Питане за дебитна карта

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Питане за дебитна карта

Мнениеот stefarata » Пон 05 дек 2011 18:10

Имам дебитна карта борика на Търговска корпоративна банка. По принцип като тегля пари винаги вземам и разписка и не съм забелязал да ми е взимало повече от 0.70ст. или безплатно ако тегля от банкомат,който дори не е на моята банка.Днес обаче изтеглих от такъв на Уникредит и какво да видя-3 лв. в небитието :| . Погледнах в сайта на моята банка и пише,че при теглене от банкомат на друга банка комисионната е 0.70ст. На какво се дължи това

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за дебитна карта

Мнениеот UnLucky » Пон 05 дек 2011 18:13

Това се дължи на това че всяка банка си слага определена комисионна за теглене! Аз така се прецаках да тегля от друга банка (Моята е на ДСК) и тегля от (ОБ) И в сметката имам 1000 лева, тегля 200 лева, а ми показва на касовата че съм теглил 400 лева! а аз съм теглил само 200! Другите 200 ги няма, и днеска цял ден се управам с тая работа! Добре че пазих банкомата до вечерта да не тегли друг, иначе изхарях! Тая сутрин ония от банката се обадиха отгоре на централата и се оправиха работите :| Направо късмет!
Трябва да внимаваме къде теглим.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 05 дек 2011 18:18

UnLucky написа:Това се дължи на това че всяка банка си слага определена комисионна за теглене! Аз така се прецаках да тегля от друга банка (Моята е на ДСК) и тегля от (ОБ) И в сметката имам 1000 лева, тегля 200 лева, а ми показва на касовата че съм теглил 400 лева! а аз съм теглил само 200! Другите 200 ги няма, и днеска цял ден се управам с тая работа! Добре че пазих банкомата до вечерта да не тегли друг, иначе изхарях! Тая сутрин ония от банката се обадиха отгоре на централата и се оправиха работите :| Направо късмет!
Трябва да внимаваме къде теглим.

как така scare ,как ще пазиш банкомата никои да не тегли

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 05 дек 2011 19:08

stefarata написа:Имам дебитна карта борика на Търговска корпоративна банка. По принцип като тегля пари винаги вземам и разписка и не съм забелязал да ми е взимало повече от 0.70ст. или безплатно ако тегля от банкомат,който дори не е на моята банка.Днес обаче изтеглих от такъв на Уникредит и какво да видя-3 лв. в небитието :| . Погледнах в сайта на моята банка и пише,че при теглене от банкомат на друга банка комисионната е 0.70ст. На какво се дължи това

Колега имаш 3 лева, които ти стоят като минимум в сметката. В зависимост от системата на банката тези 3 лева са видими само от банкоматите на банката или и от другите. Някои банки позволяват дори да ги изтеглиш. Не са ти изгорели и няма такава такса от българска банка с българска карта, просто банкомата, от който си теглил не ги вижда.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пон 05 дек 2011 19:12

nurv написа:
stefarata написа:Имам дебитна карта борика на Търговска корпоративна банка. По принцип като тегля пари винаги вземам и разписка и не съм забелязал да ми е взимало повече от 0.70ст. или безплатно ако тегля от банкомат,който дори не е на моята банка.Днес обаче изтеглих от такъв на Уникредит и какво да видя-3 лв. в небитието :| . Погледнах в сайта на моята банка и пише,че при теглене от банкомат на друга банка комисионната е 0.70ст. На какво се дължи това

Колега имаш 3 лева, които ти стоят като минимум в сметката. В зависимост от системата на банката тези 3 лева са видими само от банкоматите на банката или и от другите. Някои банки позволяват дори да ги изтеглиш. Не са ти изгорели и няма такава такса от българска банка с българска карта, просто банкомата, от който си теглил не ги вижда.

благодарско,въобще не съм в чат с банковите работи :beer

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 05 дек 2011 20:49

nurv написа:Колега имаш 3 лева, които ти стоят като минимум в сметката. В зависимост от системата на банката тези 3 лева са видими само от банкоматите на банката или и от другите. Някои банки позволяват дори да ги изтеглиш. Не са ти изгорели и няма такава такса от българска банка с българска карта, просто банкомата, от който си теглил не ги вижда.

Точно така
Таксата която ти взема банкомата може да се види от разликата в 2 последователни тегления
Ако направиш само едно теглене от бележката не може да се види колко е таксата за теглене

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 05 дек 2011 23:35

Записвай си от кой банкомат какво теглиш и кога за определен период от време и после отиди до банката да ти пусне извлечение. Така ще можеш да видиш на кой банкомат/банка каква е таксата при теглене. Винаги най- ниска такса имаш на банкомат на обслужващата те банка :да:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 06 дек 2011 14:37

Не съм запознат с условията на всички банки, но масово таксуването е на принципа: Наши банкомати (без или с малка такса) и Чужди банкомати с равна такса, независимо от банката.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”