как да съобщим лоша новина ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
как да съобщим лоша новина ?
Колеги, доста се притеснявам как да кажа на баба ми , че една от най-близките и приятелки е починала, познават се от около половин век и често се виждаха.Въпроса е че разбираме малко късно защото погребението вече е минало и чак сега разбираме - 6 май... аз съм човека , който трябва да и каже , но не знам как, дайте съвет! баба ми е на 84 и не знам как може да го понесе 

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: как да съобщим лоша новина ?
На толкова години със сигурност е загубила много и мисля, че знае по-добре от нас как да преживява тежките моменти в живота си..
-
- Автомобил:
- Двигател:
в последните години все по-трудно преживява такива неща, с възрастта е станала по-лабилна психически, но си е с всичкия де, оффф абе кофти работа , ще видим, може би утре или вдругиден ще кажа, на всичкото отгоре пие някакви лекарства успокоителни, тоест дори хапчета не знам дали ще помогнат, сърцето дано да издържи че в предишни случаи си спомням че доста трудно я успокоихме...все пак ако някой е имал подобен на този случай , нека даде съвет..
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Няма лесен начин. Давай в очите с лек тон и спокоен глас и тва е....

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
няма лек начин...винаги е кофти когато трябва да се съобщи нещо такова. Просто го кажи.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi_S13 написа:няма лек начин...винаги е кофти когато трябва да се съобщи нещо такова. Просто го кажи.

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Не и казвай.Поне не директно-абе бабо починала ти приятелката.Лошата новина винаги създава депресивни чувства в хората.Подходи от далеч,че на такава възраст,това е нормалния и естествен изход на всичко случило се до сега и че рано или късно всички сме натам.Не вярвам да не разбере за какво става въпрос,защото са доста корави тия баби.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
my heart iS iCe написа:Bobi_S13 написа:няма лек начин...винаги е кофти когато трябва да се съобщи нещо такова. Просто го кажи.
По-добре да го разбере от теб, отколкото от някой човек от улицата, тогава болката е по-голяма!
Подкрепям...по-добре ти и кажи, от колкото на улицата...така дори ти няма да си там, за да я успокоиш и може да се случи дори най-лошото...

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма как да разбере не й казвай,колко и остава да живее та и това да го мисли 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да , и аз това си мислих да не го казвам,но няма как - малък град сме, тя излиза, ходи дори на пенсионерски клуб веднъж седмично и се отбива именно при тази нейна приятелка понеже тя живее точно до този клуб - отиде ли там - ще разбере със сигурност - казвала ми е вече че дори в пенсионерския клуб те двете са най-възрастни - родени са в една година -1927, в един месец , с един ден разлика...и сега като разбере... не знам, ама ще кажа - няма начин, само да намеря по-удобен момент и дано да го понесе без застрашаващо живота състояние.
GREEN_lADY написа:Ако няма как да разбере не й казвай,колко и остава да живее та и това да го мисли

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Тоя форум съвсем го взехте за ИЛ 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”