Имам цифрова телевизия, от декодера влиза в телевизора кабел S-cart. Искам звука от телевизора да ми излиза през колоните, т.е. този S-cart да го пъхна в DVD-то.
Въпроса ми е много прост:
Какво трябва да има DVD-то като вход/изход?
Въпрос за DVD домашно кино
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ходих до Технополис, но там ме объркаха още повече.
Значи ситуацията е следната според тях:
Купувам за 15 лв. един преходник S-cart към чинч и го пъхам в цифровата. Аудиото отива към входа на DVD-то. Купувам преходник чинч към S-cart (за картината от цифровата), който пъхам в телевизора. След това от DVD-то пускам друг един чинч за картината от dvd като гледам и него пъхам в чинча на телевизора.
така ли е?
Значи ситуацията е следната според тях:
Купувам за 15 лв. един преходник S-cart към чинч и го пъхам в цифровата. Аудиото отива към входа на DVD-то. Купувам преходник чинч към S-cart (за картината от цифровата), който пъхам в телевизора. След това от DVD-то пускам друг един чинч за картината от dvd като гледам и него пъхам в чинча на телевизора.
така ли е?
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи ето как стоят нещата:
Телевизор-а е LG Netee Flat, има 1 с-карт, TV in (жълт), Audio in(бял и червен).
Сега обаче разгледах декодера. Декодера има 4 чинча:
жълт (tv), бял и червен (audio) и един черен чинч на който пише S/PDIF.
Имам и 2 S-cart на декодера, на които пише TV и VCR.
От декодера излизат 3-те чинча (бял, червен, жълт) и влизат в телевизора като S-cart. Черния чинч стои празен.
P.S.
Значи сега разгледах книжката и пише, че този чинч S/PDIF е аудио за Dolbi Digital, но е написано, че е вход.
Мисля, че най-лесно ще е да извадя 2-та кабела за аудиото, които излизат от декодера и оттам да сложа 2 кабела да влязат в DVD-то. Жълтия кабел не го пипам, той влиза като S-cart в телевизора. От DVD-то пускам един жълт кабел чинч към чинч за
картината към телвизора.
Телевизор-а е LG Netee Flat, има 1 с-карт, TV in (жълт), Audio in(бял и червен).
Сега обаче разгледах декодера. Декодера има 4 чинча:
жълт (tv), бял и червен (audio) и един черен чинч на който пише S/PDIF.
Имам и 2 S-cart на декодера, на които пише TV и VCR.
От декодера излизат 3-те чинча (бял, червен, жълт) и влизат в телевизора като S-cart. Черния чинч стои празен.
P.S.
Значи сега разгледах книжката и пише, че този чинч S/PDIF е аудио за Dolbi Digital, но е написано, че е вход.
Мисля, че най-лесно ще е да извадя 2-та кабела за аудиото, които излизат от декодера и оттам да сложа 2 кабела да влязат в DVD-то. Жълтия кабел не го пипам, той влиза като S-cart в телевизора. От DVD-то пускам един жълт кабел чинч към чинч за
картината към телвизора.
Последна промяна от luciuz на Съб 16 сеп 2006 10:14, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”