естествена кожа - трябва ми малко информация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: естествена кожа - трябва ми малко информация

Мнениеот Deo88 » Пон 29 авг 2011 22:06

Смолата е съвсем друго нещо . Със смола могат да се лепят много неща ( в къщи имам доста от нея , но в момента няма да ми потрябва , чак след време ) , стига да не е метал :lol:
Относно темата за тавана съм я видял , а както мисля , че стана ясно в първото ми мнение , главно ме интересува дали ако не изчакам да дръпне лепилото преди да съединя кожата с детайла-в случая пластмасата , след време ( минути , няколко дни ) те няма да се разлепят или да се получи нежелана реакция , която да доведе до ново претапицирване . Страхувам се да не стане гаф , ако не се изчака да дръпне , но утре ще пробвам и да стане и да не стане твърдо съм го решил .

п.с. Сега се сетих , може да я използвам ( смолата ) , но това ще го реша 10 мин . преди да тапицирвам ...

п.с.2- Въпросът ми може и да е глупав , но съм забелязал , че малките подробности ( глупави за повечето хора ) развалят целия пейзаж . Говоря от личен опит ...

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пон 29 авг 2011 22:16

Колега снимай после да видим как е станало а и след неколко дни пиши как е, разлепило ли се е и с какво си го залепил че и на мен ми се въртят некви мисли за табло,врати и други пластмаски с кожа по Голфчето. А като каза че имаш смоличка, дай някво инфо от къде и на каква цена си я взел.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Сря 21 сеп 2011 20:48

И какво , получи ли се лепенето? Снимки има ли? С какво залепи кожата за пласмасата и държи ли?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 22 сеп 2011 20:15

Знам отговора ама няма да кажа...
Темата е тъпа та свири :034:
Как може да напишеш сума мнения с хиляда обяснения и да не кажеш какво ще тапицираш?
И какво е това нещо, което не може да изчака 30сек. да го залепиш преди лепилото да е пуснало конци?
И ще те помоля да не пишеш в постингите си препоръки и напътствия към модераторите.

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 23 сеп 2011 17:35

Ами темата немисля че е тъпа но стана , тьй кат няма отговор от колегата как се е справил. а колкото до това какво трябва да лепиш и не може да изчакаш - аз лично искам да лепя кожа на тавана и пласмасите но без да разглобявам а малко мо малко да лепя и опъвам и пак лепя. а също и таблото но ми се иска да знам с какво е залепил и ако е с смола дали тя при стягането не е набръчкала кожата?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 23 сеп 2011 20:27

vladobo написа:Ами темата немисля че е тъпа но стана , тьй кат няма отговор от колегата как се е справил. а колкото до това какво трябва да лепиш и не може да изчакаш - аз лично искам да лепя кожа на тавана и пласмасите но без да разглобявам а малко мо малко да лепя и опъвам и пак лепя. а също и таблото но ми се иска да знам с какво е залепил и ако е с смола дали тя при стягането не е набръчкала кожата?

Аз не бих рискувал таблото с смола scare Ще се допитам тука като дойде времето да лепя таблото с кожа,за седалките е ясно че няма да съм аз с шевната машина,но табло и кори ще си опитам късмета mhihi Не знам за прома дали няма да стане,държи здраво пък и се използва за лепене на обувки би трябвало да издържи и по таблото и корите :oops:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 24 сеп 2011 7:34

Извинявам се за забавянето , но бях забравил за темата ( съжалявам за което ) и просто нещата коренно се объркаха :banghead:
Като ходих да купувам кожа и ми казаха трицифрена сума за квадрат телешки бокс ( такава исках ) и ме удари в земята от един път . Питах го няколко пъти , " колко казахте , 180 лв. ли ?... " - Той : " 180 минимум , това парче е по-голямо от един квадратен метър "
Незнам дали цените са еднакви на всякъде , но на момента се отказах , поради единствената причина , че немога да дам толкова пари за да си тапицирам тавана .

Купих си изкуствена кожа , лепило на Прома и четка колкото да закръгля сумата .
Твърдо го бях решил да почвам първо корите и на следващия ден и тавана , но като чух за цената на естествената кожа и ме заболя главата и ...
... и купих изкуствена .
Ще ги тапицирам , но нямам много свободно време да отделя и за тях .
Решил съм и други неща , но е рано да говоря , защото може и да се разубедя .

