Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 15:54

ами от къде знам какво стана - ти все едно ме питаш за 11 септември 2001-ва - не съм бил там , но знам, живеем в информирано общество, а ти май не знаеш какво е станало - или си твърде малък или си неинформиран , аз съм 81-ви набор и имам спомени.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 29 мар 2011 17:06

golf_td написа:ами от къде знам какво стана - ти все едно ме питаш за 11 септември 2001-ва - не съм бил там , но знам, живеем в информирано общество, а ти май не знаеш какво е станало - или си твърде малък или си неинформиран , аз съм 81-ви набор и имам спомени.

Аз пък съм малко по-дърт от теб и имам спомени от местопрестъплението,така да се каже mhihi ,и за тогавашните събития знаеш горе-долу колкото средния американец за 11 септември 2001-ва.За да не изпадам в подробности само ще ти кажа,че пред парламента през 97-ма масовката беше дошла пеш,защото наистина нямаше пари за гориво,а и гориво нямаше :idea: Тва вашето е чалга някаква...

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 17:13

Напротив , знам много но не е това темата, достатъчно образован съм, но най-много да заключат темата след толкова много и различни теми. Въпроса е че тогава на народа му писна и сега отново му писна - това е по-общо казано , иначе има разлика естествено, но все пак можем да се поучим от най-новата си история.Това кой колко е дърт не винаги е определящо за степента на неговата информираност, особено ако се навлиза в подобни теми.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 29 мар 2011 17:22

icoico написа:само ще ти кажа,че пред парламента през 97-ма масовката беше дошла пеш,защото наистина нямаше пари за гориво,а и гориво нямаше :idea: Тва вашето е чалга някаква...

Тоест правилно е да се протестира само когато заплатата ти стане 3 долара, но не и преди това? Нека си протестират хората. Селяни били, овце били... то пък нали останалата част от населението е една духовна извисена и интелигентна, ум да ти зайде... mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 17:26

Освен това тогава хората са търпяли едва 8 години след 89-та а сега търпим 14 години след 97-ма, тоест даже закъсняхме с тези протести!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 29 мар 2011 17:34

викам да заключим до след другия протест :?
а тогава може и изобщо да не се отключи?
санто е много добър напоследък mhihi
къде ли е когато ти трябва :lol:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 29 мар 2011 17:37

golf_td написа:Освен това тогава хората са търпяли едва 8 години след 89-та а сега търпим 14 години след 97-ма, тоест даже закъсняхме с тези протести!

Убуу,писна ми от повторения,обаче пак ще попитам:
http://www.youtube.com/watch?v=sZooyQH3gjk
Ей тия хора хубаво ги огледай и ми кажи какво са търпели 14 години според теб?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 18:12

Aми какво да им гледам? Хората си говорят за протеста и казват горе долу какво ще се прави и т.н. организират се, търпели са като всички нас вече толкова години мизерията и ниския стандарт. Дали са тези хора или други нали все някой трябва да поведе народа ?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 29 мар 2011 18:27

icoico написа:
golf_td написа:ами от къде знам какво стана - ти все едно ме питаш за 11 септември 2001-ва - не съм бил там , но знам, живеем в информирано общество, а ти май не знаеш какво е станало - или си твърде малък или си неинформиран , аз съм 81-ви набор и имам спомени.

Аз пък съм малко по-дърт от теб и имам спомени от местопрестъплението,така да се каже mhihi ,и за тогавашните събития знаеш горе-долу колкото средния американец за 11 септември 2001-ва.За да не изпадам в подробности само ще ти кажа,че пред парламента през 97-ма масовката беше дошла пеш,защото наистина нямаше пари за гориво,а и гориво нямаше :idea: Тва вашето е чалга някаква...

Ти остави чалгата, в 17ч се прибирам, и какво ? 100км задръстване това къде ли не...цяла София...малко по късно към 22ч пак движение колкото искаш... къде видяхте криза и скъпи горива ? Че всичките на коли се качили ама им било скъпо..и реват. Когато горивата станат толкова скъпи че хората слязат от колите си и тръгнат с градския, пеш или с колело тогава ще е наистина скъпо...НО това в БГ - Никога няма да стане.. дори при 5лв за литър... heavy metal zork :beer

ivan.karadenizov написа:С много търпение изчетох цялата тема.
Истината е там, че цената на горивата в България не е висока. Даже е на дъното в класацията на ЕС. Дори и да има картел (аз съм почти 100% сигурен, че има), то той не влияе съществено на цената, тъй като себестойността на горивата доколкото разбрах от четене тук и там е ~70% стойността на петрола, другото е данъци: акциз и ДДС.
А на всичкото отгоре рафинерията в Бургас работи с доста по-нисък от номиналния си капацитет, което увеличава производствените разходи.

Та аз съм на мнение, че проблема е в заплатите на хората, а не в цената на горивото. А както и други колеги споменаха, заплатите са ниски, защото добавената стойност на продуктите и услугите в БГ е малка. А това е тема на съвсем друга тема...

