Media Player , субтитри?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Media Player , субтитри?

Мнениеот smurf » Нед 29 окт 2006 21:01

колеги може да е малко, абе много си е тъпо, но, току що си дръпнах един от любимите филми - "Кръстника" и проблема е следния, Windows Media Player, не ми отваря субтитрите....откъде да ги пусна?
п.п. пробвах с BS Player, не тръгва изобщо филма, остава медията....

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 29 окт 2006 21:02

какви кодеци ползваш???

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 29 окт 2006 21:07

а сега де...?честно казано нямам представа, но мисля че ако нямам нужните кодеци, няма да тръгне изобщо филма, както ми се е случвало първия път като се опитах да ползвам медията, сега ми е втори опит, и филма тръгва, но без субтитри....правя сравнение с BS Player, понеже само него си ползвам, и там си пускам основния файл (филма) и после пускам и SUB-file( субтитрите ), а в медията как е номера? филма и субтитрите са на отделни файлове, ама нещо не мога да ги добавя .....

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 29 окт 2006 21:27

WMP да се справя по добре от BSPlayer-a с филм:shock Нещо трябвва да не му е наред за да стане така,досега не е имало нещо да не тръгне на тази програмка освен ако е в формат който не се потдържа ! Но да се изкажат спецовете :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 29 окт 2006 21:35

Аз ползвам DiVX G-400 addon за Windows Media Player.
Ако го искаш прати ми ЛС да ти го дам.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Нед 29 окт 2006 21:37

ACE Mega CoDecS Pack DashBoard
дръпни си тва и забрави нещо да не ти тръгне

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Нед 29 окт 2006 21:39

благодаря за предложенията колеги, но ме интересува, щом тръгва филма без субтитрите, пак казвам че те са на отделен файл, значи ли че ми трябват кодеци? по-скоро ми се струва че не знам откъде да ги добавя? или те сами си тръгват с филма?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 29 окт 2006 22:14

ами това " DiVX G-400 " което споменава колегата по-горе е точно допълнителна програмка за плейване на субтитрите. Стандартно медиа плеър неможе да отваря субтитри към AVI файлове. Има много плеъри, които имат опция за субтитри - BS Player, Crystal Player и разни подобни. Щом BS Player-a не ти отваря филма, нещо не са ти наред или плеъра или кодеците или и двете.

От тук може да си дръпнеш klite codec pack - в пакета има плеър, актуалните кодеци и допълнителни плъгини за да може да ти се отварят субтитри и в мс медиа плеър :)

Успех с филма

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пон 30 окт 2006 0:46

smurf написа:благодаря за предложенията колеги, но ме интересува, щом тръгва филма без субтитрите, пак казвам че те са на отделен файл, значи ли че ми трябват кодеци? по-скоро ми се струва че не знам откъде да ги добавя? или те сами си тръгват с филма?

Като ти тръгне мувито, десен бутон връз него (на екрана) -> caption and subtitles - даи му да са ON и да са auto load

Аз напуследъка без абсолютно никви грижи основно в WMP си гледам сичкото

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 30 окт 2006 10:07

Общо взето дали ще ти тръгнат субтитрите зависи изцяло от кодека а не от плеъра. За да възпроизведе плеъра филм/субтитри той използва съответния кодек. Разбира се някои плеъри имат вградени кодеци ама с течение на времето все се намира нещо което да не тръгне.Има т.н. codec packs които съдържат пакетче от почти всички актуални кодеци, колегите са ти дали линкове за двата най-добри, сложи си единия от тях и ще ти тиръгнат титрите, даже може и двойни да ти тръгнат :lol:
Аз лично ползвам стария меда плеър, онзи от уин`98, при него имаш опции да влизаш директно в кодека, тоя новия който е при ХР, нищо не можеш да му настойваш....
Успех, и пиши какво е станало!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 30 окт 2006 13:22

изтеглих си BS Player някой си....и проблема е решен :D :D :D може да заключвате темата....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”