Питане за Уеб-сървар...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 12 окт 2006 20:26

е то по добре winxp пред убунто и другите лигави линукси ....... убунто е добре за обикновен потребител, но не за сериозни работи ....един час ми уби да пусна фтп-то както аз желая........ а именно спрямо паролата и потребителя един да пише друг само да чете ........ ...бати шитнята .... правиш си пермишъните екстра то неще ли неще само дава да се чете ...на всичко отгоре са махнали su, а на негово място има sudo .... забранили са логването с root като са го забранили с една отметка забита някъде в опциите ..... и къде аджаба е chmod ..... силата на пингвина е в текстовата среда ... графичната е първо по бавна от windows, второ е в пъти по нестабилна.... сравнително лесно се пускат филмите и двдтата обаче ... ама кел файда ...

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Чет 12 окт 2006 21:15

Tyan написа:..

явно си единствения оплакал се от убунту :roll: :shock

П.П. убунту сървърната версийка си има и LAMP инсталация.. тъй че.. по-елементарно от туй .. ;)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 12 окт 2006 22:20

Колеги благодаря за помоща, макар и почти нищо да не разбрах, доста назад съм останал с PC-тата покрай тия VW, но за щастие се появи вероятност за хост, та ще изчакам малко да видя дали няма да ми излезе късмета... :roll: :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 12 окт 2006 22:21

Че кой се е сплакал :) за обикновенна, всекидневна употреба е перфектно :) .... просто исках да го направя както искам аз където е силата на линукса и в частност на root и опенсорс ....а те са се уляли в юзърфрендли стремежа си :)

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Чет 12 окт 2006 22:29

е.. и аз лично предпочитам гентоо пред убунту за сървър..но все пак целта е да му е лесно на колегата за инсталиране + настройка :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 14 окт 2006 18:24

Всичко е точно, едни добри хора, истински фенове на VW обещаха да спонсорират проекта с място за хостване, така че въпроса за Уеб-сървър е решен, благодаря много на всички включили се в дискусията. :kef: :wink:
P.S. Пускам нова тема за да обсъдим дизайна и т.н.
: vw fen : vw fen : vw fen : vw fen

Върни се в “ОФФ-Топик - други”