История с колче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: История с колче

Мнениеот drmilendd » Сря 31 авг 2011 19:02

еееее, жалко че не са могли да го махнат та да може човека спокойно да си кара по тротоара

Ако аз си потроша така колата ще побеснея! Направо си представям на човека какво му е.

Мерси за ъчуствието
НЕ съм карал на тротоара, камо ли пред неговия гараж. Колата ми е здрава - леко е дерната бронята - 1 см. Така си я карам. Спрях за пет минути за да натоваря багажа на децата. Ядосах се единствено ми открадна номера. Сега вече следя ситуацията с интерес защото ми е любопитно докъде стига от една страна липсата на норми и закони, от друга докъде се простира вроденото желание на българина за самоуправство по целесъобразност (ще си сложа аз тръба тука отпреде, пък какво като е ниска и нестандартна - те да внимават. Нали го правя благородно - да може да се ходи по тротоара). Този начин на мислене е в противоречие с разбирането ми за правова държава, но честно казано не ми дреме много. И пак повтарям НЯМАШЕ ДА СЕ ЯДОСАМ, НИТО ДА ПРОТЕСТИРАМ ЗА ТОВА КОЛЧЕ, АКО НЕ МИ БЯХА ОТКРАДНАЛИ НОМЕРА. Даже бих помогнал за възстановяването му, ако насреща си имах нормален човек. Наясно съм с проблема с паркираните коли по тротоарите повече от повечето от вас - имам две малки деца, едното още го возим в количка
П. С. не искам да бия никой, аз да се резиля.
П. С. С. Колчето ще бъде и пребъде - отново е укрепено след атаката на паркинги и гаражи.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 31 авг 2011 19:47

Сега се оглеждай защото сигурно скоро ще инсталира и модерното откраднато колче някъде в околоността, да не го вземеш със задната броня :Mr Green Fun
В кръга на шегата колега разбира се, преди няколко години и аз водих подобен спор с един комшия който си беше сложил колче пред гаража, никой не паркираше там, но повечето хора използваха част от тротоара за да обръщат (тротоара дори си имаше заравнено със земята с тая цел) много хора му правиха забележка, ама говедото от дума не разбира :x един ден с джипа като се нервирах че трябва 2 пресечки да карам за да обърна скочих му върху тъпото колче и го заравних със земята, сложи ново след 3 дена и него бутнах (джипа беше със стоманена кора под картера mhihi ) накрая сложи кашпа която с мой приятели и с помощта на джипа и въже преместихме на подходящо за нея място от другата страна на улицата, много красиво седи там, даже посадихме теменужки mhihi След кашпата и 2-те колчета по 100 лева с които се вътри, явно видя че няма да го бъде и се отказа :Mr Green Fun
Държа да подчертая че опитах доста работи по законен път тогава, както и много от комшиите, които опитаха и с добро да се разберат с него ама не ставаше, човек трае ама в един момент кипва и :dummy:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 31 авг 2011 19:59

Чесно казано и аз си мисля,
че една точна в десетката ще го сложи на място тоя саможивняк, ама да видим кога ли ще е .... :screwy
и тоя кол да му го...навиеш около врата... mhihi

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 16 сеп 2011 11:41

Явно старата номенклатура си мисли че може да действа като едно време по свое осмотрение ....
Пример, подобен като на чичката с колчето .....
п.с. По мое мнение на тва колче му е мястото в гъза на тоз дъртак

http://www.dnes.bg/politika/2011/09/16/ ... eka.128931

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 16 сеп 2011 13:48

Ако някой си монтира колец за собствено удоволствие и аз имам неблагоразумието да се изхакам в него първо ще ми призлее от резултата, после ще искам да удуша монтирали я го и накрая, ако той в този момент се появи, и не е поне с 20 кила по едър, ще се постарая да му монтирам колеца в аналното отверстие!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 16 сеп 2011 16:33

