М-тел .. висока сметка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Vasilef
Автомобил:
Двигател:

Re: М-тел .. висока сметка

Мнениеот Vasilef » Сря 03 авг 2011 11:07

Айде и аз да използвам първото си мнение във форума да ги оплюя. Имах М-телска карта като втора, тъй като служебната ми беше без лимити и М-телската не я ползвах. При мен (а предполагам и при много други хора) ползваха следната схема: Таксата ми беше 5 лева и цяла година си плащам само нея. След което идва един хубав момент, в който наближава края на договора. 2-3 месеца преди края на договора в 3 поредни години ми пристига сметка около 30 лева, което не е много, но откровено си се ебават. На 3-тата година не издържах, отидох в магазина, платих си тази сметка + оставащите 2 такси на края на договора и им казах да я спрат на момента.
Относно темата с роуминга. М-тел (може и другите оператори да го правят, но не съм масирани оплаквания за момента) ще продължават да манипулират хората, докато не знаят как се извършва тарифирането в чужбина. Тяхното оправдание, че плащаш по няколко сметки с роуминг, след като си се прибрал от чужбина е, че чуждите оператори се бавели с информацията. Това нещо е най-голямата глупост, която са могли да измислят. Всеки оператор има един или два HLR-a (Home Location Register), а може и повече, които държат информация за клиентите (номер на СИМ карта, IMEI на телефон, в обхвата на коя клетка си засечен последно и т.н.). Обаждането в чужбина протича по абсолютно същия начин, както в България. Започваш набиране, след това клетката ти проверява сервизната информация заложена в СИМ картата, вижда, че си от България и праща тайминга и тарифирането директно към HLR в България. Единствената разлика е, че подава инфо, в коя страна и към клетка на чий оператор си се вързал, за да знае системата как да те тарифира.
Следващото, което ще напиша е само слух и не държа никой да ми вярва. Чувал съм, че в HLR-а има отделни групи клиенти (разни важни клиенти, бивши служители, които знаят за разни далавери дето се въртят и т.н.), които не биват цакани никога. Може би това е причината и аз, като бивш служител на един от операторите да нямам проблеми в момента :lol:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: М-тел .. висока сметка

Мнениеот IvailoOo » Пет 05 авг 2011 22:17

Vasilef написа:бивши служители, които знаят за разни далавери дето се въртят и т.н.), които не биват цакани никога. Може би това е причината и аз, като бивш служител на един от операторите да нямам проблеми в момента :lol:

Ето къде бил ключа за баракатааааа mhihi mhihi Майтапа на страна,но тези хора си правят та*ак с нас.Този месец пък имам навъртени над 30 кинта и пратих майка да ми плати сметката,понеже работното ми време изглежда е същото като на М-тел.. :lol: и връщам се аз вечерта и ...опа само такса плюс-минус някакви стотинки :screwy Е к'во майната си искат... те или ще хакат по 10 кинта отгоре или пък хич нищо няма вземат...как ги изчисляват тези сметки,май само те си знаят. Веднъж да ми изтече договора и айдее чао

Върни се в “ОФФ-Топик - други”