Кой интернет browser използвате?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mozilla Firefox и от време на време Conqueror.
Иначе за тестване ползвам цялата гама - от семейството на Мозилите (+ Netscape, Epiphany), през Опера, Конкърър и Сафари, и накрая стигнем до големия боклук, който не зачита никакви стандарти (защото е над тях, нали) наречен Internet Explorer.
Мисля, че в анкетата е редно да се включи и Safari - все пак, това е default браузъра на MacOS.
Иначе за тестване ползвам цялата гама - от семейството на Мозилите (+ Netscape, Epiphany), през Опера, Конкърър и Сафари, и накрая стигнем до големия боклук, който не зачита никакви стандарти (защото е над тях, нали) наречен Internet Explorer.
Мисля, че в анкетата е редно да се включи и Safari - все пак, това е default браузъра на MacOS.
buFka написа:има едно голямо предимство на Мозила - СИГУРНОСТ се нарича. Не че е 100% сигурен, не го твърдя.
Съгласен съм, че по-рядко се появяват проблеми със сигурността (т.е. по-малко експлойти), но за жалост от 2-та сериозни сайта, които ползвам с лични ключове и сертификати нито един не работи правилно с Мозила (предполагам, че просто са направени да работят само с IE) и практически за важните неща ползвам само IE.
Причината поради която започнах да ползвам Мозила беше, че бях преди с "кофти" Windows, без ъпдейти и т.н. и IE-то беше разграден двор, респективно имаше един куп експлойти, които разказваха играта на PC-то, а Мозила държеше на страна тея гадинки. Обаче, когато си открил 10-на важни ресурса и ги разглеждаш, и в следващия момент Мозила затвори с фатална грешка всички прозорци, и ти прецаква работата и настроението. В тези моменти се питам "Какво като е по-устойчива на експлойти при условие, че ти се затваря в момент когато най-неочакваш?".
Както и да е.. свикнах с нея.. и ще чакам да я оправят, все пак май това ще бъде най-разпространения браузър в бъдеще.
luciuz написа:...
Много крайно се изказваш.
Имаше един период от време в който се занимавах изключително много с разработки на JS приложения и въпреки недостатъците си IE-то беше най-доброто нещо с което беше удоволствие да се работи. Да има и бъгове в него спор няма, а това за стандартите -> когато IE включваше много неща за обектна обработка на HTML елементите NS имаше 4-5% дял, а Опера 2-3% и реално IE налагаше стандартите и благодарение на него сега има много неща които правят живота на дизайнера (почти) рай. До скоро (до преди няколко години) NS (4,5) и особено Opera (5,6,7) бяха най-противните браузъри за които трябваше да се прави съпорт. В днешно време работата с Мозила (като JS разработване) е доста приятно. Старите NS браузъри са история, IE 6 си работи добре, а Опера си остана най-шиб**ия браузър за правене на JS (динамични) приложения.
В днешно време всичко алтернативно /по-известно/ (NS, FireFox) излиза от Мозила и сега реално имаш две основни платформи: Мозила и IE и си е направо рай (преди се пишеше за 4-5 несъвместими платфорни и се търсеха решения за всеки поотделно -> ад).
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
. и IE-то беше разграден двор, респективно имаше един куп експлойти, които разказваха играта на PC-то,
Ха...за какъв разграден двор говорим и за какво разказване на играта...много странно,аз съм с IE6,Уиндоуса се вижда от кога е
А да не забравя уина си е базов(без SP 1 и 2),като му са забранени всякакви ъпдейти(turn of automatic updating) ...
Та така,супер доволен съм от IE6 и не виждам причина да го сменям.
- passattorr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”