За последно се включвам в темата, защото май само спамя ( и за да не получа предупреждение). Към колегите, завиращи предмети в чуждите отвори, ако въпросният отвор принадлежи на 15 килограма по-тежък мъж, бутащ детската количка на любимото си момиченце,на когото се налага да носи количка и дете прз тротоара и поради това е взел решението да сложи колче, бихте ли били толкова усърдни в обяснението как, видиш ли, понеже си тръгнал и не си се огледал си се праснал в колчето, което намираш и за незаконно (защото отнема изконното ти право да запречиш тротоара)?
Ако отговорът е "Да", добре (все пак сте прави - колчето е незаконно)
Ако отговорът е "Ами не баш, щот ша ма бий" - то тогава вие сами търсите законите на джунглата, в които силните са силни, слабите - прецакани.
(Никого не наричам страхлив, мухльо или каквото и да било)
Апелирам всички към толерантност не само на пътя, но и на тротоара.

П.С. Особено в София, където има трамваи, тролеи и прочее метра и автобуси - защо, аджеба, ви е да карате до център, където да се чудите къде да спрете и после да псувате кой дойде?
Пояснявам - когато ходя в София, стоя по няколко дни. Оставям си колата в Дианабат и си слизам с 94, няма проблем с паркиране, светофари, време, разход на гориво. Първо слизах с колата, платих 5 лв. синя зона и после се отказах. Дай си 2 лв. билет и рахат бъди. :да:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 16 сеп 2011 20:04

sam_boha написа:...ако въпросният отвор принадлежи на 15 килограма по-тежък мъж, бутащ детската количка на любимото си момиченце,на когото се налага да носи количка и дете прз тротоара и поради това е взел решението да сложи колче...

А бре ти чете ли темата отначало... :screwy

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 16 сеп 2011 22:46

Asen_D написа:
sam_boha написа:...ако въпросният отвор принадлежи на 15 килограма по-тежък мъж, бутащ детската количка на любимото си момиченце,на когото се налага да носи количка и дете прз тротоара и поради това е взел решението да сложи колче...

А бре ти чете ли темата отначало... :screwy

Абе май доста хора не са чели ....
Всеки го храни, оплюва и незнам си какво човека, че едва ли не спира пред праговете на вратите на хората и гази майки с колички по тротоара ...
А човека спрял за няколко минути за да натовари багажа и децата ..... ЗЕБЕЛЕЖЕТЕ !! Не за постоянно паркиране.
Не че нещо, ама защо да запушва трафика по тясна уличка, като може временно за 5 минути да спре докато се натовари ...
Нищо лошо и фатално няма, камо ли място за такова преекспониране.
Нейсе, аман от заклеймители, повече от половината, които веднага биха агресирали на номенклатурната чичка ама нъц - сега дай да разпънем колегата на кръст заради това че накъв чичка самоволно и незаконно слага колчета, па и след това му краде номера ....
Ей тва кой го оправдава, за него и господ не може да го оправдае ...
И отново, ако това колче ми беше направило същото поражение като на колегата - щях да съм цивилизован.
Нямаше да му го навра отзад (щот тва вече отива към графата извращение с урод), но със сигурност щеше да му се случи забавна случка в духа на добрия толеранс и съседство.
Айде наздраве .... захващам се със семките

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 16 сеп 2011 23:11

Колчето - има решение за премахване - значи е незаконно (до постановяване на решение на по висшестоящ орган, което да гласи друго).
Колегата - да кажем, че е нарушил с паркирането на тротоара (никъде не се спомена дали е спазил изискването за оставяне на разстояние от повече от 1.50 до сградата за преминаване на пешеходци, както е по закон, където паркирането на тротоар е разрешено при определени условия).
Изля си душата, надявам се да му е олекнало.
И много други хора изляха тук в тази тема други работи. Мисля достатъчно. Съдбата на колчето едва ли интересува широката общественост, а пък колегата се надяваме да внимава повече. Успех.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”