Здравейте колеги, както съм писал търся квартира в Младост 1,обзаведен, нещо към 70 квадрата може и повече, ако има климатик още по-добре. Пиша тук ако изскочи нещо от собственик, иначе паралелно ще гледам и с агенция, но ако има оферта за добро жилище от собственик още по-добре. За цената ще се говори на място.
Благодаря ви предварително
Търся квартира в Младост 1
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Търся квартира в Младост 1
Съжалявам за спама, не мога да помогна директно, но...
това си го избий от главата. в 90% от случаите въобще не си заслужава цена/качество, съответно само си губиш времето по огледи. Да не говорим, че някои агенции искат такса "оглед" и като отидеш и видиш някоя мизерия на балатум, с баня на мозайка и ти изръсят 300 евро има да псуваш...
Разбира се може и да греша, но като цяло си мисля, че трябва да имаш някакъв твърд бюджет, над който не искаш да става въпрос, освен ако не е президентски апартамент.
Не претендирам, че съм някакъв спец по недвижими имоти, говоря от собствен опит, базиран на 4 квартири за 5 години в София. Пообиколил съм...
vladohist написа:За цената ще се говори на място.
това си го избий от главата. в 90% от случаите въобще не си заслужава цена/качество, съответно само си губиш времето по огледи. Да не говорим, че някои агенции искат такса "оглед" и като отидеш и видиш някоя мизерия на балатум, с баня на мозайка и ти изръсят 300 евро има да псуваш...
Разбира се може и да греша, но като цяло си мисля, че трябва да имаш някакъв твърд бюджет, над който не искаш да става въпрос, освен ако не е президентски апартамент.
Не претендирам, че съм някакъв спец по недвижими имоти, говоря от собствен опит, базиран на 4 квартири за 5 години в София. Пообиколил съм...
- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
Бюджета е около 250 Евро + - но жилището което търся искам да е чисто, свежо, а не някое занемарено, затова гледам по разни обяви ама кой нямал Акт 16, кой нещо друго, големи тарикати се извъдиха, но търсенето продължава
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ще си намериш за тия пари приятно място, спокойно, цените значително паднаха за последната 1 година.
Избягвай агенции от типа на арсенал и адапт консулт. Други мошеници са МАРБЕЛА - наскоро бяха пуснали дори "снимки" от уж апартамент под наем, които са всъщност 3д рендери
След няколко огледа ще се научиш да ги отсяваш. Най-важното е да си търпелив, защото повече мизерни брокерчета разчитат, че хората имат краен срок за нанасяне.
Избягвай агенции от типа на арсенал и адапт консулт. Други мошеници са МАРБЕЛА - наскоро бяха пуснали дори "снимки" от уж апартамент под наем, които са всъщност 3д рендери

След няколко огледа ще се научиш да ги отсяваш. Най-важното е да си търпелив, защото повече мизерни брокерчета разчитат, че хората имат краен срок за нанасяне.
- Ivailo
- Контакти:
Редовния им номер е да видиш някоя невероятна оферта, като за без пари. Звъниш, съответно от там "еййй, вчера я взеха. Ама ние имаме още такива оферти, кажете какво търсите" и се почва един тормоз по телефона и те водят по едни отвратителни дупки, не е истина... Най-добре ако имаш познат от някоя агенция чрез него, да не те занимават с глупости, щото си е чиста загуба на време обикаляне из София за тоя дето духа...
- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
Аз звънях на една такава обява с добра, но в никакъв случай ниска цена, и онзи ми вика жилището е без Акт 16 и собственика иска 1 година предплата, аз му казах че ще пропусна изкушаващото предложение, и той почна да обяснява колко жилища има ли и т.н., целта на темата тук е ако мога да си намеря директно от собственик, разпитвам мои познати, и същевременно гледам обяви, като няма да се метна на първото предложение
- Ivailo
- Контакти:
1 година предплата
Колега, от първото ти мнение пролича, че нямаш много опит с търсенето на квартири, гледай да не се издаваш пред брокери, щото те само това чакат.
Нормалните условия са - 2 наема и половина при нанасяне - 1 наем за първия месец, 1 наем депозит и половин наем за агенцията. Съответно 1-годишен договор с опция за прекратяване с 1месечно предизвестие от двете страни.
Щом иска 1 година напред - смятай кви са комшиите или кви други неприятности има...

Колега, от първото ти мнение пролича, че нямаш много опит с търсенето на квартири, гледай да не се издаваш пред брокери, щото те само това чакат.
Нормалните условия са - 2 наема и половина при нанасяне - 1 наем за първия месец, 1 наем депозит и половин наем за агенцията. Съответно 1-годишен договор с опция за прекратяване с 1месечно предизвестие от двете страни.
Щом иска 1 година напред - смятай кви са комшиите или кви други неприятности има...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”