Двойно лепящо тиксо и плат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Двойно лепящо тиксо и плат

Мнениеот Ludia » Вто 15 ное 2011 16:45

малко в страни от темата, но ако съм разбрал правилно - искаш временно да прикрепиш нещо на коляното си, което обаче е подсигурено и по друг начин... защо просто не сложиш ластик който да опасва коляно/бедро и на него не закачаш това което трябва ? ще се получи като ножовете на глезена на водолазите примерно... :roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 15 ное 2011 16:46

Има една бяла двустранно лепяща Теса за огледала, която върши работа и не е много скъпа.
Tesa.jpg

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 15 ное 2011 16:51

Ljubon написа:Има една бяла двустранно лепяща Теса за огледала, която върши работа и не е много скъпа.

проблема със знамето идва от там, че е от материя много гладка, не знам как се казва, но примерно като коприна.. та няма обикновено тиксо, дори и монтажно не го хваща здраво. Или пък хваща толкова малко "власинки" че те са недостатъчни да задържат масата на знамето.. поне аз така си го обяснявам. най-добрия вариант на теория наистина е с двойното велкро на 3М като едната страна се лепи на латекса а другата се пришива на знамето. Или с телбод. За сега не съм ги опитвал тези методи, пазя ги за в краен случай. Вчера го залепих на доволно голяма площ и през ноща не беше паднало.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 15 ное 2011 17:54

Знамена/флагове се правят обикновено от полиестерен плат - това е материята :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 15 ное 2011 20:55

Ludia написа:малко в страни от темата, но ако съм разбрал правилно - искаш временно да прикрепиш нещо на коляното си, което обаче е подсигурено и по друг начин... защо просто не сложиш ластик който да опасва коляно/бедро и на него не закачаш това което трябва ? ще се получи като ножовете на глезена на водолазите примерно... :roll:

Да, един уред, който е добре да го гледам, докато летя...
Проблема на ластика е, че се изплъзва, най-често при излитане - според зависи от тичането... Няма да си загубя варио-то, ама може да се спъна, пък и да не се спъна във въздуха трудно ще го нанижа на крака си..

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 15 ное 2011 22:00

Ludia написа:
Ljubon написа:Има една бяла двустранно лепяща Теса за огледала, която върши работа и не е много скъпа.

проблема със знамето идва от там, че е от материя много гладка, не знам как се казва, но примерно като коприна.. та няма обикновено тиксо, дори и монтажно не го хваща здраво. Или пък хваща толкова малко "власинки" че те са недостатъчни да задържат масата на знамето.....

Капни по две капки каноконлит заедно с двойно лепящото и ще го сваляш с мазилката... :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 15 ное 2011 22:52

Asen_D написа:
Ludia написа:

проблема със знамето идва от там, че е от материя много гладка, не знам как се казва, но примерно като коприна.. та няма обикновено тиксо, дори и монтажно не го хваща здраво. Или пък хваща толкова малко "власинки" че те са недостатъчни да задържат масата на знамето.....

Капни по две капки каноконлит заедно с двойно лепящото и ще го сваляш с мазилката... :да:

то на латекса държи,откъм плата пада...сега като се прибрах половината беше увиснало... ще шия велкрото явно... :banghead:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 15 ное 2011 23:05

Не може ли да "грундираш" малък участък от знамето с "Хелметекс" или нещо подобно което се залепва здраво от тиксото?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 15 ное 2011 23:08

ktamen написа:Не може ли да "грундираш" малък участък от знамето с "Хелметекс" или нещо подобно което се залепва здраво от тиксото?

не ми се иска да нанасям щети на знамето - стената по-лесно я прежалих mhihi за това си мисля че 2-3 бода са най-безболезнени :roll:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 16 ное 2011 16:42

Ми капни две капки и от към знамето бре... mhihi

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 21 ное 2011 17:29

Текер? Предполагам няма да е толкова страшно да се хване на няколко места.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”