Та така: на който му е скъп бензина, се вози на автобус - потреблението пада - цената пада. И обратното. Държавата няма никаква работа в ценоопределянето.

п.п. Това че КЗК трябва нон-стоп да разследва всички по веригата е отделно.

Евала брато! Има надежда значи.!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 29 мар 2011 18:37

golf_td написа:Aми какво да им гледам? Хората си говорят за протеста и казват горе долу какво ще се прави и т.н. организират се, търпели са като всички нас вече толкова години мизерията и ниския стандарт. Дали са тези хора или други нали все някой трябва да поведе народа ?

И тоя ли е новия Бенковски,със сините кожени гащи "Хейн Герике",дето струват 3 средни работни заплати за страната,и е търпял толкова години мизерия и нисък стандарт? :shock Това ли са новите поборници,дето люпят семките там на заден план :shock mhihi Я влез в сайта на протеста и огледай всевъзможните организатори,координатори по градове и прочее :idea: И не ми излизай с номера"всеки протестира за себе си",защото се водиш човек образован :wink:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 18:57

Гащите му колко стрували - това ли да гледам, ми може да са някои ментаци , освен това аз съм отдавна член на тази група във фб, още като бяха 100 души се присъединих , сега са над 20 000 и не мога да им знам всички координатори и организатори, знам че създателя на групата не живее в България , а в Атина и нормално - тук щяха да го побъркат човека. А това че има хора , които се опитват да объркат нещата е нормално, то даже се направи копие на този сайт и всякакви измишльотини. факта , че някои са по-богати от други не променя общата кауза - това означава , че и по-заможните вече изнемогват , а какво остава за другите, ми ние за общото благо го правим, ако има полза ще си облагодетелстван и ти,който си стоиш у вас (като пример го давам, нямам предвид теб), така че това е нещо,което може да се разглежда и от друга гледна точка.Ами какво да кажем , че в протеста имаше бая хубавички мерцедеси , бмв, джипове дори и т.н. Това означава , че всички тези хора подкрепят една кауза, и не ми излизайте с този номер да ходя с рейс, пеша или колело - въпроса е че покрай горивата скачат цените на всичко!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 29 мар 2011 19:08

Въпроса е, че както каза - ситуацията има и друга гледна точка, ама ти си драпаш за твоята си "кауза" и ще ни спасяваш от страшните цени, но не поглеждаш другите гледни точки. Конкретизирай малко срещу кого е протеста - твоя протест. Поне виж какви мерки предлагат тези които ти организират протеста - твоя протест. От многото ти мнения в тази тема ми се струва, че не ги знаеш тези неща. После се замисли каква ще е ползата от ВСИЧКИ мерки, ако бъдат приети и на края ми кажи, стрували си да бъдат блокирани стотици хора за 10ст отстъпка за два месеца...

За мен целия протест е пикане срещу вятъра от заблудени хора и сериозна политическа/анти политическа кампания. До сега не съм видял протестиращ с ясна идея защо е там и каква ще е ползата.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 29 мар 2011 19:12

Не забравяйте че градския транспорт също е на дизел, и там ще поскъпне билетчето! Пък ако трябва да водиш и дете по училища и детски градини, не винаги става с автобус! Често пъти мъж и жена работят близо един до друг, така че пак може с кола да излиза по евтино отколкото и двамата с автобуса, абе с две думи, да ползваме автобуса не винаги е по изгодно и не е компромисно решение, колелото също не е, особено зимата, пък лятото няма да е много приятно да отидеш изпотен на работа нали? Така че, оставете ги тия глупости за автобусите и колелетата, или искате да се върнем в `80 -те, когато си спомням как караха хляба с каруца?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 29 мар 2011 19:16

Пак се включвам , защото тоя път имам въпрос, преди време /2008/ когато петрола стигна 160$ цените скочиха ли главоломно - не с много но да имаше ръст... Малко по- късно петрола удари - 35$ барел... Някой свали ли цени на каквото и да било ? Май не...?

"Ами какво да кажем , че в протеста имаше бая хубавички мерцедеси , бмв, джипове дори и т.н. Това означава , че всички тези хора подкрепят една кауза, и не ми излизайте с този номер да ходя с рейс, пеша или колело - въпроса е че покрай горивата скачат цените на всичко!"

А това с мерцедесите и БМВ-тата кърти просто, ако имаш и 5ст акъл ще си купиш икономична кола а не да си турбо селски гъзар с БВМ което харчи 20 /100 градско.. и да риевиеш.

Тъй че покрай горивата проблема че хляба щял да стане от 90ст - 1.20 е супер смешно да говорите, при условие че давате почти 3лв за литър нафта...

Нищо лично със здраве :beer

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 мар 2011 19:17

parno написа:
santo_trafficante написа:Темата тръгна в друга посока :!: Ако продължи така ще и бия катанеца mhihi

нормален разговор в такава тема явно не става :?

Ако искаш посичай я - аз поне последните 5 страници ги прочетох на сила :?
death ок

Върни се в “ОФФ-Топик - други”