Казуса.
Дойде изравнителната сметка за сезон 2010/2011, която е 250 лв. Но да кажем, че не това е големия проблем.
Пазим отчетните показатели от 2003 г на фирма Бруната.
За сезон 2010/2011 потреблението у нас е малко по-високо. Примерно единия радиатор е отчетен 5.57 с/у 5.49 за миналия сезон. В този диапазон са разликите, като веднага пояснявам, че в предишни години сме имали и повече потребление.
И сега нещото, за което искам да се разправям - прогнозният дял за следващия отоплителен сезон е заложен 18.97%, като последните 7 години винаги е бил около 12%. Говоря за кооперация на 5 етажа с 11 апартамента.
Какъв е пътя да обжалвам? Не могат да ме убедят, че аз съм с толкова голяма консумация, сравнено с другите апартаменти.
Топлофикация София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Топлофикация София
Не съм се борил,но загубена кауза обобщена с 1 дума-монопол.Ще те направят луд,да знаеш...
знам го от познати
Вече и водомерите са така,да знаете-тоест има общ водомер и на тримесечие се начисляват разликите от общия водомер делени на апартаментите

Вече и водомерите са така,да знаете-тоест има общ водомер и на тримесечие се начисляват разликите от общия водомер делени на апартаментите

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Прогнозирания дял си го заявяваш ти. Аз отидох и си заявих прогнозиран дял 0. За да спра да плащам за парното. И спрях
. Но при нас тръбите на съседите не минават през апартаментите.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
специално за прогнозните данни - преди няколко години при нас можеше да си заявиш преди началото на следващия отоплителен сезон промяна в потреблението. Примарно казваш, че няма да ползваш 2 от стаите и да ти намалят данните наполовина. По спомен при топлинния счетоводител ставаше, в твоя случай Бруната. Беше по-изгодно така вместо да ни връщат накрая на сезона по 4-500лв. Е, те в един момент си нагласиха шашмите и почнахме да плащаме двойно повече на сезон със същото или по-ниско потребление. Колкото от тия да хванат неизлечима болест пак ще им е малко.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Е нали това казвам - заявяваш, че няма да използваш (прогнозен дял 0). Колкото и да цакат нищо няма да ти вземат докато не дойде момента за изравняване. Тогава обаче си плащаш всичко и ако е имало промяна на цените - плащаш по новите цени.
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
Плащам им по едни 20-тина лв. на месец, колкото топло минава по тръбите. Иначе се топля на ток - по-удобно и най-малкото поне знаеш за какво плащаш.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Мисля, че подаваш жалба за преизчисление при счетоводителя или топлофикация, не си спомням...
При нас бяха начислили 1600 лв парно за гарсониера
Ама щото идваха да гледат топломерите само в работно време, дето няма как да им отворим...
Пуснахме такава жалба, дойдоха, платихме такса посещение (около 20лв), после сметката падна на 1000...
При нас бяха начислили 1600 лв парно за гарсониера

Ама щото идваха да гледат топломерите само в работно време, дето няма как да им отворим...
Пуснахме такава жалба, дойдоха, платихме такса посещение (около 20лв), после сметката падна на 1000...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”