Какъв процент са данъците и таксите в UK и в Ирландия? Тук са грубо 25% - социални, мед. осигуровки и т.н. Ако заплатата ти е например бруто 1000, взимаш чисти 750. Та в UK какъв е този процент?
Цени на квартири? Топ центъра на Лондон/Дъблин кви пари, в покрайнините на Лондон/Дъблин кви пари, ориентировъчно нали?
Имало някакви жълти, червени карти...за какво за тези карти, задълже ли са? И някакъв insurance имало, но не разбрах медицинска ли каква, нещо като social security number в USA. Без него не можело да започнеш каквато и да е работа, а работодателите се дърпали да го вадят. Но не можа да ми обясни човека за какво става дума и за какво са различните неща. Някаква агенция му оправяла документите.
Как са нещата в UK и Ирландия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как са нещата в UK и Ирландия?
National insurance number или осигурителен номер...демек осигуряваш се сам. Без този номер не можеш да работиш. Чака се около месец за да се издаде, но през това време може да работиш стига да представиш входящ номер (че си кандидатствал за National insurance number) само, че през този месец (или два) ти взимат по 30% данък на парите (които при приключване на счетоводната година получаваш обратно)През останалото време беше по 20% (така беше през 2007-2009г).
Квартирите в 2ра и 3та зона са около 1000 паунда за двустайна къща. Което не включва таксата за смет (която е около 100-120) и сметките на къщата.
Стай и легла се предлагат за около 60-80 паунда на седмица за легло и 120-130 за стая. Това за 2ра и 3та зона. За по централните и по крайните райони не знам, предполагам е по скъпо.
Много информация можеш да получиш в бг хелп но трябва да отсееш спама и всичката помия която се изписва там.
Ако мога да съм полезен с нещо пиши ЛС
Квартирите в 2ра и 3та зона са около 1000 паунда за двустайна къща. Което не включва таксата за смет (която е около 100-120) и сметките на къщата.
Стай и легла се предлагат за около 60-80 паунда на седмица за легло и 120-130 за стая. Това за 2ра и 3та зона. За по централните и по крайните райони не знам, предполагам е по скъпо.
Много информация можеш да получиш в бг хелп но трябва да отсееш спама и всичката помия която се изписва там.
Ако мога да съм полезен с нещо пиши ЛС
Върни се в “ОФФ-Топик - други”