Ще тапицирам тавана и задните пластмаси при коланите , ако нещата се получат , ще мисля и за другите части .

Искам само някой да ми каже , дали си заслужава да тапицирам с изкуствена кожа .
На допир не е нищо особено , и ме е страх да не се изтърка бързо и труда да е отишъл на вятъра .
Направило ми е впечатление , че много хора си тапицират седалките с изкуствена кожа , което за мен е глупаво , защото се изхабява в пъти по-бързо , но са били доволни от резултата , което ме навежда на мисълта , че явно аз греша - така ли е ?

Относно лепилото , видях , че трябва да се изчаква , преди да се съединят двете части - пише си го и на упътването на лепилото :oops:
vladobo написа:Аз лично искам да лепя кожа на тавана и пласмасите но без да разглобявам а малко мо малко да лепя и опъвам и пак лепя. а също и таблото но ми се иска да знам с какво е залепил и ако е с смола дали тя при стягането не е набръчкала кожата?

До колегата "vladobo" .
Кое на таблото искаш да лепиш със смола ? - дупките за въздуха от парното или самата тапицерия - кожа или плат . Ако е за дупките , със смола става , но за тапицерията ще ти е нужно лепило .
Може и да не съм те разбрал правилно , но това е което имам да ти кажа .

Надявам се през почивните ми дни ако времето е хубаво и съм свободен да си направя пластмасите и ще ги покажа да ги видите .

Лек ден и се извинявам за забавянето , както и на модераторите , че им казвам какво да правят , просто мислих , че въпроса ми ще е глупав за повечето и няма да е от полза на никой .
:beer

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 24 сеп 2011 22:01

Ами аз искам да залепя бяла изкуствена кожа на таблото че черната не ме кефи вече, но преди това ми се иска да го преработя таблото с смола за да му променя и формата. А идеята за бързото лепене е добра но незнам с какво. Всеки ден карам колата и затова не искам да разглобявам а направо да лепя така. И искам също така да е цяло парче кожа без снадки и да е по цялото табло , надоли по барчето та чак до задния пепелник като изрязвам само на необходимите места. Затова трябва да е с нещо бързо съхнещо според мен. Много се дразня на отделните детаили и искам да постигна ефекта на едно цяло а за целта немисля че ще стане с обикновено лепило. А за седалките мисля да използвам едно тапицерско лепило но не знам името му. Преди време правих един диван и един магазин и лепих кожа за донапрен и стана много добре но съхне минимум 2 часа а пълно съхнене 12. но не набира изкуственяка (кожата). а цена за изкуственяк- намерих една на 13 лв л/м всякакъв цвят , но незнам колко е качествена, ширина 1,3-1,4 .

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 24 сеп 2011 22:47

Deo,тези части,които си споменал,че ще тапицираш не виждам как ще се изтъркат!Тавана и задните плстмаси никой не ходи по тях,така че лепи и не се притеснявай!Според мен и естествената кожа издържа на изтъркване,ако след това се третира с препарати за омекотяване!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 25 сеп 2011 16:05

k_garchev написа:Deo,тези части,които си споменал,че ще тапицираш не виждам как ще се изтъркат!Тавана и задните плстмаси никой не ходи по тях,така че лепи и не се притеснявай!Според мен и естествената кожа издържа на изтъркване,ако след това се третира с препарати за омекотяване!

По принцип си ги третирам , но незнам дали изкуствената ще кара много . Ясно ми е , че тавана и точно тези кори не се пипат често , но като я гледам на допир каква е ...
Маншона на скоростния лост ми е от телешки бокс и за половин година имам чувството , че малко се е поизтъркал - или си въобразявам само :roll:

Човек се учи от грешките си . Ще пробвам и каквото стане това ще е . :012:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 25 сеп 2011 17:48

Deo88 написа:
Човек се учи от грешките си . Ще пробвам и каквото стане това ще е . :012:

:да: След това поне ще се знае резултата!

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikunata » Пон 26 сеп 2011 10:29

Имаи на предвид,че изкуствената кожа пропуска лепилото!Твърде тънка е и лепилото се просмуква.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 27 сеп 2011 20:57

От кожата в кварталния магазин за дамаски до тази за автотапицерии има голяма разлика :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”