Недоразумение с колега (но се поправи) - just_vanko1

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Недоразумение с колега (но се поправи) - just_vanko1

Мнениеот stefan4o » Сря 25 май 2011 14:01

Колеги, аз като някои от вас усетих лекинко тръпката да останеш с пръст в уста. Да започнем отначало. Датата е 30.04.2011г. Видях обява за Голф Мк2, който се продава на части. Поисках снимки съответно на нещата, които ме интересуват и така, направихме сделката, видях снимките на нещата и му казах на колегата да ги праща. Става дума за фарове - два малки и два големи, решетка и барче. Получих следните снимки на барчето:
Изображение
Изображение
Радостта ми обаче беше доста краткотрайна, когато си разопаковах нещата. Получих ги по Европът, където няма опцията като при Еконт да видиш преди да платиш. Ето какво получих вместо барчето, показано на предните две снимки:
Изображение
Изображение

Не знам дали е нормално или не, но доста се афектирах от този факт. Чухме се с колегата, който най-любезно ме помоли да не се нервя (едвам се сдържах да не го напсувам по телефона), като ми обясни, че трети човек го бил демонтирал, ама той не бил разбрал, ама май пък и аз не съм бил уточнил (освен да искам да купя половин барче :screwy ), както и да е, решихме, че и двамата имаме вина (съвсем условно от мен да мине, нали се имам за що-годе културен човек реших да вляза в положение и да си "присвоя" част от вината, която изобщо не смятам, че имам в случая) и се уговорихме да ми прати и останалата част от него. Това събитие се развива на 03.05.2011г. В момента сме вече 25.05.2011 аз все още си го чакам. От хорски срам си поръчах и окабеляването на малките фарчета с буксичките и релето за халогени номер 53, поне момчето като ходи да взема барчето и съответно ми го прати отново по куриера да си избие парите за гориво. Доколкото разбрах от самия него, колата не е при него, а в някакво хале на някой си негов приятел. Честно казано започвам да си мисля, че ме метна на черешата тоя калпазанин, ама халал да му е, фаровете и решетката поне са читави (слава Богу). Не зная дали този човек заслужава да му се оцвети ника в розово, както на някои други колеги заради подобни постъпки, нека решат по-старшите от форума. Темата не е с цел да искам да ми върне пари или от сорта, парите вече съм ги прежалил отдавна. Колеги, внимавайте какво и от кого купувате и най-вече искайте си опцията да видите това, за което плащате :012: Моето юнашко доверие беше дотук. :deal
Изобщо не очаквам да се включи в темата, тъй като е с 1 мнение и то в раздел Продава, пределно ми е ясно, че това лице е във форума само заради материалната облага, която може да получи чрез него. От Панагюрище е, предполагам, че се казва Иван, съдейки по никнейма му в скайп и във форума. Ето за този хубостник става дума:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=138208

Олекна ми :applause:

Последна промяна от stefan4o на Пон 30 май 2011 11:12, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Некоректен или несериозен колега?

Мнениеот Deo88 » Сря 25 май 2011 14:38

Много съжалявам за случилото се . В последно време много почнахме да страдаме заради доверието си . Както хората казват "това ще ти е като обеца на ухото" .
Пийни едно и си отдъхни :beer

п.с. Имаш лс ! :да:

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Сря 25 май 2011 16:06

Доста теми станаха с некоректни потребители. . :( аз като продавам нещо винаги съм го пращал с опцията да се види и пробва преди да се вземе,ако не му хареса на човека да го връща. .ама то всичко е до манталитет,дано да се оправят нещата при теб колега! :да:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 25 май 2011 16:41

Некоректен и несериозен :да:
Според мен си е чисто оправдание, че не го е бил демонтирал колегата, а някой друг.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 25 май 2011 17:43

stefan4o написа:Олекна ми :applause:

Стефане,то ти олекна.....ама темата ти най вроятно ще получи катанец....Вместо да се направи такава тема и там да се оформи списък с такива "тарикати" на дребно за да може човек когато прави сделка с някой да може да провери "дали има досие" :)
А така като някой пусне тема да се оплаче от някой скоро след това вече е заключена или изтрита...а измамите си продължават и зачестяват.....

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 25 май 2011 17:54

Ами за това колеги, пишете в заглавието на темата или в мнение точния никнейм на човека.
Така като се пусне в търсачката да търси по думи (не като автор), ще излиза темата.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 25 май 2011 23:41

ABSOLUT написа:Ами за това колеги, пишете в заглавието на темата или в мнение точния никнейм на човека.
Така като се пусне в търсачката да търси по думи (не като автор), ще излиза темата.

Наистина много добра идея :idea: !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Некоректен или несериозен колега - just_vanko1

Мнениеот stefan4o » Пон 30 май 2011 10:58

Има развитие на нещата. И за моя радост с приятен край. Държа да се отнеса искрено и точно към колегата, въпреки, че успя да ме извади извън релси на няколко пъти. Не мога да не отбележа, че ми прати уговорената по-рано част и исканите от мен кабели (за които се бяхме разбрали да му заплатя) безплатно. Т.е. платих си само куриера, за друго не съм плащал. Понеже изтрих колегата от скайп държа да му кажа тук, ако чете разбира се, че въпреки голямото забавяне от негова страна се отнесе коректно спрямо мен. Лошото е, че строшените нерви са безценни (сигурно ми скъси живота с 1-2 години), но му прощавам (както казах по-рано съм джентълмен mhihi ).
Извода си го направих - явно е нужно да се уточняват в детайли нещата и с повече думи, за да не се получават такива разминавания и съответно да не се трупа отрицателна енергия придружена със загуба на време.
п.п. заглавието е поправено, според развоя на събитията.
п.п.2: Към колеги, които продават:
Спазвайте елементарни правила и уточнявайте какво точно продавате. Като започнем от разните пластмаски, до цели автомобили, за да не се получават подобни разминавания. Общо взето аз получих това, за което бях платил макар и със забавяне и се чувствам късметлия :beer За съжаление нещата са такива, че в много от случаите продаваното не е това, което изглежда на снимките и коментарите от сорта "ела и го виж на място" губят само и единствено времето на двете страни. Колегата Мършавия може да ви сподели за неволите си по търсенето на Голф Мк2 mhihi (Миро, изгорил си гориво за половин кола сигурно докато си обикалял mhihi )
Разберете, че парите не са най-важното - изгубеното време и нерви парите няма как да ни ги върнат :012:
п.п.3 моля, господа модераторите или админите (на който му се занимава де) да заключат темата. Благодаря :beer

Последна промяна от stefan4o на Пон 30 май 2011 11:20, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Некоректен или несериозен колега - just_vanko1

Мнениеот ABSOLUT » Пон 30 май 2011 11:06

Радвам се, че нещата са се оправили с добър край.
Наистина при интернет общуването е нужно повече внимание към детайлите, по-подробно и точно описание на нещата, за да не стават недоразумения.
Колеги, отделяйте нужното време и енергия за да опишете подробно какво продавате или купувате, нека не ви мързи да напишете няколко реда повече, има смисъл от това.
@stefan4o: може би е редно да промениш и заглавието на темата, така ако човек прочете само него, ще остане с впечатлението, че колегата just_vanko1 все още е некоректем. (само като пример може да вкараш: малко недоразумение с добър край) :да:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Недоразумение с колега (но се поправи) - just_vanko1

Мнениеот group® » Пон 30 май 2011 13:58

ако някой има да казва нещо по случая да ми пише ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”