Колко плаща европеецът и колко българинът на телекомите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Колко плаща европееца и колко българина на телекомите

Мнениеот lion_heart002 » Пет 22 юни 2012 23:20

£16 a month tariffs exist, but these are usually limited to existing iPhone customers.

Явно го е взел по друга линия толкова тънко и все пак за 36 паунда ''безплатен'' телефон и неограничени разговори и смс-и на фона на това което се предлага в бг,мисля,че коментара е излишен!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 22 юни 2012 23:30

Определено е излишен.
Дори и да не сравняваме стандарта...
Офертата която ми предлагат Глобул за iphone4 е 78лв на месец...с 1500минути и смс-а към глобул и 60минути към други оператори.... прекалено малко.
Когато излезе 3G преподписах договор с 1200минути ънлимитед нет и смс-и за 36 паунда на месец за 2 години.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 22 юни 2012 23:32

icoico написа:Мисля, че се ориентирах. Това е оферта на Д2 за корпоративен клиент.

Именно, както може да се прочете и в имената на постнатите снимки на проспекта.
Сравнявате кон с магаре. Пример - в работата телефоните струваха принципно до 100 евро за апарата (само супеп супер топ моделите бяха по 130-150), но за сметка на това месечната беше нещо от рода на 70++ евро и имаше флат само към стационарен и към фирмените номера. А да, и интернет без лимит. Всичко друго се плащаше допълнително.

За сравнение - сега телефонирам 2-3 пъти повече от личен телефон, и мисля, че към 15-20 евро на месец ми стигат (9 цента на минута към всички мрежи + 5 евро за интернет). Само че телефона си го купих сам, на "пълна цена".

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пет 22 юни 2012 23:33

AmW написа:Определено е излишен.

За това ставаше въпрос! mhihi

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 30 юни 2012 16:30

Още 2008 като бях в УК Нокиа Н95 беше топ телефона който излезе и там се предлагаше за 30-35 паунда на месец .Като в тия пари влизаше самия телефон плюс неограничени разговори към твоя оператор и 3000 минути към всички останали.Тоест за тия пари се разцепваш от разговори и не надвишаваш тази месечна сума .Тука в Бг само апарата без услугата разговори вървеше от порядъка на 1500 лв в кеш !Още сме на светлинни години по това отношение от западняците дано скоро започнат да се променят нещата,че от много време телефоните са необходимост,а не лукс!

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Нед 01 юли 2012 19:40

Оправи си поне заглавието :неграмотно

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 02 юли 2012 9:31

didkoltd написа:Още сме на светлинни години по това отношение от западняците дано скоро започнат да се променят нещата,че от много време телефоните са необходимост,а не лукс!

Обещавам ти, че щом станем 80 милиона и с подобна покупателна способност - и цените ще са същите ;)
Няма как едното да върви без другото. Ако ти продаваш банани, само че по 2 на ден, а колегата ти в Германия по 200, не знам дали ще искаш да ги продаваш на същата цена като него :idea:

И продължавам да си блъскам главата и да не разбирам защо сме тръгнали да се жалваме (включвам себе си от уважение) за нещо, което всеки е свободен да закупи и от чужбина? Мито няма, свят или поне континент - голям!

Вече дадох примера, но пак ще го дам - не усещате ли, че се оплаквате, че кашкавала във Фантастико бил скъп? Ми купувайте го от другаде де!?

А знаеш ли колко струва тока в Германия? :idea: Ама виж това е нещо, без което наистина не можеш (за разлика от мобилния телефон), а внос от чужбина не е възможен в директния смисъл....

Не искам да засегна никого, разбирам възмутата и изненадата на някои, но едновременно с това продължавам да твърдя, че мобилният телефон е лукс, а не необходимост! За да имаш нужда от такъв, значи работиш и можеш да си го позволиш. А че не всеки може да има VERTU и да кара порше е ясно и е така навсякъде по този свят. Всеки се разпростира според възможностите си. Има телефони по 50 лв без лизинг!
А помня времената, когато плащах 30лв такса за да ми активират CLIP за да виждам кой ми звъни! Разговорите бяха по 2лв на минута! А случаите на изпаднали в кома поради липса на тази "необходимост" - мобилният телефон не бяха повече от сега :idea:

lion_heart002

Re: Колко плаща европеецът и колко българинът на телекомите

Мнениеот lion_heart002 » Нед 22 юли 2012 12:39

Така,какво получавам аз от този месец за 10 паунда на месец....

Безплатни неограничени разговори в мрежата на моя оператор,безплатен неограничен интернет,безплатни неограничени смс към всички оператори,безплатни неограничени разговори към домашни телефони и 250 минути към всички други оператори!

Само да добавя,че картата е предплатена,тоест не съм обвързан с договор,достатъчно е да зареждам един път в месеца по 10 паунда,картата ми е БЕЗПЛАТНА и пристига на моя адрес с техен куриер,пак напълно безплатно за мен. Толкова от мен по темата.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко плаща европеецът и колко българинът на телекомите

Мнениеот hidalgo » Нед 22 юли 2012 13:37

^^ GiffGaff? :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”