бъдещето на една история...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: бъдещето на една история...

Мнениеот chefito » Вто 30 авг 2011 16:40

Най-най-най редките модели е логично, че трябва да се запазят. За съжаление, не съм компетентен изобщо кои са те и не знам тези, които са на снимките в началото, дали са от тях. Някакси не ми се струва логично да припознаваме като определящи за нашата история някакви руски самолети...поправете ме, ако греша, но ние произвеждаме ли самолети? В немската история, особено световните войни, има много самолети, които са ключови за историята на Германия, но ние не мисля, че сме съизмерими с нашата мизерна, като цяло, авиация.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 30 авг 2011 17:23

chefito написа:Така говорите всички, все едно да се направи музей, при това за самолети, е като да се отвори баничарница...Имате ли представа каква държавна субсидия ще глътне това чудо? /аз нямам, но си представям много милиони/ Имате ли представа какви ще са евентуалните приходи? /предполагам мизерни/ Интересно ми е дали бихте заплатили 20-30лв за вход в един такъв музей?

Идеята на музея като институция никога не е била с цел печалба, предмета на дейност на тази институция е да съхранява и показва предмети с историческа ценност!
Понеже сега има някакви извратени представи какво е музей в днешно време защото се навъдиха частни такива на които тяхната единствена цел е печала, музеи като този на мадам тисо с восъчните фигури и музеи на гащите примерно ...., но това далеч се различава от истинския музей, това по скоро е разновидност на изложбата!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 30 авг 2011 18:54

nik5 написа:Според мен потапянето на самолета на Тато беше голяма глупост,защото все пак е част от историята на България както и тези самолети които колегата е показал в анимките си.Гледайки ги как са осакатени ми става жал и гадно,защото тези самолети не заслужават да свършат по този начин.Тези самолети както и самолета на Тато заслужават да са в музей на Бъласката авиация зада може всеки щом отиде там да види.Както в Ямбол ще открият музей на бойната слава в който музей ще има бойна техника така и Бългаската авиация заслужава да има такъв музей.

chefito написа:Така говорите всички, все едно да се направи музей, при това за самолети, е като да се отвори баничарница...Имате ли представа каква държавна субсидия ще глътне това чудо? /аз нямам, но си представям много милиони/ Имате ли представа какви ще са евентуалните приходи? /предполагам мизерни/ Интересно ми е дали бихте заплатили 20-30лв за вход в един такъв музей?

Така е Чефи, от тук пишещите "разбирачи" надали ще дадат и 5 лв. вход за такъв музей, но пък на самолета на Тато, водолазите даваме по много повече от 20-30 лв. "вход"...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”