Mihailov78 написа:ISRalien написа:Още едно доказателство, че в България всяка локва, по-голяма от 2 кв.м. може да се нарече "аквапарк".
Още едно доказателство колко си уважаваме градовете, курортите и езика. AQUAPARK на нашия скромен излишен и грозен език се нарича воден парк.
Извинявам се за офтопика, но не се сдържах просто. А Сапарева баня е прекрасно градче.
Колега, моля да не ме разбираш погрешно, никъде не съм казал, че Сапарева баня е кофти място или нещо такова.
Мисълта ми беше, че родните бизнесмени, решили да инвестират в 1 басейн и 1 водна пързалка (която има 2 завоя) кръщават мястото "аквапарк" с цел да привлекат повече туристи, които от своя страна, подлъгани от името, повече не се връщат там, защото отиват със съвсем други очаквания.
Аквапарк, aqua park, water park, както искаш го наречи, за мен е място, където има поне 5 водни пързалки, повече от 2 басейна, както и много други водни атракциони за всички възрасти и вкусове.
Като добър пример мога да ти дам аквапарк-а в Пловдив, зад хотел акваленд. Първоначално като чух аквапарк в хотел еди-кой-си реших, че е поредната локва с водна пързалка, но останах приятно изненадан като го посетих. За мен това е най-добрия аквапарк в България, в отношение цена-качество.
Входа през седмицата е 8 лв, събота и неделя - 10, като има разни промоции за вход - 4 лв.
Има 10-на пързалки, вярно, не са най-екстремните, но за парите си струва. Даже си струва да се вдигнеш от София и да отидеш, 150 км са.
Хотела пък е супер, а в цената на нощувката влиза и входа на аквапарк-а.
Просто аквапарк-овете са ми слабост и тая тема ме настъпи по мазола, за това така реагирах

П.П.
Mihailov78 написа:maxpayne написа:...
Я си задай въпроса как наричахме тези места преди 15-20 години?

Преди 15-20 години такива места нямаше
Имаше басейни, а по морето най-много по една-две пързалки на курорт.