Хуу, ама пак си има хора дето не разбират, и дори елементарни смеки не могат да направят. Просто не могат да вденат.
Първата ми работа след като завърших средно беше с баща ми, трябваше да преправим ВиК-то на една кухня... След като видях, че няма нищо сложно, викам да баща ми "е... тоя не може ли сам да си го направи?", а той ми отговори: "има си хора дето ръцете са им в гъза, и не могат. от какво се оплакваш, нали си плащат"
Казваш "майстори" и "специалисти". Оферта е, щото всичко ти е поне "-"20%. Но идват проблемите след това- не можеш да ги намериш, "гаранция- Франция" и тем подобни. При фирма, регната в ЦПРС, още повече член на КСБ се съмнявам да имаш проблеми, защото едно оплакване може да създаде бая ядове(не че е нещо, но си е занимавка). Но дори и човек да се обърне към такава фирма, ясно е, че може пак да има проблеми. Защото винаги ще иска да спести. Фирмата ще сключи договор, но с цел спестяане на средства от страна на възложителя и "хващане" на обект за фирмата, няма да бъдат издадени протокол и ф-ра, или по- скоро начиослено ДДС. Т.е. Възложителят ще "спести" 20%. Това "пестене" означава(пред съда), че не е извършена работа от страна на изпълнителя, или с други думи, фирмата не е пипала нищо, и не носи отговорност.
Относно цените оставяме на страна, че всяка фирма, освен от майстора, има разходи като наем, счети, ток ,вода, телефони, подържащ персонал и мн. други (ценообразуването в строителството е като локум), които следва да бъдат включени в цената. Или... така се получават пр. 15лв/м2 за плочки при майстор от улицата, 20лв./без ДДС/ на м2 при фирма. В повечето случаи тези 5лв. се пестят и следват сакътлъци. Възможно е и пишман майстор да обяви цена като за фирма, и да вземе обекта. Отделно проблемите около това кога кой за кво дал, колко е дал...
Но всичко се свежда до въпрос на избор. Лично за мен, без да е реклама, мога да кажа, че обект непочистен и с забележки не съм оставил, или оставям поне такива забележки, които забелязвам само аз.
А за цвят бих добавил едно много точно попадение от практиката- дупката за последния аксесоар в десетката:

А уцели го ти :0