Търсене на адвокат, но по-специфичен
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Търсене на адвокат, но по-специфичен
дали ще ползваш услугата или не, това си зависи от теб, и това няма как да бъде основание за прекратяване. ММХ ти обясни как стоят нещата, реално ти ги ощетяваш с проспуснатите ползи, с отстъпките които са ти направили заради дългосрочния договор (щото това едва ли са им стандартните цени като на безсрочен)и тн. Ако нямаш никакъв друг коз, наемането или дори само консултацията на адвоката ще ти струва още пари, освен таксите, които вече им дължиш. Ти си прецени доколко има смисъл и довод. На предсрочно отказване в съда можеш да разчиташ само ако си натрупал оплаквания от лошо качество и други технически проблеми свързани с невъзможността да ползваш договорената услуга. В противен случай нямаш основание. Друг вариант е юриста, който е подготвил договора им, да е допуснал фрапантни грешки, които да противоричат на основни принципи и закони, ама надали ..
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Позволявам си да си дам мнението, като човек защитавал корпоративни интереси за подобен род договори - правото не е на твоя страна, досега не съм имал случай компанията да бъде ощетена. Отделно от статистиката, личното ми мнение съвпада с горенаписаното.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ето го скъпия, каращ кололо адвокат
пусни ми договора на лични сканиран, ако искаш
но да предупредя
неустойката освен, че обезщетява някакви вреди, без да има нужда от доказването им, има и наказателна функция
Това че те не са ощетени, не прави неустойката недействителна
е, ако е прекомерна, може да се намали-от съда!
демек за една година примерно по 20 лева вероятно дължиш макс 240 лева
от които 4% държавна такса, минимум 40-50 лева деловодни разноски, хонорар за делото на адвоката-по-малко от 100-150 лева няма да е и накрая загубено дело и ти назад с 500 лева.
Пусни договора, но аз съм уверен, че нямаш мегдан за бягане
всъщност аз обобщих, това което е казано от колегите по-горе
и Радо и В. имат дълги съдебни битки зад гърба си
п.с. Днес карах матора с новото реле

пусни ми договора на лични сканиран, ако искаш
но да предупредя
неустойката освен, че обезщетява някакви вреди, без да има нужда от доказването им, има и наказателна функция
Това че те не са ощетени, не прави неустойката недействителна
е, ако е прекомерна, може да се намали-от съда!
демек за една година примерно по 20 лева вероятно дължиш макс 240 лева
от които 4% държавна такса, минимум 40-50 лева деловодни разноски, хонорар за делото на адвоката-по-малко от 100-150 лева няма да е и накрая загубено дело и ти назад с 500 лева.
Пусни договора, но аз съм уверен, че нямаш мегдан за бягане
всъщност аз обобщих, това което е казано от колегите по-горе
и Радо и В. имат дълги съдебни битки зад гърба си

п.с. Днес карах матора с новото реле

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Случай Пичагата какво ти говори
Когато си подписал договор, там сте се разбрали нещо. Фирмата е изградила мрежа, която ползваш. Значи може да си търси предвидените в договора суми.
Това, че ти си си променил мнението и не желаеш да плащаш - може но само по взаимно съгласие в писмена форма, а те едва ли ще го дадат.
Още повече в общите условия на НЕТ 1 пише, че абонантът няма право да "бара" по мрежата, което ти явно си правил, което отново те прави неизрядна страна по договора.

Когато си подписал договор, там сте се разбрали нещо. Фирмата е изградила мрежа, която ползваш. Значи може да си търси предвидените в договора суми.
Това, че ти си си променил мнението и не желаеш да плащаш - може но само по взаимно съгласие в писмена форма, а те едва ли ще го дадат.
Още повече в общите условия на НЕТ 1 пише, че абонантът няма право да "бара" по мрежата, което ти явно си правил, което отново те прави неизрядна страна по договора.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Vlad777 написа:Още повече в общите условия на НЕТ 1 пише, че абонантът няма право да "бара" по мрежата, което ти явно си правил, което отново те прави неизрядна страна по договора.

