Прехвърляне на партиди, колко пари ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Прехвърляне на партиди, колко пари ?

Мнениеот petko5 » Пон 15 авг 2011 21:20

Здравейте,
Скоро време ще ми предстои тази манпулация, прехвърляне на партиди - ток, вода, топлофикация, телефон и т.н.
Някой скоро да се е сблъскал с тази манипулация и колко пари излиза всичко ?

Багодаря предвително.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: Прехвърляне на партиди, колко пари ?

Мнениеот Luciano » Пон 15 авг 2011 22:17

И на мен ми е интересно, че и мен това ме чака тази седмица.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 15 авг 2011 22:32

Когато жената прехвърляше партиди не помня да сме плащали нещо...
Трябва да я питам за да съм сигурен, но по спомен май не сме плащали освен за някой и друг формуляр...

Защо не прозвъниш въпросните дружества на клиентските телефони и не вземеш инфо направо от извора?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 15 авг 2011 23:22

Това е единствената безплатна услуа. На какво ли не са готови за да те вкарат в лелото :seeex

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 16 авг 2011 0:47

Мисля просто трябва да са платени данъците на имота :roll:

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 16 авг 2011 1:30

Не ги бъркат данъците. В ЧЕЗ искат да е платена последната сметка (в смисъл, да няма задължения за имота). В Софийска вода мисля, че пак беше така. За "топлото" не знам. Освен това (пак за ЧЕЗ) новия ползвател попълва някаво заявление, а ако е наемател искат и нот. заверена декларация на собственика за съгласие.
Общо взето бумащина, ама пак повтарям, че пари за тая работа не взимат. Сега нямат много работа и става бързо, а и обяснявеат, помагат, точно както трябва да бъде. Преди известно време беше ад. Ходил съм да си взема номер и вместо да чакам отивам да свърша някаква друга работа, и след час, час и половина съм на ред. И в тия помещения хора.... дишат ти въздуха, а и някой не се е къпал :horror: После и лелките изпушили... И ставаше една, мани, мани.

ЧЕЗ:
Пререгистрация на потребител (битов)
Необходими документи:
* Заявление-бланка
* Клиентски номер/ИТН на клиента
* Документ за самоличност на собственика или титуляра на вещото право за ползване на имота.
* Документ за самоличност и пълномощно с нотариална заверка на подписа на собсвеника/ците, ако лицето е пълномощник
* Документ удостоверяващ правото на собственост върху имота (договор за наем, нотариален акт или друг документ)
* Писмена декларация за съгласие от съсобствениците, ако има такива и не упражняват общо правото на потребител

Пререгистрация на потребител без промяна на съществуващите параметри на обекта (стопански)
Необходими документи:
* Заявление-бланка
* Номер Договор;Партида на клиенти
* Документ за самоличност на представляващия фирмата
* Документ за самоличност и пълномощно с нотариална заверка на подписа на законовият представител/и на фирмата,
* ако лицето е пълномощник
* Нотариално заверено съгласие от собственика (собствениците) на имота или титуляра на вещното право при наемни отношения
* Удостоверение за актуално състояние на фирмата
* Съдебно решение за регистрация (за непререгистрирани търговци)
* Булстат номер (за непререгистрирани търговци)
* Екземпляр от споразумение, сключено с електроразпределителното дружество, за съвместно оперативно обслужване и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд с електрически уредби и съоръжения, собственост на потребителя (само за фирми, получаващи електроенергия на средно напрежение)
Във връзка с изпълнение на извлечение от протоколно решение № 144/06.10.2010 г. на ДКЕВР към момента услугата „Пререгистрация на потребител” е безплатна.
И тия някаква работа да свършат.

Софийска вода- 10.44лв.:
Нов собственик/ползвател – физическо лице
Необходима информация и документи:
- Клиентски номер към „Софийска вода” АД на предишния собственик/ползвател и актуален отчет на водомерите на имота;
- Заявление
- Документ за собственост на имота (нотариален акт, настанителна заповед, удостоверение за наследници) или нотариален акт за учредяване на право на ползване Нотариалният акт се ползва само за информация;
- При съсобственост - писмено споразумение между съсобствениците, определящо титуляра на партидата. При липса на споразумение партидата се открива на всички съсобственици, отговарящи пропорциално на дела си.

При сключен договор за наем на имота титуляр на партидата може да бъде наемателят. В този случай е необходимо да бъдат представени:
- договор за наем;
= писмена декларация –съгласие, с която собственикът на имота се задължава солидарно с наемателя за дължимите суми за ползваните В и К услуги за времето на действие на договора.

Нов собственик/ползвател – юридическо лице (фирма)
- Необходима информация и документи:
- Клиентски номер към „Софийска вода” на предишния собственик/ ползвател;
Приемо-предавателен протокол подписан от настоящия и предишния собственик/ползвател с отчет на водомерите;
- Документ за собственост на имота или нотариален акт за учредяване на вещно право на ползване;
- Фирмени документи - идентификационен номер по БУЛСТАТ, номер на фирмено дело;
- Заявление.

При сключен договор за наем на имота титуляр на партидата може да бъде наемателят. В този случай е необходимо да бъдат представени:
- договор за наем;
- писмена декларация –съгласие, с която собственикът на имота се задължава солидарно с наемателя за дължимите суми за ползваните ВиК услуги за времето на действие на договора.

От Топлофикация ти дават пари. Споко, след това ще си ги вземат mhihi

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 16 авг 2011 20:44

Благодаря Ви :beer

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 16 сеп 2011 23:25

Повдигам темата с малко инфо:

Прехвърлих партида към ЧЕЗ, по която има задължения. Самата партида се води на фирма, а имота на ч.л. Като друга фирма, подписвам договор за наем със собственика и отивам с него да "пускам" тока щото ми е спрян.

От ЧЕЗ искат една декларация от стария ползвател(фирмата със задължения), декларация (нот. заверена)от собственика, че е съгласен да се открие партида на името на новия наемател, акт. с-ие, заявление, декларация и дог. за наем от новия наемател. Такса за включване- 38лв.

Така в имота има ток, а ЧЕЗ търси старите вземания по установения ред.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”