В момента приятелите ми се нуждаят от експерт тук в България, който да направи повторен анализ на веществените доказателства - снимки, спирачен път, траектория на колата и пр. Те са си наели вече адвокат, който е в Македония при шофьора, въпросът е, че нямат много доверие в македонските специалисти и биха предпочели още едно мнение. Молбата ми е да ме насочите към такъв човек, който би могъл да им е от полза в случая, доколкото разбрах от тях си търсят балистик. Просто за второ мнение, не е нужно да е полицай или нещо такова.
Идеята е, че понеже колата е с АБС и няма почти никакви следи от гуми. Само в момента, в който тотално губи контрол - колелата са наляво, а тя се върти надясно, има една резка, оттам нататък почти права линия и траектория и да се докаже, че това може да се получи от една S крива с която той се е опитал да заобиколи кучето, защото реално от данните, които има може да се каже, че той просто е карал бързо в аварийната и е направил рязък ляв завой. Това реално е последната маневра преди катастрофата.
Съжалявам, ако малко неясно съм обяснила нещата, ако ви е нужна допълнителна информация, ще ги попитам за още подробности. Благодаря на всички отзовали се!