Кръвна група "Б -"(при нужда)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Кръвна група "Б -"(при нужда)

Мнениеот liderass » Сря 06 юни 2012 16:00

Здравейте колеги! Пускам темата по рано, тъй като на мой близък човек ще му правят операция от рак в Плевен и евентуално ще имаме нужда от един човек с кръвна група "Б-" да даде кръв в УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен. В петък ще се разбере дали ще е нужно да се даде кръв. Лекарите изискват кръвта да се даде в деня на операцията(понеделник сутрин). Ще пиша в темата като имаме яснота дали ще е нужно да се дава кръв! Ако има някой колега от Плевен с въпросната кръвна група и ако има желание да даде при евентуална нужда, ще бъда благодарен да остави начин за връзка или в темата или на ЛС.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Кръвна група "Б -"(при нужда)

Мнениеот R@do » Сря 06 юни 2012 22:08

Аз съм Б+ и изразявам готовност да дам в София, след което ще изпратя копие на бележката и номера на даряването!

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Чет 07 юни 2012 15:03

Колега, благодаря за желанието ти да помогнеш, но за съжаление трябва кръвна група "Б–".

Поздрави!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 07 юни 2012 17:02

R@do написа:Аз съм Б+ и изразявам готовност да дам в София, след което ще изпратя копие на бележката и номера на даряването!

за съжаление няма да ти признаят даряването, Радо. оказва се, че т.нар. кръвна банка работи сама за себе си във всеки град. поне така беше до миналото лято - ако от тогава насам има промяна, аз поне не знам за нея.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Пет 08 юни 2012 16:59

Колеги днес са казали, че в понеделник ще се разбере дали ще се дава кръв, а във вторник ще е операцията. Дано да не искат още кръв, че е много рядка тази кръвна група, пък ако се наложи ще трябва да опреме до "братята" които чакат пред болницата по цял ден!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 11 юни 2012 17:55

Аз съм дарявал за човек непознат човек от Варна и я изпратих бележката сканирана и всичко беше наред.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Вто 12 юни 2012 16:27

Намериха се 2-ма човека!!! Благодаря колега!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 13 юни 2012 8:39

joro_kem написа:
R@do написа:Аз съм Б+ и изразявам готовност да дам в София, след което ще изпратя копие на бележката и номера на даряването!

за съжаление няма да ти признаят даряването, Радо. оказва се, че т.нар. кръвна банка работи сама за себе си във всеки град. поне така беше до миналото лято - ако от тогава насам има промяна, аз поне не знам за нея.

Колега, искам да направя едно уточнение по това, което сте написал. Кръвната банка работи сама за себе си в рамките на областта, в която действа. Примерно в Пловдивския кръвен център се дарява кръв освен за Пловдив и за Първомай, и за Асеновград. Наистина доста се циганят ако трябва да се прехвърли кръв с бележка от една кръвна банка в друга просто защото не им се занимава да я транспортират и ти казват, че не може.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”