Въпрос за декоративен заек или чинчила?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за декоративен заек или чинчила?
Декоративният заек изобщо не мирише, в клетката се слага талаш, който се сменя всяка седмица. От зоомагазин се взима суха храна и сено, слага се директно в клетката без чинийка, той си я намира. Има специално шише за вода със съчма и заекът суче от него. От време на време го разхождаме, но трябва да се държи под око постоянно, защото гризе кабели и прави други поразии. Обикновено се крие зад дивана. Обича да го галят, ближе ти пръста като го подадеш, не хапе. Също не е капризен и много лесно се гледа.
Последна промяна от Ljubon на Пет 19 мар 2010 22:02, променено общо 1 път.
Кръсника ми взе две чинчили от Украйна мисля че... Много сладки много пухкави, обаче като дойде лятото, им стана много горещо и обърнаха коремите. Дъщеря му рев, че взе още две, ама от топлото и те гушнаха тръстиката и мина на ангорска котка. Така че ако искаш да затвориш 3-цифрена сума и да им баеш денонощно се вземи, ако не - котка.
Знам че темата е малко стара но имам декоративен заек и знам сичко за тях
1.Храни се с гранули (специална храна от зоомагазина) освен с това също с краставици,зеле,марули,ябълки и сено
2.Всички зайци са различни моя например никога не е хапел само ближи
. Има зайци които са палави има и по-спокойни.
3.Пие вода чрез специална поилка
4.Когато пикае попива в талажа затова се слага в клетката за да попива.
5.Има също едни неща като тибишир забравих точната дума те са да си точат зъбите.
Заекат е много приятно животно лошо е ако се научи да блъска клетката с зъби много е досадно това го прави обикновенно ако е гладен или неиска да е в клетката.На колкото по голямо пространство живее толкова по хубаво лично аз го пускам на терасата.Когато се разгонва става по агресивен (само при женските).
1.Храни се с гранули (специална храна от зоомагазина) освен с това също с краставици,зеле,марули,ябълки и сено
2.Всички зайци са различни моя например никога не е хапел само ближи

3.Пие вода чрез специална поилка
4.Когато пикае попива в талажа затова се слага в клетката за да попива.
5.Има също едни неща като тибишир забравих точната дума те са да си точат зъбите.
Заекат е много приятно животно лошо е ако се научи да блъска клетката с зъби много е досадно това го прави обикновенно ако е гладен или неиска да е в клетката.На колкото по голямо пространство живее толкова по хубаво лично аз го пускам на терасата.Когато се разгонва става по агресивен (само при женските).
Re: Въпрос за декоративен заек?
eddyman написа:Трябва да му купуваш специална храна от зоомагазин, нищо друго не трябва да му се дава(трева, зеленчуци), защото може да фърли топа. Клетката се постила с трици, които трябва да се сменят регулярно, иначе почва да смърди.
Ако купуваш две (мъжко и женско) се приготви за скрибуцане на клетката цяла нощ, доста са активни тия животинки
И още нещо се сетих- не е проблем да го пускаш извън клетката, проблема е после да го върнеш обратно. В такива ниши и дупки обичат да се завират, където сигурно не знаеш че ги имаш
Не съм сагласен за храната трябжа да му дава и марули зеле ябълки това си е нормалнно моя го храня много често с плодове и зеленчуци дори и с сяно.Не трябва да яде зелена трева.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за декоративен заек?
Nikolov2 написа:Не трябва да яде зелена трева.
Няшият заек пък много обича зелено - листа от цветята вкъщи и разни други зеленини от новата реколта.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”