застрахователна политика или пародия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: застрахователна политика или пародия

Мнениеот Aprilia » Пет 17 юни 2011 0:05

niks76 написа:
Ljubon написа:
Vlad777 написа:Така или иначе сигурно си изкарал някой лев от застраховката - можеш да си позволиш да сключиш някаква застраховка, за да си спокоен следващия път.

Той изкараните пари сигурно ги е вложил за ремонта. А ако си добър шофьор и други те удрят, каското е излишно, защото виновния плаща.

бг каско при тотал щета в чужбина е 10процента от застрахованата сума-за

Сигурен ли си в това :shock Честно казано не съм си чел договора по каското, ама утре ще взема да му метна едно око че направо ме фърли в тъча :shock

Иначе и аз имах подобен случай в Италия преди 2 години, един ми отне предимството на кръстовище, но отреагирахме и аз и той и аз се отървах с охлузвания по бронята, а неговата се счупи, писахме двустранен протокол, аз отидох при италианските застрахователи, които са по-зле и от бг mhihi препратиха ме 4 пъти към различни инстанции във фирмата им, накрая им теглих една, пратих си всички документи към Интер-американ, там ми беше ГО и хората ме викнаха след 1 месец като за охлузена броня ми връчиха 417 лева (явно жабарите добре са платили mhihi ) и от интер-американа бяха много любезни като момичето там от изпращането на документите до самия край на сагата ме държеше в течение по телефона за развоя на събитията :shock

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 17 юни 2011 3:07

Ма не разбирам нещо...
Аз като сключвам застраховка ГО с някоя компания, аз вече имам отношения с нея, а не със ЗК на Мунчо от Горно Уйно.
А я си представи утре мине ирански тир и ми надере лявата част на колата.
Кво, в Иран ли да ходя да си търся парите? :screwy

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 17 юни 2011 8:31

ISRalien написа:Кво, в Иран ли да ходя да си търся парите? :screwy

ако нямаш КАСКО, от компанията на иранеца ще трябва да си ги вземеш сам. Ако имаш, регресния иск ще го предяви застрахователя ти по КАСКО, който ти е изплатил щетите.

В случая на Никс, ДЗИ по закон, застраховка и тн не са длъжни да те консултират, но са "длъжни" да го направят от гледна точка на доброто клиентско обслужване. За съжаление малко БГ застрахователи предлагат такова, и следващият път, когато правиш застраховка можеш да си избереш компания с международно присъствие, такава която можеш да потърсиш и във Франция при нужда (да не дава господ) за съдействие.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 17 юни 2011 8:48

ISRalien написа:Ма не разбирам нещо...
Аз като сключвам застраховка ГО с някоя компания, аз вече имам отношения с нея, а не със ЗК на Мунчо от Горно Уйно.
А я си представи утре мине ирански тир и ми надере лявата част на колата.
Кво, в Иран ли да ходя да си търся парите? :screwy

ако не знаеш че имаш права ,си остава за твоя сметка...............

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 17 юни 2011 9:14

:shock От тази тема разбирам колко заблуден е народа относно това що е застраховка, каква е нейната функция и има ли тя приложение у нас!!!!! Не е зле преди да се сключва застраховка (каквато и да е) да се поинтересувате за какво се сключва, и какви са правата и задълженията Ви по нея. Не е хубаво само и единствено да се гледа в коя компания цената е най-ниска и къде дават пилета и бензин като бонус! :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”