PC & laptop?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 21 окт 2006 22:15

Леле а аз днес как се омазах :).. опитвам се да си вържа лаптопа с компа, имам си кроснат кабел ( съм си го правих и си го знам че е ОК ), но понеже съм спрял един куп нетуърк сървиси на декстоп машината ми ( поради секюрити рийзънс ) и нямам нормален шер на нея. Качих си едно фтп сървърче и си го настроих да може да се влиза в него само от лаптопа. Та вързах двата компа ама мамата си трака.. ту има пинг, ту няма.. както си точа от единия на другия комп изведнъж всичко умре.. лелей.. абе ужас.. кво ли не правих, драйвери, глупости.. само дето не си кримпвах наново кабела.. и най-накрая се усетих че съм сложил на лан картата на лаптопа същия мак адрес като на лан картата на десктоп машината ми :) ( няма рутър у нас и просто слагам лан кабела за нета от едната машина на другата ).. та след още малко ядове ( първо лаптопа не искаше да си върне дифоулт адреса, та му сложих един произволен който пък не се разбираше с бозата та в крайна сметка се наложи да връщам систем рестор :( ) си върнах дифоулт мак адреса на лаптопската карта и след това всичко заспа.

Бтв.. незнайно защо след систем рестора се беше включил дифоулт фаяруола на лаптопа... та ми трепеше пинг-а от десктопа машината.. т.е. - от лаптопа пинга е на 6 а от компа - никой се не вижда.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Нед 22 окт 2006 0:12

buFka написа:виж тва с остатъците е възможно...чистка на registry ПС. ZoneAlarm...... .някоя от тях ли си слагал?

Аха, подсети ме, той той е виновника :P

Върни се в “ОФФ-Топик - други”