изобщо не знам каква е идеята на въпроса, но ще ти дам пример по спомен от преди няколко месеца ... дежурен лекар, хирург във Военна болница, за едно 24-часово дежурство получаваше около 10 лева. В момента е на бойна мисия в Афганистан. При това положение със сигурност на месец взима по няколко хиляди долара ...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1136254
За Голготата на лекаря
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За Голготата на лекаря
Щом все още има лекари, които са и хора като Joker аз имам надежда, че нещата някога ще се оправят!!! Може да не е скоро, но ще се оправят. А това, че някои лекари са търговци е напълно вярно. Но то е така в цял свят, а не само в нашата мила родина. Не случайно най-богатите компании са петролните и фармацевтичните. Правят лекарства и ги продават десетократно по-скъпо. Ако това е хуманизъм - здраве му кажи. Това е форма на търговия в чист вид без капка човечност. А аз искам да поздравя Joker, за това че излезе пред нас с риск да бъде оплют и хулен и се разграничи от търгашите в бели престилки!!! 

- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Petrolhead написа:Petrolhead написа:Аз имам един въпрос, колко пари взимат докторите на месец? Колко взима едно ГП и колко един хирург в голяма болница? Не говоря само за заплата, а всичко
Моля някой от докторите тук да ми отговори!!!
Въпроса е съвсем сериозен, защото лекарите казват, че не им плащат подобаващо, а моите лични наблюдения са, че всъщност не е така.
добрите лекари се справят доста добре финансово, което е похвално. Мисля си че парите, които получават са достатъчни за нормален живот в България. ако е така тогава с какво се оправдава плачевното състояние на персонала в болниците?
@Petrolhead - ти явно имаш представа, я сподели какви са ти наблюденията за "колосалните" доходи на лекарското съсловие у нас? За някой доцент или професор става дума, за лекарите от Токуда или други подобни части клиники в София говориш, или за редовия лекар от Бърза помощ или от някоя малка болница в някое забравено от Бога градче? Или може би за лекарката на няколко села в делиормана, която е принудена да си обикаля пациентите пеша, понеже повечето старци не са в състояние да отидат сами при нея, а тя няма друга алтернатива за придвижване? Това е истински случай, не си го изсмуквам от пръстите.
Че има и корумпирани и сребролюбци не отричам, то кой ли не се овълчи в днешно време, но не са всички доктори такива, даже не и болшинството, не може да ги поставяме под един и същ знаменател, това искаше да каже автора на темата.
@Andonov - колега, стори ми се, че намекваш, че joker-a само си приказва, ако не е така моля да ме извиниш.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Petrolhead написа:Petrolhead написа:Аз имам един въпрос, колко пари взимат докторите на месец? Колко взима едно ГП и колко един хирург в голяма болница? Не говоря само за заплата, а всичко
Моля някой от докторите тук да ми отговори!!!
Въпроса е съвсем сериозен, защото лекарите казват, че не им плащат подобаващо, а моите лични наблюдения са, че всъщност не е така.
добрите лекари се справят доста добре финансово, което е похвално. Мисля си че парите, които получават са достатъчни за нормален живот в България. ако е така тогава с какво се оправдава плачевното състояние на персонала в болниците?
Бях се зарекъл да не пиша повече ама пак за тия тъпи пари говорите,а тази тема много ме дразни!Влезте и виж във всичките ми постове...има ли нейде и намек за пари???Тъъъъй...след като през 1986 завърших медицина имам още 6 дипломи...вътрешни болести,белодробни болести,бронхология,докторска степен,научно звание,здравен мениджмънт...последната диплома я взех на 50 г....Огромното ми състояние ,което е келепирът ми от всичко това са 70 кв.м панелка и двата Голфа единия на 17 г,а другия на 12 г....но истинското ми богатство са хората на които съм помагал и мога да разчитам за всичко...ЗА ВСИЧКО...хората в чиито мисли ще остана,когато премина в небитието!!!!!!!...Не ....не се срамувам,че не съм станал богаташ въпреки шансовете,които други мои колеги перфектно използваха...Добрите лекари съвсем не се справят добре финансово...така да знаете....но това не им тежи и не ги интересува!Тях ги интересува хорската мъка....и това как да я облекчат!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Има и "такива" и "онакива" лекари (търговци) и на всички това е ясно.
За щастие до сега съм попадал само на такива, които си обичат работата, слава Богу.
Ама ми се струва, че проблема не е в професията, а в семката.
Преди време, имаше един инцидент с ученик (парапланерист) на баира, та карах като откачен по линейката от Перник до Пирогов...
Там съответно пича на носилка, превиващ се от болка, чака ред за рентген...
Една стрина (от тия, дето обикалят болниците от скука) моля ти се тръгна да ни вдига скандал как така сме пререждали
Не уцели на кой да го вдигне тоя скандал, млъкна за отрицателно време.
Вътре в кабинета обаче снимащия (мен ако питате беше по-скоро техник, отколкото лекар/ортопед/whatever) искаше да върти пича както на него му е удобно да снима, а момчето се превиваше от болка (в последствие се оказа - раздробен прешлен, мисля 4-ти). Толкова го болеше, че изгони техните, да не се притесняват.
Дойде от някъде един млад (предполагам ортопед), който още с влизането ги разхвърля всички други и го нахока оня на рентгена. Личеше си от километри, че си разбира от работата и държи всичко да е свършено както трябва. Накара оня дебелогъзия да завърти машината така, че да не се налага много местене на пострадалия...
В крайна сметка момчето го оперираха успешно и в момента се възстановява вкъщи.
Не ми се мисли ако оня **** на рентгена го беше поразместил още малко да засегне някой нерв какво щеше да се случи...
Та така - стрината пред рентгена и оня вътре явно бяха от една семка, докато младия лекар очевидно - не.
П.П. Искам да изкажа възхищението ми към joker-а, от всички мнения си е личало, че работи абсолютно всеотдайно и само ме е яд, че не работи в София. Ама да не се налага на никой де...
За щастие до сега съм попадал само на такива, които си обичат работата, слава Богу.
Ама ми се струва, че проблема не е в професията, а в семката.
Преди време, имаше един инцидент с ученик (парапланерист) на баира, та карах като откачен по линейката от Перник до Пирогов...
Там съответно пича на носилка, превиващ се от болка, чака ред за рентген...
Една стрина (от тия, дето обикалят болниците от скука) моля ти се тръгна да ни вдига скандал как така сме пререждали

