съвет за ремонт на офис

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за ремонт на офис

Мнениеот black` » Сря 20 юли 2011 21:42

Чудя се що не работите на парче, а се хващате с такива групи. Така да дойде някой да ми каже е доста хм... Съмнително напоследък. И се прави за големи обекти. Идва дограмаджия, казва еди колко си. Идва плочкаджия, еди колко си. Ако нещо не ти хареса биеш му шута и търсиш друг. Майстори бол. Сега си правим голям обект тука. За 100 квадрата, 5 стаи, 3 тераси, излиза не повече от 10-15000. С хубави испански гранитогреси. Качествени немски дограми. Цялостно ВиК. Циклене, лакиране. Нова качествена кухня и т.н. Вярно не става всичко на един път както е с група да речем, но поне става както аз си искам и го виждам. Проточва се не повече от 1-2 месеца. scare А тия 6000 за баня. И такава съм правил. Само дето повечето къртене си го направих сам, демек ремонта си го изнесох аз, и накрая влезоха в стаята с машината. Понеже майстора не къртел... Пък няма голяма разлика от баня за 600 лева. Материалите са същите само дето майстора понеже е много важен, взима тройно и петорно все едно работи в Германия на надница и не му се хваща за машината и теслата даже. Да види как се лупат плочки за смешни надници. scare :drunk

Последна промяна от black` на Сря 20 юли 2011 21:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Сря 20 юли 2011 21:56

Щото има хора, които не разбират и искат друг да им свърши цялата работа. Като отидеш на фризьор не му държиш, нали. Що- ами щото не разбираш и е по- добре да го оставиш да си свърши работата! А относно парите, както адвоката ми казва: "Самия труд не струва пари, или ако струва нещо, то е минимално. Но това, че знаеш как да свършиш работата- това прави цената такава."

И въпреки всичко, колега, предвид опита натрупан във форума, какво те накара да извадиш тая тема от прахта. Нещо конкретно или просто така. Не че не е интересна, даже се чудя как така съм я пропуснал на времето... :beer

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 20 юли 2011 22:01

Щото и аз съм изпадал в тия филми доста. И сега виждам и другия начин. Малко по-труден, но на парче е най-добре. Дори да не разбираш хората си го казват. На квадрат боя. Еди колко си. На квадрат лепене еди колко си. И сам можеш да си го сметнеш грубо. А не някакви супер спецялисти да те правят на луд. scare Има и групи дето наистина си заслужават парите, но те са единици тук. И работят настина от до и всичко после грее. Само се събуваш и влизаш. Другите са мърлячи-разбирачи с претенции. Да вземе парата и квото станало станало. Един работи, другия след него прецаква всичко за норматив. Щото толкова му разбира главата. Това после се оправя още по-трудно. Сега точно изгоних един такъв навреме, та така повдигнах и темата малко. Ме хвана яд на такива хора. Ти да блъскаш като луд 1 месец и накрая някой да ти осере всичко за 2 часа щото не те слуша, а гледа само парата и са знае неговото. scare

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 21 юли 2011 0:02

Хуу, ама пак си има хора дето не разбират, и дори елементарни смеки не могат да направят. Просто не могат да вденат.
Първата ми работа след като завърших средно беше с баща ми, трябваше да преправим ВиК-то на една кухня... След като видях, че няма нищо сложно, викам да баща ми "е... тоя не може ли сам да си го направи?", а той ми отговори: "има си хора дето ръцете са им в гъза, и не могат. от какво се оплакваш, нали си плащат" :mrgreen:
Казваш "майстори" и "специалисти". Оферта е, щото всичко ти е поне "-"20%. Но идват проблемите след това- не можеш да ги намериш, "гаранция- Франция" и тем подобни. При фирма, регната в ЦПРС, още повече член на КСБ се съмнявам да имаш проблеми, защото едно оплакване може да създаде бая ядове(не че е нещо, но си е занимавка). Но дори и човек да се обърне към такава фирма, ясно е, че може пак да има проблеми. Защото винаги ще иска да спести. Фирмата ще сключи договор, но с цел спестяане на средства от страна на възложителя и "хващане" на обект за фирмата, няма да бъдат издадени протокол и ф-ра, или по- скоро начиослено ДДС. Т.е. Възложителят ще "спести" 20%. Това "пестене" означава(пред съда), че не е извършена работа от страна на изпълнителя, или с други думи, фирмата не е пипала нищо, и не носи отговорност.
Относно цените оставяме на страна, че всяка фирма, освен от майстора, има разходи като наем, счети, ток ,вода, телефони, подържащ персонал и мн. други (ценообразуването в строителството е като локум), които следва да бъдат включени в цената. Или... така се получават пр. 15лв/м2 за плочки при майстор от улицата, 20лв./без ДДС/ на м2 при фирма. В повечето случаи тези 5лв. се пестят и следват сакътлъци. Възможно е и пишман майстор да обяви цена като за фирма, и да вземе обекта. Отделно проблемите около това кога кой за кво дал, колко е дал... :bishop
Но всичко се свежда до въпрос на избор.
Лично за мен, без да е реклама, мога да кажа, че обект непочистен и с забележки не съм оставил, или оставям поне такива забележки, които забелязвам само аз.
А за цвят бих добавил едно много точно попадение от практиката- дупката за последния аксесоар в десетката:
Изображение

Изображение

Изображение

А уцели го ти :0

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Чет 21 юли 2011 8:50

Колега за тези дупки има специални фитили за който не трябва да се реже тръбата
но и трябват специфични накрайници за поялника :да:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 21 юли 2011 10:17

То е ясно че има, но ако плочкаджията не се беше правил на майстор да вземе работата на водопроводчика по монтажа на санитарията, нямаше да уцели тръбата и да се налага къртене, пък отстраняването на аварията е лесна работа след като вече е изкъртено.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”