Съвет за лазерен принтер

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 28 авг 2006 7:50

вчера вечерта направих бърза сметка и излезе, че цената на копие на Ксерокса, като се сметнат всичките консумативи излиза около 0.21 лева с ДДС, при HP-то е 0.164 лева.

Разликата от 5000 лева между двата модела се избива за около 95 000 копия, така че ти си прави сметка колко ще печаташ :)

Аз лично бих взел HP-то :)

консумативи ксерокс:
Изображение

консумативи HP:
Изображение

при HP-то има и един image transfer kit, който струва около 120 лева с ДДС и се сменя на 20 000 копия, калкулирал съм го в цената.

Обърни внимание при Xerox-а, освен тонерите има още 3 консуматива - fuser, tranfer kit и image kit :)

Има и още една уловка, като гледам този startup kit имам чувството, че принтерите ги продават без консуматив или с много малко ..., така че смятай още 1700 лева отгоре на цената :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 9:42

ЕЕЕ мерси много.Предполагах че има врътка някаде ама не знаех каде.Само се чудя тези цени е писано че са за 5% запълване ама на А3 или А4-щото разликата е съществена :lol: Иначе докато бях на море колегите бяха отишли да направят тестови копия-на Xerox в няква работеща печатница а на HP демо център.За мое огромно очудване на тема цвят HP е отчаиващо.Криви цветовете адски.Единствено си обяснявам това нещо с това че в демо центара работят некви дето грам не разбират от печат и са дали на принтера максимално качество(които е печатал цветно е забелязвал като дадеш максимално качество и особено на няква по обикновенна хартия какво се случва).Но колегата като е ходил там каза че нямало възможност да калибрираш цвета(ли разбирачите са си поиграли да го изключат)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 28 авг 2006 9:54

всички бр. копия на принтери ги дават за А4. 5% запълване обикновенно означава печат на текст. Когато са картинки може да стигне до 100% запълване :)

Иначе както и ксерокса, така и еич-пи-то имат доста настройки и калибрации на цветовете, така че ако не е бил калибриран принтера, нормално е да изкарва криви цветове :)

Успех

Върни се в “ОФФ-Топик - други”