Нека разасня малко....
Продавам мобилен апарат Нокиа е71 реплика , която колегата koki_8899 реши да купи , следователно остави координати до къде да я пратя и тк.н. Изпратих я аз , като се старах всичко да бъде окомплектовано много добре за да няма при преноса някакви проблеми . Да подчертая че продавам напълно работещ апарат , и разбира се ползван от мен в рамките на 2-3 месеца. Та какво става вчера ли ?
Имахме уговорка , когато колегата получи смс да слезе да си вземе пратката , която бях пуснал с опция преглед и тест / защото продаваното от мен е в перфектно техническо състояние / , и после да ми пише смс. Към 11ч , непознат номер ми звъни , но тъй като бях зает не успях да вдигна. Написах смс , на който получих отговор че " Колегата когато пробвал телефона , след като той се заключи неможел да го отключи " . Звъннах му аз и му казах клавишната комбинация , поговорихме малко и го попитах " ВЗЕ ЛИ СИ ПРАТКАТА КОЛЕГА " , отговорът беше " ДА КОЛЕГА ВЗЕХ Я , ВСИЧКО Е ТИП ТОП БЛАГОДАРЯ И ПРИЯТЕН ДЕН " . Пожелах му и аз и затворих. Да обаче редовно си проверявах Е-ЕКОНТ дали е приета , и все пише че не е . Към 2 ч му звъня , " телефонът на абоната е изключен" , викам ясна работата ... Към 3ч мисля че беше ми се звъни и го питам отново , какво стана с пратката взе ли я .. отговорът да бе колега взех я , нали ти казах по-рано , явно еконт не са я отчели утре ала бала .. и стигаме до заключението че " еми да ти кажа от тоя телефон не става нищо , има пълен обхват звъня но ми казва че мрежата е заета , слагам картата на друг апарат и всичко работи без проблеми ала бала , и сега го оставих в един сервиз на мой приятел да го види , ама аз не те виня може да е нещо от преноса" .. е викам хубава работа сега , продавам ти нещо напълно работещо , как така правел проблеми. " абе карай колега , за тия пари това е най - доброто , дано да е нещо малко .. не се притеснявай " , при тая ситуация му обясних че се чувствам меко казано " кофти " защото хем ми заявява че апарата не работел / което не е вярно / , хем едва ли не съм некоректен и съм го прецакал . Предложих му след като го вземе от сервиза - ДНЕС , да се обади за да се разберем / дали да ми го върне примерно или нещо от този род / , отговорът беше Добре колега утре ще се чуем.
При тази ситуация , днес оставам отново притеснен , че в еконт ВСЕ ОЩЕ не са я отчели. Звъня аз на служителите там и помолих да проследят какво се случва. След малко ми се звъни и една от служителките ми казва .. " Господине пратката ви е била отказана вчера , след преглед " ...
И аз съм в шок , и обяснявам викам говорих с момчето , каза че е получена и тк.н.
Та какво се получава в момента :
1.Получавам СЧУПЕН ТЕЛЕФОН , по неясна причина / до колкото разбрах там са му бутали настройките , или при превоза нещо е станало /
2.Набутвам се с 5.20лв доставка
3.Оставам крайно разочарован от това как процедирах с " колегата "
И понеже сега пуснах разпореждане да ми се върне пратката , ще си я плата и взема отново.
Проблема не е че я е отказал , а там че ме лъга и ги въртя едни никакви .. можеше просто да сподели " колега отказах апарата " ...
Поредното " колегиално отношение " във форум където трябва всички да се подкрепяме !
А , и забравих. Гледах една от темите му където продава Iphone 3г на смешни пари. Отдолу също някой от колегите тук , беше написал че е некоректен..
Вие сами си правете изводите