рано или късно тва ще се отрази на психиката.....
забелязвам го в магазина,на пътя в заведенията изобщо на всяко обществено място можеш да намериш психясали хора......хора които не са издържали напъна на системата......
Е как да издържиш като всяка сутрин си изправен пред дилемата....баничка или кафе-кое от двете за да ми стигнат парите и после да не се прибирам пеш от работа.

Аз лично съм горе-долу добре финансово-немога да се оплача,но ми става тъжно като гледам всичката тая помия която се излива от небето над България.Иска ми се всички заедно да променим нещата-някакси!

Скоро ако всичко е наред ще ставам баща:)
Не искам то да расте в мизерия и свят пълен със измама.
Искам държавата да ми помага да гледам това дете,а аз ще гарантирам ,че то няма да е поредния престъпник,ако остана сам-без помощ и съдействие-говоря за здравната система....социални грижи и тем подобни инаституции.....ще го науча да краде,лъже и мами наред-по добре и от баща му:)

Блазе им на циганите.............еххххххх
Кви къщички им построиха до КАТ-Пловдив......красота....в едни такива пастелени цветове.....санирани,с градинки отпред,тераски,алуминиева дограма.........лошото е че вече дограмата я няма щот е на вторични суровини а от празните дупки на джамовете чат-пат можеш да видиш как някаква конска глава наблюдава минаващите КАТ-аджииски коли......

мамка им и боклуци:)
не искам да пораждам няква етническа вражда-напротив ВЕЧНА ДРУЖБА!!!
Просто им завиждам.
Съвестни майки(не от ромски произход)гледат децата си в партера на някоя 80 годишна къща и се мъчат да прикрият влагата по стените с вестници"Аз Жената".....а тия индианци ше ми живеят в хотел РАЙ.
Е кво-ревът наляво и надясно....десетилетие на ромската декада,фондация Евророма......фондация на майка им циганския гъз....
и са си добре....развиват се добре имат плазмени телевизори сателитни чинии екстри разни.....
не плащат ток,вода,парно,данъци,сметки.....ние ги плащаме вместо тях.....и като стане нещо......един за всички всички за един.....

те тва е истината според мене.....да сме заедно......да сме единни....ама нъцки.....как така ше сме заедно-ми ти знаеш ли Пешо кво казал за Станка....ле лелее еле....тоя епълен боклук......колектива се цепи.....на групи...едните с Пешо другите със Станка.......после групите се цепят на групички а в новосформираните групички се оформят ядра които създават интриги с цел уж да се сплотим наново.....баси

то има много за писане ама ще отивам да бачкам,че иначе трябва да се глобявам.....

Айде и неска е събота-аз ше вада скарата....от комшията ще е бирата:)
Успехи!!!!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Съб 05 апр 2008 9:40

Евала човеко ! И аз пропагандирам твойте идей тук, ама много ме ключат :lol: Затова ща помълча малко...в знак на протест !

black`
Автомобил:
Двигател:

Re: скапана здравна система

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 9:46

Сагата наречена СКАПАНО ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ продължава с пълна сила да се скапва и вмирисва още повече. След като оправихме измислените декларации №7 и за миналата година ми беше платено всичко. Сега излиза, че ми се губят 6 месеца плащания в системата. Явно или някой "чиновник" се опитва да лъже на дребно за 50-60 лева ако мине номера или просто не става държава от това никога вече. :evil: На тия не трябва таблети да им раздават, ами по една кирка и лопата, и да ходят да копат въглища. Щото явно не стават за пред компютрите. Камо ли държава да ръководят. scare

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 15 фев 2011 9:58

Не се притеснявай - никой чиновник не ги е взел. Просто им е скапана информационната система наречена СУП. Редовно се губят данни и най-интересното е веднъж загубени данни ги подаваме отново и след 2 години те пак ги загубили :kissy: Феномени са тия да знаеш!!! mhihi Бях чел, че НАП си купили софтуера от някаква африканска държава която е настроена за африканските методики уж за по-евтино, но в крайна сметка излязла по-скъпа от офертите направени за нов софтуер. Разликата нали се сещаш къде е отишла mhihi
Да не ти се налага да се пенсионираш, че тогава ще видиш едни трилъри с елементи на ужас!!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 10:00

Ще ги пратим там от където са си взели софтуера да берат бамбук. mhihi Щото не им е за пръв път. Миналата година пак стана почти същото само, че за стари дати. Дето сигурно и вносни бележки не си пази човек. scare

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 15 фев 2011 15:02

embi4a написа:Не се притеснявай - никой чиновник не ги е взел. Просто им е скапана информационната система наречена СУП. Редовно се губят данни и най-интересното е веднъж загубени данни ги подаваме отново и след 2 години те пак ги загубили :kissy: Феномени са тия да знаеш!!! mhihi Бях чел, че НАП си купили софтуера от някаква африканска държава която е настроена за африканските методики уж за по-евтино, но в крайна сметка излязла по-скъпа от офертите направени за нов софтуер. Разликата нали се сещаш къде е отишла mhihi
Да не ти се налага да се пенсионираш, че тогава ще видиш едни трилъри с елементи на ужас!!!

мхъм, мноо са зле от към тва кой-кво платил и за кво... и като некой умник не се сетил, всичко стои неплатено :)
интересно ми е колко ДРУГИ приходи имат НАП на месец scare

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 15 фев 2011 15:28

ACCELERATOR написа:Вече нищо не ме учудва. То кое ни е наред в държавата?
Здравеопазването?
Обучението?
Полицията?
Бърза помощ?
Пътищата?
Корупцията?
Честно казано винаги съм бил противник на тези, които напускат страната ни, и заминават в чужбина да търсят късмета си. Винаги съм си мислел, че ако си кадърен, ще се оправиш и тук. Което си е вярно, но.. При положение, че ВСЕКИ ДЕН самата държава, с бюрокрацията си, корупцията си, безхаберието си, те кара да се чувстваш без никакви права.. За чий ми е да живея тук?!

Колега корупцията си е наред спокойно още си я има :deal

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 фев 2011 20:45

Честно казано останах изненадан от постовете в тази тема.Никой (противно от налаганата напоследък антилекарска кампания) не гововри за лекари,а за здравна система!Така е колеги !!!!Не са виновни лекарите,а системата която страда от злокачествено заболяване....а злокачествения тумор се отстранява радикално!!!
Аз съм от другата страна,но повярвайте ми ужасно е!!!Поне за мен...Знаете ли какво е да сънуваш погребението на свой пациент на 27 години....няма как да знаете....А на мен вече 1 месец това момче ми е пред очите...и още усещам последното стискане на ръката му...Системата е ужасна и недопустима и трябва незабавно да се смени!Не обвинявайте лекарите....поне не всички!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”