Вътре в кабинета обаче снимащия (мен ако питате беше по-скоро техник, отколкото лекар/ортопед/whatever) искаше да върти пича както на него му е удобно да снима, а момчето се превиваше от болка (в последствие се оказа - раздробен прешлен, мисля 4-ти). Толкова го болеше, че изгони техните, да не се притесняват.
Дойде от някъде един млад (предполагам ортопед), който още с влизането ги разхвърля всички други и го нахока оня на рентгена. Личеше си от километри, че си разбира от работата и държи всичко да е свършено както трябва. Накара оня дебелогъзия да завърти машината така, че да не се налага много местене на пострадалия...
В крайна сметка момчето го оперираха успешно и в момента се възстановява вкъщи.
Не ми се мисли ако оня **** на рентгена го беше поразместил още малко да засегне някой нерв какво щеше да се случи...
Та така - стрината пред рентгена и оня вътре явно бяха от една семка, докато младия лекар очевидно - не.
П.П. Искам да изкажа възхищението ми към joker-а, от всички мнения си е личало, че работи абсолютно всеотдайно и само ме е яд, че не работи в София. Ама да не се налага на никой де...
Последна промяна от Ivailo на Пон 05 дек 2011 19:42, променено общо 1 път.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Джипи взимаше ПРЕДИ,още като ги трансформираха по левче на записан при него.А за да си гп,ти трябват поне 1000 души.След това,никой не им държи сметка за потребителските такси и отделно имат нормална,текуща заплата.За София поне по 1500-2000 + лв. правете сметка в малките населени места,например в Казанлък,с 2000+ лв. дали не си гъзар ?!
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Същото е и положението и майсторите по сервизите.Едно лайно и цялата каца отива!joker темата ти ме изненада приятно
за смелостта!!!Имаме в семейството лекар.Някои си нямат и на идея,какво означава да си такъв!

- joker
Ех момчета...когато имаше наборни войници изживях най-тежките си мигове в професията.Всяка година ми умираха 1-2 момчета на 18-19 години.Не заради мои грешки...Господ си ги бе избрал да ги прибере-каквото и да правехме.Защото острата левкоза не е грешка,ракът не е грешка,тежката грипна пневмония не е грешка....но от тях се умира!А как да кажеш на родителите,които са дали здравия си син в казармата,че ще си го приберат в ковчег....защото не лекарите,а съдбата е решила така....Ей това е огромния проблем с "лекарските ГРЕШКИ"...докъде са те и докъде съдбата...Който не е чувал писъците на майка научила за смърта на детето си той няма как да ме разбере....а аз чувам тези писъци....до ден днешен....и ще ги чувам до последния си миг...защото това си е моята Голгота....истинската.Тази към която аз съм си избрал да си нося кръста...без да се оплаквам.Толкоз!Повече няма да пиша...май нямам сили! 

Последна промяна от joker на Вто 06 дек 2011 15:00, променено общо 1 път.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
С цялото ми уважение,ама грешната анестезия не е съдба ! Мой познат е в будна кома от 3 години,а както споменах,приятелка,която ми беше много на сърце,си замина !
- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата, започнал темата явно има съвест, а други нямаме.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:защото това си е моята Голгота....истинската.Тази която аз съм си избрал да нося...без да се оплаквам.
Искаш да кажеш кръста си носиш...Голгота е хълма!
- joker
kristianatanasov написа:joker написа:защото това си е моята Голгота....истинската.Тази към която аз съм си избрал да си нося кръста...без да се оплаквам.
Искаш да кажеш кръста си носиш...Голгота е хълма!

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Жокер, ще има хора които ще те подкрепят и които ще те охулят.
Нямам намерение да изпадам в подробности, но знай че имаш пълен респект от мен и се радвам че има хора като теб и твоя начин на мислене.
Бъде силен и себе си и не се поддавай на нападките, злобата и мишкарството.
Правя ти поклон заради това което си избрал и което си правил и правиш. Хората които го заслужават, имат нужда да го чуват поне понякога и заради това се включих да пиша, колкото и да се въздържах.
Поздрави и всичко най-добро.
Нямам намерение да изпадам в подробности, но знай че имаш пълен респект от мен и се радвам че има хора като теб и твоя начин на мислене.
Бъде силен и себе си и не се поддавай на нападките, злобата и мишкарството.
Правя ти поклон заради това което си избрал и което си правил и правиш. Хората които го заслужават, имат нужда да го чуват поне понякога и заради това се включих да пиша, колкото и да се въздържах.
Поздрави и всичко най-добро.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа: ...не виждам какво още може да се каже по темата.Мисля,че всички бяха пределно искрени и това бе най-важното!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”