Обектофили ли сте?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Обектофил ли сте?

Анкетата завърши на Вто 15 май 2012 22:13

да
18
18%
не
55
56%
какво е туй?
26
26%

Общо гласове: 99
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Обектофили ли сте?

Мнениеот Barboukov » Сря 25 апр 2012 9:38

Разбрах какво имаш предвид. Това първото беше в кръга на майтапа. :wink:

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Сря 25 апр 2012 9:53

kokobraiz написа:
Т.е. Коко, питаш дали й използваме ауспуха за :seeex и дали бараме еърбеците ли mhihi 

Мартине, мноу си зле! Много БУКВАЛНО го приемате всички....хаахахах или май трябваше да преразкажа цитата.
Идията ми беше дали си обичате предметите, е не дали искате да прайте сношение с тях. Което е невъзможно и там се вижда някои колко са повърхностни.....

Колкото и странно да звучи... Има и такава крайност на обектофилията :screwy
Иначе и аз си обичам нещата, които съм си закупил със собствени пари, но чак да се влюбвам... тц!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 25 апр 2012 10:08

kokobraiz написа: ....дали си обичате предметите.....

Не, не ги "обичам". Всяка желана играчка, купена с мъка ми е интересна точно ден-два.
Докато мине първото "WOW". После почвам да ламтя за друга, а текущата ме вбесява.
Ракия или водка и забравям колко съм ненормален. heavy metal zork

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 25 апр 2012 13:45

Съм. Ама нямам проблем да сменям обектите :) . Примерно докато си карах голфа т'ва си беше моята кола. Кеф ми беше да си карам нея и нищо друго. После си взех пасата - същата работа. Кеф ми беше да си карам само пасата. После си взех витарата - пасата само прах трупа и се кефя да си карам витарата. И не само да ги карам - ми и да им бъркам къде сваря (га в жабката, га в моторния отсек, га по компира).

Ама втори ден ходя на работа с колело :) . Така че не съм на 100% сигурен. Най-много пасата да ми набере и да му изтекат водите в израз на отмъщение.

И т'ва не е само с колите. Обичам си мойте неща, защото са си мой.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 25 апр 2012 13:58

brum написа:Съм. Ама нямам проблем да сменям обектите :) . Примерно докато си карах голфа т'ва си беше моята кола. Кеф ми беше да си карам нея и нищо друго. После си взех пасата - същата работа. Кеф ми беше да си карам само пасата. После си взех витарата - пасата само прах трупа и се кефя да си карам витарата. И не само да ги карам - ми и да им бъркам къде сваря (га в жабката, га в моторния отсек, га по компира).

Ама втори ден ходя на работа с колело :) . Така че не съм на 100% сигурен. Най-много пасата да ми набере и да му изтекат водите в израз на отмъщение.

И т'ва не е само с колите. Обичам си мойте неща, защото са си мой.

Като го набереш след 9 месеца колега най рано чакай водите :lol:
Впрочем да си ХХХфил не е ли болестно състояние ?

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 25 апр 2012 21:40

Не, не съм, карам купчина скраб 91г. за придвижване от т.А до т.Б :beer

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 25 апр 2012 22:20

Мразя да ми е кочина в колата, както и да е мръсна, винаги гледам да е чисто и подредено. Старая се винаги да е в изрядно техническо и документално състояние, данъка й плащам и редовно й сипвам гориво. Обичам си колата, обектофил съм от тази гледна точка :lol:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 26 апр 2012 10:00

Да, също и вещоман.
Много си пазя нещата и много мразя като някой се изсере отгоре на това, което пазя.
Дразня се като си намеря колата задрана от някой майстор шофер, дразня се че е кално в тъпата София и като завали става все едно съм изкарал една седмица с Сахара с колата си.
Същото е и с дрехите ми, с обувките ми.
Е, не изпадам в истерия, но се нервирам за колата си главно.
Иначе обичам да е подредено, чисто и "изпънато". Тва е, който не го кефи - вратата.

НО,
Вече някак си по-бързо ми минава нервата. Преди се вталясвах много, ся като че ли ще има промяна в ценностната ми система :)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 26 апр 2012 11:52

Едно е да си фен, да се грижиш за колата си и да я ъпгрейдващ, да имаш някакви сантиментална стойност към нея или дори да ти се превърне в "начин на живот"(каквото и да значи това), съвсем друго е да си обектофил, това са тежки патологични случаи и е тъпо да се пуска подобна тема, поне формулирана по този начин.

