Топлофикация София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Топлофикация София

Мнениеот brabus » Съб 18 юни 2011 14:51

Казуса.
Дойде изравнителната сметка за сезон 2010/2011, която е 250 лв. Но да кажем, че не това е големия проблем.
Пазим отчетните показатели от 2003 г на фирма Бруната.
За сезон 2010/2011 потреблението у нас е малко по-високо. Примерно единия радиатор е отчетен 5.57 с/у 5.49 за миналия сезон. В този диапазон са разликите, като веднага пояснявам, че в предишни години сме имали и повече потребление.
И сега нещото, за което искам да се разправям - прогнозният дял за следващия отоплителен сезон е заложен 18.97%, като последните 7 години винаги е бил около 12%. Говоря за кооперация на 5 етажа с 11 апартамента.
Какъв е пътя да обжалвам? Не могат да ме убедят, че аз съм с толкова голяма консумация, сравнено с другите апартаменти.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Топлофикация София

Мнениеот Matematiks » Съб 18 юни 2011 14:56

Не съм се борил,но загубена кауза обобщена с 1 дума-монопол.Ще те направят луд,да знаеш... :? знам го от познати :beat_butt2

Вече и водомерите са така,да знаете-тоест има общ водомер и на тримесечие се начисляват разликите от общия водомер делени на апартаментите :screwy

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 18 юни 2011 15:13

Прогнозирания дял си го заявяваш ти. Аз отидох и си заявих прогнозиран дял 0. За да спра да плащам за парното. И спрях :) . Но при нас тръбите на съседите не минават през апартаментите.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 18 юни 2011 15:19

специално за прогнозните данни - преди няколко години при нас можеше да си заявиш преди началото на следващия отоплителен сезон промяна в потреблението. Примарно казваш, че няма да ползваш 2 от стаите и да ти намалят данните наполовина. По спомен при топлинния счетоводител ставаше, в твоя случай Бруната. Беше по-изгодно така вместо да ни връщат накрая на сезона по 4-500лв. Е, те в един момент си нагласиха шашмите и почнахме да плащаме двойно повече на сезон със същото или по-ниско потребление. Колкото от тия да хванат неизлечима болест пак ще им е малко.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 19 юни 2011 0:34

Е нали това казвам - заявяваш, че няма да използваш (прогнозен дял 0). Колкото и да цакат нищо няма да ти вземат докато не дойде момента за изравняване. Тогава обаче си плащаш всичко и ако е имало промяна на цените - плащаш по новите цени.

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 20 юни 2011 7:21

Плащам им по едни 20-тина лв. на месец, колкото топло минава по тръбите. Иначе се топля на ток - по-удобно и най-малкото поне знаеш за какво плащаш.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 20 юни 2011 9:07

Мисля, че подаваш жалба за преизчисление при счетоводителя или топлофикация, не си спомням...
При нас бяха начислили 1600 лв парно за гарсониера :063:
Ама щото идваха да гледат топломерите само в работно време, дето няма как да им отворим...
Пуснахме такава жалба, дойдоха, платихме такса посещение (около 20лв), после сметката падна на 1000...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”