Петрола падна до 72.9Е за барел

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Re: Петрола падна до 72.9Е за барел

Мнениеот red rider » Пон 25 юни 2012 23:02

Резюме на Годишния финансов отчет за 2011 г. направи главният счетоводител на дружеството Валентин Тодоров. "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД реализира балансова загуба след изплащане на данъци в размер на 136 млн. лв.

Една от най -големите подигравки и най-скъпите бих казал с Българския народ . Не зареждам от 2 години на Лук ойл , най-големите официално регистрирани крадци са . Били на 136 милиона загуба :063: :063: :063: :063: БАЛАНСОВА :063: :063: . Една стотинка няма да им оставя в златната касичка , от всяка друга бензиностанция зареждам но никога от Лук ойл .

Пп Темата след няколко поста просто няма как да не стане политическа :lol:

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Пон 25 юни 2012 23:18

dobrin написа:...Ти даваш цените в Евро, но цената на долара е определяща при цената на горивата, защото петрола се продава само в долари. Респективно, цената на долара в момента е по-висока и макар цената на нефта да е същата,

Може ли математическа обосновка?

Все пак като го купят в долари, за да ни образуват цената на нас цената, първо трябва да обърната цената в Евро.
Все пак ние пазаруваме в Евро. А цената на петрола в евро е равна на цената в долари по курса долар/Евро.

Ако не си съгласен, че пазаруваме в Евро, замести Евро с "1.95 лева".

пп1. В момента цента в долари е 91$ за барел при курс 1.56лв за долар, а към 21.12.2011 цената за няколко дена е паднала до 103$ при курс 1.5лв.

пп2. Поне на мен ми омръзна да слушам долара пада бензина се вдига, долара се вдига и бензина се вдига и за това си направих труда да направя някаква груба съпоставка. Запомних най-ниската цена Януари, чаках да падне петрола до същото ниво за да видя дали ще падне цената на бензина.

Последна промяна от Speed_Am_All на Пон 25 юни 2012 23:24, променено общо 1 път.

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 25 юни 2012 23:20

Смята се в долари , щот арабите им е втория бог .... :deal сешаш се :wink: . Аз арабин с евро в ръка не съм виждал ..

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Пон 25 юни 2012 23:21

red rider написа:
... Не зареждам от 2 години на Лук ойл ...

А другите бензиностанции от къде мислиш че зареждат бензина? Да не мислиш, че ако имаше реална конкуренция и нямаше картелни споразумения....

red rider
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 25 юни 2012 23:31

Speed_Am_All Да така е , повечето горива са производство на Лук ойл , но за да ми го продадат като краен клиент ми издават касова бележка / фактура / която трябва да има покритие . Защото на края на годината да не стане имаш оборот 1000 лв , а фактури за 300 :wink: . Докато Лук ойл не можеш да ги хванеш какво са внесли , изнесли и продали . Да скрият или излъжат държавата минимално с 5 % , сами смятайте колко прави това при техния оборот на година . Преди с горивата беше далавера , много хора се облажиха но им спряха кранчето .

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Пон 25 юни 2012 23:48

Мммм да така е, ама просто ме яд кой яде баницата. Така и така ни взимат точно толкова колкото бихме дали максимално преди да се дигнем, ама поне да влизаха в държавата.

пп Пример с един служебен мейл от днес, във връзка с това как шефовете трябва да се аргументират пред подчинените си за по-ниско допълнително заплащане:
Започнете с положителните качества на работника, за да създадете приятелска обстановка.
След това изтъкнете грешките му и какво още би трябвало той да направи, за да аргументирате по-ниския бонус, а накрая завършете с нещо положително, за да "затворите сандвича"!?!

Всеки сам да си извади поуката и извода.

Това е от мен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”