Не, не съм обектофил. :олелеее

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 26 апр 2012 12:14

kaiser666 написа:Едно е да си фен, да се грижиш за колата си и да я ъпгрейдващ, да имаш някакви сантиментална стойност към нея или дори да ти се превърне в "начин на живот"(каквото и да значи това), съвсем друго е да си обектофил, това са тежки патологични случаи и е тъпо да се пуска подобна тема, поне формулирана по този начин.

Не, не съм обектофил. :олелеее

Именно и аз това казвах по-горе ,т.е. нямаше да е зле колегата още в първото мнение да напише симптомите за това състояние ,и после който прецени (макар ,че без лекарско становища...) да си слага въпросната диагноза .

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 26 апр 2012 12:52

:horror: :horror: :horror:
laguna.jpg

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Чет 26 апр 2012 16:01

Според мен всеки човек притежава макар и малък процент обектофилия, любов към предметите. Любовта е положително емоционално състояние на човека. Всеки ден имаме емоционални връзки с предмети: компютър, автомобил, телефон и др. Оценяваме ги от гледна точка на тяхната желаност, полезност или вредност. Случвало ли ви се е например да си забравите телефона вкъщи и да отидете на работа? Да ви се развали автомобила или компютъра? Как се чувствате след това? Човекът има самостоятелна потребност от емоционалните преживявания и от емоционалните насищания, които предметите ни дават. При прекратяване на емоционалното преживяване с даден предмет, започваме да изпитваме мъка, страдание, гняв, страх. Същото се случва и когато се разделим с любимия човек. В този ред на мисли, свързвам всичко под един общ знаменател и добавям обектофилията като нормално човешко поведение. Все пак сме хора, а не програмирани роботи. Но прекалената обектофилия, както всяко прекалено човешко състояние, може да навреди на човека в областите на социалността и поведението. Колкото повече се влюбваме в предметите, толкова повече започваме да забравяме за околните около нас, а те също имат нужда от нашето внимание. Скоро бях чел изследване, че прекалената употреба на компютър, може да доведе човека до т.нар. "нео-сексуалност" - липса на желание за водене на нормален сексуален живот, която липса се запълва от прекаленото стоене пред компютъра. В днешно време тенденцията на това състояние се увеличава. Това ще рече, че започваме да губим социалните си контакти "наживо". Но това вече е една друга тема.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Чет 26 апр 2012 17:01

boyan.chav написа:Според мен всеки човек притежава макар и малък процент обектофилия, любов към предметите. Любовта е положително емоционално състояние на човека. Всеки ден имаме емоционални връзки с предмети: компютър, автомобил, телефон и др. Оценяваме ги от гледна точка на тяхната желаност, полезност или вредност. Случвало ли ви се е например да си забравите телефона вкъщи и да отидете на работа? Да ви се развали автомобила или компютъра? Как се чувствате след това? Човекът има самостоятелна потребност от емоционалните преживявания и от емоционалните насищания, които предметите ни дават. При прекратяване на емоционалното преживяване с даден предмет, започваме да изпитваме мъка, страдание, гняв, страх. Същото се случва и когато се разделим с любимия човек. В този ред на мисли, свързвам всичко под един общ знаменател и добавям обектофилията като нормално човешко поведение. Все пак сме хора, а не програмирани роботи. Но прекалената обектофилия, както всяко прекалено човешко състояние, може да навреди на човека в областите на социалността и поведението. Колкото повече се влюбваме в предметите, толкова повече започваме да забравяме за околните около нас, а те също имат нужда от нашето внимание. Скоро бях чел изследване, че прекалената употреба на компютър, може да доведе човека до т.нар. "нео-сексуалност" - липса на желание за водене на нормален сексуален живот, която липса се запълва от прекаленото стоене пред компютъра. В днешно време тенденцията на това състояние се увеличава. Това ще рече, че започваме да губим социалните си контакти "наживо". Но това вече е една друга тема.

Колега то почти всеки е малко или много по почти всичко ,според мен въпроса е смятате ли ,че в това отношение сте прекалено .

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 26 апр 2012 21:55

Звучи, като да си малко педераст. mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”