Не съм им пипал нищо по кирливата мрежа, да не говорим, че малкото кабел, който опънаха си беше мой, а си писаха 20м. от тях, щото "тва бил минимума, който трябва да се пише", а съм 100% сигурен, че си ги хванаха тези 20м. монтажистите.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
xploda написа:Vlad777 написа:Още повече в общите условия на НЕТ 1 пише, че абонантът няма право да "бара" по мрежата, което ти явно си правил, което отново те прави неизрядна страна по договора.
Tва пък откъде го измисли не знам
![]()
Не съм им пипал нищо по кирливата мрежа, да не говорим, че малкото кабел, който опънаха си беше мой, а си писаха 20м. от тях, щото "тва бил минимума, който трябва да се пише", а съм 100% сигурен, че си ги хванаха тези 20м. монтажистите.
Значи кабелът все пак е влизал в апартамента и си имал възможността да ползваш услугите?
- xploda
- Двигател:
Vlad777 написа:xploda написа:Vlad777 написа:Още повече в общите условия на НЕТ 1 пише, че абонантът няма право да "бара" по мрежата, което ти явно си правил, което отново те прави неизрядна страна по договора.
Tва пък откъде го измисли не знам
![]()
Значи кабелът все пак е влизал в апартамента и си имал възможността да ползваш услугите?
Не, в момента в който ми писна от тях, минах на друг доставчик, който си опъна собствени кабели от-до, а този на нет1 го оставихме отвън. Но даже и да не бях минал на друг доставчик и кабела да беше в апартамента пак не можех да използвам услугите им. Не платиш ли на датата ти спират интернета веднага. Нямат какъвто и да е гратисен период, като новия ми доставчик например.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Щом си изкарал кабела отвън и си се откачил от мрежата - значи е имало намеса по мрежата.
Пишеш, че ти е писнало от тях - оплакал ли си се от нещо? Имал ли си проблеми, които да си съобщил на техници и не са били отстранени?
Пишеш, че ти е писнало от тях - оплакал ли си се от нещо? Имал ли си проблеми, които да си съобщил на техници и не са били отстранени?
- xploda
- Двигател:
Vlad777 написа:Щом си изкарал кабела отвън и си се откачил от мрежата - значи е имало намеса по мрежата.
Не съм съгласен. Аз съм final destination за мрежата т.е. откачането не може да се счита за никаква намеса.
Vlad777 написа:Пишеш, че ти е писнало от тях - оплакал ли си се от нещо? Имал ли си проблеми, които да си съобщил на техници и не са били отстранени?
Многократни прекъсвания на интернета. Звъниш, отсреща "да знаем за проблема, работят колегите" и наистина в повечето случаи възстановяват connectivity-то до няколко часа, но имаше поне 3-4 случая, къде се губи връзката надвечер и чак на следващия ден имаш connectivity. Тва в рамките на 1г.
- xploda
- Двигател:
TiL написа:Виж ся колега... Казах ти КЗП! Жалба след жалба и дано установят многократните прекъсвания и лошото качество на услугата. Чак тогава може да мислиш за адвокати и съдилища, но пак е малко вероятно да спечелиш. Другия път като подписваш дългосрочни договори с подоби доставчици мисли! Аз откак се откачих от бтк съм на булсат и да ти кажа интернета им е чудесен(за района в който съм 2MB/s е супер скорост) и имам нет когато си платя таксатаРеша ли да се откажа просто не плащам за следващия месец и до там. Тоз месец хванах някаква промоция и ми пуснаха интернет за без пари(7лв ми е таксата попринцип). На това му викам аз добър доставчик
Едит:
Забрави да успорваш за ниска скорост при наличие на " до ХХХ Mbps"
Защо говориш глупости? Да съм мислел, като подписвам. Аз откъде да знам, че ще им прекъсва connectivity-то и ще има такъв downtime и по принцип, че им е толкова жалък интернета. Изкараха някакви промоции, но с такива условия, че само нови абонати да могат да се възползват. Тогава нямаше по-изгодна алтернатива откъм доставчик и не направих нищо. В момента в който мегалан вкараха хубави промоции покрай нова година минах на тях.
Честно казано това е първия случай интернет доставчик да ме гони. В Русе си бях на нетуоркс-а, като си се махнах от Русе, при плащане на последната такса си им казах аз вазирам и тва беше. Като бях в Чехия бях на UPC, и там така. Като тръгнах да се прибирам насам им звъннах и им казах, че няма да се ползва нета повече и тва беше. Навсякъде си бях с договори и никой не ми каза "абе не ни интересува, подписал си тука договор, плащай си неустойките първо и тогава". Само тук в София се сблъсквам с подобен казус - измекярите от нет1. И все още не разбирам с какво толкова съм ги ощетил, че да им се плаща неустойка. Скоростите - негарантирани, линията е ненаета и т.н. и т.н. Реално се дължат неустойки, не толкова, че си ги ощетил с каквото и да е, а просто защото си подписал договор т.е. плащаш заради една хартийка, а не, че си ги ощетил с каквото и да било.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Това е от общите им условия:
Да ти кажа не ми изглежда в твоя полза, а и дето ти сметна Пичагата по-горе колко ще ти струва...
Съгласен съм, че не е редно да ти искат цялата сума до края на договора, но все пак е редно да има някаква такса неустойка
13.6. Да уведомява ПОТРЕБИТЕЛИТЕ по подходящ начин за прекъсване и влошено качество на предоставяната услуга при извършване на профилактични прегледи, ремонти или поради развитие на мрежата и/или информационните му системи, както и за сроковете на прекъсването или влошеното качество на услугата. НЕТ 1 има това задължение при условие, че времетраенето на всяко отделно прекъсване или влошаване на предоставяната услуга надвишава 8 часа в рамките на едно денонощие.
14. За неотстранени повреди в МРЕЖАТА и съоръженията към нея, или по други причини, в резултат на които ПОТРЕБИТЕЛЯТ не е могъл да ползва услугите повече от 10 дни през един календарен месец, ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща част от дължимата месечна абонаментна цена, пропорционална на периода, през който е ползвал услугите. Не е необходимо посочените дни да са последователни. НЕТ 1 приспада съответната сума от стойността на месечната абонаментна цена за следващия месец на базата на получени и регистрирани уведомления, съгласно т. 13.13 от тези Общи условия.
15. Когато НЕТ 1 не уведоми ПОТРЕБИТЕЛИТЕ съгласно т. 13.6, дължи неустойка в размер на 0,1% от месечната абонаментна цена. Неустойката се изплаща в срок до един месец от датата на закъснението. Заплащането може да се извършва чрез приспадане на съответната дължима сума от стойността на месечната абонаментна цена за следващия месец.
Да ти кажа не ми изглежда в твоя полза, а и дето ти сметна Пичагата по-горе колко ще ти струва...
Съгласен съм, че не е редно да ти искат цялата сума до края на договора, но все пак е редно да има някаква такса неустойка
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Заключвам по молба на автора.
Явно е разбрал какво имате предвид.
Явно е разбрал какво имате предвид.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”