Прилагам снимка на гредите под покрива.Евтино решение за покрив
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Евтино решение за покрив
Здравейте, имам постройка с етернитов покрив /азбестов/. Искам да го сменя /всъщност жената взе решението
/ заради детето. Трябва ми максимално евтино и просто решение - от типа на нещо, което ламер пишман майстор с помощта на съсед ламер-помагач можем да поставим сами. Колебая се за ондулин, но съм отворен за всякакви идеи. /С цигли не ми се занимава особено/ Предварително благодаря
Прилагам снимка на гредите под покрива.
Прилагам снимка на гредите под покрива.- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Евтино решение за покрив
2 реда мушамица кръстосана?
горната с посипка 
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Matematiks написа:2 реда мушамица кръстосана?горната с посипка
Предполагам имаш предвид Воалит. И аз съм на това мнение, че е най-лесно с него. Трябва само една газова горелка, ръкавици и нож. В нас за 2 дена покрихме 50 кв.м покрив с 2 реда воалит, като се има предвид, че коминът отне доста време да се облече, а и първия ден работихме до обед, щото заваля.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Matematiks написа:2 реда мушамица кръстосана?горната с посипка
Не набутвай човека. Двата реда мушама, но със застъпване на фугите иначе със сигурност няма да има дълготраен ефект. А и основата ми се струва некачествена за този вид хидроизолация. Със сигурност ще трябва подмяна на някои дъски, щото с тия фуги между тях нищо няма да направиш. Ще ти трябва и топлоизолация да сложиш, ще имаш големи темпераурни амплитуди в подпокривното пространство. Ондулин... От брикото взехме с баща ми преди време, за да подменим навеса на терасата. Не се получи. Прогизна от водата, огъна се от слънцетои тежестта на снега и в момента е грозна гледка. Все пак го поставихме върху винкелова конструкция, а не върху дървена където опорните точки са повече, но... май повече не бих сложил ондулин. Цигли, дето му викаш, не ти се занимава, ама това си е най- дълготрайно и рентабилно. Какъв е бюджета ти?
Пробвай в този форум http://napravisam.bg/forum/.
Там мисля, че можеш да получиш малко повечко отговори, без да омаловажавам горните постовете на колегите.
Там мисля, че можеш да получиш малко повечко отговори, без да омаловажавам горните постовете на колегите.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Какво като е азбестов покрива, нали няма да го ядете?
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl, направих го, малко преди да пусна тази тема. но проблемът там е с посещаемостта. Благодаря на всички, май ще се насоча към ондулина като най познат материал.
Ние сме ползвали ондулин за един навес, които е построен преди 10-тина години (тогава го имаше само в Метро). И снегове по един метър го трупаха и пек го натискаше - не се огъна. Аз лично смятам, че не сме го сложили много професионално, все пак и ние сме на схемата - татко, чичо и комшията, дето знае всичко...
Като гледам снимката, имаш здрави (или поне масивни на вид) "летви", които ще са подходяща основа за покрив от ондулин.
Като друг плюс на тези "плоскости" е лесният монтаж и приемливата цена.
Смятам, че решението ти е правилно.
П.П. Не че на някого му е зор, но аз бих заложил на такъв или подобен строетелен материал, що се касае до покриви.
Като гледам снимката, имаш здрави (или поне масивни на вид) "летви", които ще са подходяща основа за покрив от ондулин.
Като друг плюс на тези "плоскости" е лесният монтаж и приемливата цена.
Смятам, че решението ти е правилно.
П.П. Не че на някого му е зор, но аз бих заложил на такъв или подобен строетелен материал, що се касае до покриви.
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Евтиното излиза скъпо...
Аз бих заложил на "цигли"
Хем е по здраво, хем е по красиво, но ти си знаеш...
Аз бих заложил на "цигли"
Хем е по здраво, хем е по красиво, но ти си знаеш...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”