Здравейте колеги,
С разрастването на градовете се получава, така че бетоновите възли, които до скоро са били извън рамките на градовете вече са си в кварталите. Забелязвам, че някои от тях изчезват понеже земята вече е апетитна за строителство, но ред други си стоят и се зачудих какво въздействие оказват върху хората живеещи в съседство. ПОтърсих в Интернет за нормативни актове, законодателни ограничения, но не намерих нищо освен реклами на самите бетонови възли, които афишират какви филтри са поставили. Ако има запознати ще съм радостен да споделят колко вредни са праховите частици от тях и след като са вече в рамките на кварталите дали не е въпрос на време да бъдат преместени. Въобще всякаква информация по темата здраве срещу бетонов възел е добре дошла. Предварително благодаря!
За бетоновите възли
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: За бетоновите възли
Аз бачкам на бетонов възел от 2001 година като самия възел е до квартала в който живея на 100м от първите блокове и на 500 метра от моя.То дефакто е цяла фабрика понеже има 3 действащи и един сега строящ се бетонов възел.За частиците мога да ти кажа че циментовите са къде къде по опасни от праховите понеже действат и химически след попадане в дробовете.Какво друго да кажа освен имаме ли избор някакъв
аз отдавна съм замислил да си намеря по малко опасна за здравето работа но както казах нямаме избор не и в БГ.

Наредба 7 за здравна защита на селищната среда но е отменена!
Незная сега как е уреден въпроса
Незная сега как е уреден въпроса

- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То да бяха само бетоновите възли! Ами всичкия прахоляк, който се трупа с години по улиците и се разнася от ветровете и колите? Като си измия колата и я оставя на паркинга пред блока за 2, максимум 3 дни се покрива с пепеляк, все едно не съм я мил. И то без да я мърдам от мястото, смятайте това всичкото го дишаме ежедневно!!!
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Аз повдигнах въпроса за възлите понеже доколкото знам частиците на цимента са химически активни в човешкият организъм и това ги прави по-вредни от другите частици. Тънък момент е и какви са другите частици все пак 

-
- Автомобил:
- Двигател:
nurv написа:Аз повдигнах въпроса за възлите понеже доколкото знам частиците на цимента са химически активни в човешкият организъм и това ги прави по-вредни от другите частици. Тънък момент е и какви са другите частици все пак
Прав си за циментовите частици, то силикозата не идва самичка

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, свят и земя свободна в наши дни, да искаш демокрация и привилегии...
Не разбирам смисъла на темата...
Винаги си и "назад" и "напред", ако ще и да имота ти да е в Злокучане, зависи от времето, обстановката на пазара и съпътстващите фактори...
Какво беше в твоя случай - мъгла, вредни частици, занижен комфорт и т.н., а дали форума е бюро жалби, замисли ли се?
Не разбирам смисъла на темата...

Винаги си и "назад" и "напред", ако ще и да имота ти да е в Злокучане, зависи от времето, обстановката на пазара и съпътстващите фактори...

Какво беше в твоя случай - мъгла, вредни частици, занижен комфорт и т.н., а дали форума е бюро жалби, замисли ли се?

-
- Автомобил:
- Двигател:
nosex написа:Колега, свят и земя свободна в наши дни, да искаш демокрация и привилегии...
Не разбирам смисъла на темата...![]()
Винаги си и "назад" и "напред", ако ще и да имота ти да е в Злокучане, зависи от времето, обстановката на пазара и съпътстващите фактори...![]()
Ти се замисли дали мнението е по темата!!!
Човека пита какво прави циментовия прах и има ли какво да направи! Ти ако искаш отивай в с. Злокучане, дано искат там да ти слушат "изказванията"
Малко по темата - хората изложени на прах, не само от цимент след години имат сериозни заболявания, нерядко завършващи фатално, с доста по-малка от средната продължителност на жилота!

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Възело versus Имото
Кво стана, да питам само - че местиме бетоновио възел, или имото?

Че им спреш ли бетоно?
Живееш в БГ, колегата
Ако нещо не става с пари, става с повече пари, а ако не става с повече пари, става с много пара

Кво стана, да питам само - че местиме бетоновио възел, или имото?

Че им спреш ли бетоно?

Живееш в БГ, колегата

-
- Автомобил:
- Двигател:
nosex написа:Възело versus Имото![]()
Кво стана, да питам само - че местиме бетоновио възел, или имото?![]()
![]()
Че им спреш ли бетоно?![]()
Живееш в БГ, колегатаАко нещо не става с пари, става с повече пари, а ако не става с повече пари, става с много пара
![]()
![]()
Пак пишеш колко а не заспиш! Човеко питал мое ли а се напраи нещо и кво че му се случи от прахоляко на цименто, ти па си знаеш заучените фрази - "живеем у България", ако че каеш нещо кажи, ако не моеш и не знаеш, знаеш кво че те посъветваме да си напраиш

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Или по темата, или предупреждение. Честито на печелившите.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”